این دیپلمات گفت: "(در این مذاکرات)، دستیابی به یک توافق بین دو طرف که روز پنجشنبه قریب الوقوع اعلام شده بود، ممکن نشد و مذاکره کنندگان نتوانستند اختلافاتشان را حل کنند."
وی افزود : " دو طرف در مورد برگزاری دور جدیدی از مذاکرات طی دو روز آینده و تحت نظارت مستقیم جمال بن عمر، فرستاده سازمان ملل در یمن توافق کردند."
جمال بن عمر در چارچوب تلاش برای حل بحران سیاسی در یمن، از روز پنجشنبه در صنعا حضور دارد.
این منبع افزود "عبدالکریم الاریانی"، مشاور "عبد ربه منصور هادی "رئیس جمهور یمن سرپرستی هیأت مذاکره کنندگان دولت و "مهدی المشاط"، نماینده "عبدالملک الحوثی "سرپرستی گروه مذاکره کنندگان جنبش انصارالله را بر عهده داشتند.
به گفته منبعی نزدیک به مذاکره کنندگان، این مذاکرات شامگاه پنجشنبه ادامه داشت و پیشرفت هایی در آن حاصل شد.
منبع مذکور گفت مذاکره کنندگان در مورد انتصاب نخست وزیر جدید ظرف 48 ساعت آینده و کاهش قیمت سوخت ، دو مورد از مطالبات اصلی مخالفان به توافق رسیدند. همچنین ارائه یک " جدول زمانی " برای اجرای نتایج گفتگوی ملی که ماه ژانویه پایان یافت، یکی دیگر از خواسته های مخالفان است.
دولت یمن خواستار برچیده شدن چادرهایی است که مخالفان از 18 اوت در مرکز و اطراف پایتخت برپا کرده اند. فعالان مسلح جاده های اصلی به خصوص محورهای مواصلاتی صنعا به دیگر مناطق کشور را اشغال کرده اند.
یکی از مسئولان مخالفان که خواست نامش فاش نشود، گفت : " قدرت حاکم خواستار برچیدن چادرها به محض انتصاب نخست وزیر جدید است. اما از نظر ما، این امر تنها پس از تشکیل دولت جدید صورت خواهد گرفت."
به گفته منبعی نزدیک به مذاکره کنندگان، یکی دیگر از اختلافات بین دو طرف این است که انصارالله خواستار عذرخواهی دولت به خاطر کشته شدن هشت تن از طرفداران آنها به دست پلیس است. این افراد روز سه شنبه هنگامی که می خواستند به مقر دولت حمله کنند، به دست نیروهای پلیس کشته شدند.
گمان می رود انصارالله که دولت را به فساد مالی متهم می کند، قصد دارد منطقه تحت نفوذ خود را در دولت فدرال آینده که از شش ایالت تشکیل خواهد شد، توسعه دهد.
این منبع افزود انصارالله خواستار بازبینی تقسیم بندی اداری دولت فدرال آینده و دسترسی ایالت آنها به دریای سرخ است.
یکی از مسئولان مخالفان گفت : " اختلافات همچنان وجود دارد، اما مذاکرات به منظور حل و فصل بحران در جوی آرام و مثبت ادامه دارد."
اما دیپلمات سازمان ملل گفت : " نقاط اختلاف بسیاری بین دو طرف وجود دارد : علاوه بر مسئله برچیدن چادرهای مخالفان، دو طرف نه در مورد انتصاب نخست وزیر و نه درخصوص توزیع سمت ها در دولت جدید به توافق نرسیده اند."
وی افزود : " آنها در مورد توقف خصومت ها در استان الجوف (شمال شرقی صنعا)، و همچنین تسلیم کامل عمران، استان همجوار الجوف، به دولت که اوایل ماه ژوئیه کنترل آن را به دست گرفتند، به توافق نرسیده اند."
با این حال، آغاز مذاکرات با کاهش تنش ها در این کشور همراه بود. به گفته شاهدان، تجمعات روز گذشته که با فراخوان طرفداران هر دو جناح به مناسبت نماز جمعه برگزار شد، در جوی آرام صورت گرفت.
دهها هزار طرفدار انصارالله با تظاهرات در شمال صنعا و نزدیک فرودگاه بین المللی شعار همیشگی خود را با عنوان " مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل " سر دادند.
طرفداران رژیم نیز با تجمع گسترده در مرکز پایتخت و نزدیک اقامتگاه رئیس جمهور خواستار عقب نشینی حوثی ها از صنعا شدند. هر دوی این تجمعات به طور مسالمت آمیز برگزار شد و هیچ درگیری صورت نگرفت.