به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،رییس سازمان غذا و دارو از ممنوع شدن ورود "خمیرمرغ" به چرخه تولید سوسیس و
کالباس خبر داد و گفت: این موضوع از نیمه دوم امسال اجرایی میشود.
دکتر
رسول دیناروند ، با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت
تامین سلامت فرآوردههای پروتئینی بویژه سوسیس و کالباس، گفت: در سوسیس و
کالباس قدم اول حذف خمیر مرغ در تهیه این محصولات است. بخشنامه مربوطه
ابلاغ شده و در شش ماه دوم امسال عملیاتی میشود.
وی گفت: حذف خمیر
مرغ در تولید سوسیس و کالباس قدم بسیار بزرگی است چراکه از سلامت خمیر مرغ
اطمینان نداریم. بنابراین ورود آن به چرخه تولید سوسیس و کالباس ممنوع شد.
رییس
سازمان غذا و دارو ادامه داد: شرکتهای تولید کننده سوسیس و کالباس از یک
دوره زمانی برخوردار خواهند بود تا بتوانند خود را با ضوابط تطبیق داده و
خمیر مرغ را حذف کنند.
به گفته وی، خمیر مرغ، گوشتهای مازادی است که پس از تمیز کردن مرغ، توسط دستگاهی جدا شده و به چرخه مصرف وارد میشود.
دیناروند
تاکید کرد: نمیتوانیم سلامت خمیر مرغ را تضمین کنیم چراکه مشخص نیست ماده
اولیه آن از سلامت برخوردار است یا خیر و ممکن است از چربی زیادی برخوردار
باشد.
وی در عین حال نسبت به مصرف افراطی و روزانه سوسیس و کالباس
هشدار داد و گفت: مشکل اصلی آن است که مصرف این چنین محصولاتی، تغذیه جامعه
به ویژه کودکان و نوجوانان را برهم می زند. بر این اساس مصرف افراطی و
روزانه این فرآوردهها به هیچ وجه توصیه نمیشود و از نظر تغذیهای کاری
خطرناک است. توصیه به مردم آن است که سوسیس و کالباس نباید به عنوان مصرف
روزانه و دائمی در عادات غذایی جای گیرد.