بسیاری از ما بدون آنکه از خواص پیاز مطلع باشیم به صورت سنتی و مداوم کنار غذا آن را مصرف می‌کنیم غافل از اینکه پیاز اثرات درمانی زیادی مانند پیشگیری از سرطان، کنترل قند خون و نقش آنتی‌بیوتیکی قوی‌ای دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،متخصص تغذیه در مورد خواص پیاز و علت مصرف آن در کنار غذا گفت: پیاز از دیرباز در غذای ایرانیان چه به صورت سرخ‌کرده و چه به صورت خام وجود داشته و گفته می‌شود که از حدود 6 هزار سال پیش تاکنون به عنوان یک داروی سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

 

وی با اشاره به اینکه پیاز سرشار از ترکیبات گوگردی است و قادر به متوقف کردن روند تغییر شکل سلول‌ها است افزود: به همین دلیل گفته می‌شود که این نوع ماده غذایی خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان سینه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و کسانی که با غذای خود کمی پیاز خام می‌خورند کمتر به سرطان مبتلا می‌شوند.

 

وی تصریح کرد: همچنین ماده‌ای به نام پروپیل‌سولفات در پیاز وجود دارد که از ابتلا به سرطان معده و روده جلوگیری می‌کند اما نباید فراموش کرد که پیاز خام تأثیر بیشتری نسبت به پیاز پخته شده بر سلامت بدن دارد.

 

به گفته این متخصص تغذیه همچنین ترکیبات گوگرددار در پیاز عضلات صاف ریه را تحریک کرده و باعث باز شدن شریان‌های کوچک و نایژه می‌شود و برای همین به آن‌هایی که دچار سرماخوردگی می‌شوند مصرف پیاز به صورت خام یا در کنار غذا توصیه می‌شود.

 

ترکیبات گوگرددار در پیاز عضلات صاف ریه را تحریک کرده و باعث باز شدنشریان‌های کوچک و نایژه می‌شود و برای همین به آن‌هایی که دچارسرماخوردگی می‌شوند مصرف پیاز به صورت خام یا در کنار غذا توصیه می‌شود.

 

فرجی با تاکید بر اینکه پیاز در تنظیم قند خون نیز بسیار مۆثر است تصریح کرد: در پیاز ترکیباتی مانند یک نوع انسولین گیاهی وجود دارد که قند خون را تنظیم می‌کند. ولی نباید فراموش کرد که افرادی که دچار قند خون می‌شوند نباید بیش از حد پیاز مصرف کنند.

 

عضو انجمن علمی تغذیه ایران گفت: شاید جای سۆال باشد که چرا در کنار کباب یا غذاهای بین راهی پیاز خورده می‌شود اما جالب اینجاست که این ماده غذایی یک آنتی‌بیوتیک بسیار قوی بوده و در از بین بردن میکروب‌های مختلف نقش مۆثری دارد به همین جهت معمولاً در کنار غذاهای گوشتی و پرچرب و مهمان‌خانه‌های بین راهی توصیه می‌شود تا حتماً پیاز در کنار غذا به صورت خام خرده شود.

برچسب ها: دلایل ، غذا ، پیاز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بدقدم
۰۱:۴۳ ۲۷ شهريور ۱۳۹۳
علی قدم حالت خوبه؟
Iran (Islamic Republic of)
بي قدم
۱۲:۵۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۳
علي قدم مجبوري نظر بدي
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۳
علی قدم ، چه ربطی داشت ؟
Iran (Islamic Republic of)
نرگس
۱۲:۰۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۳
با سلام ،من که عاشق پیازم چه بسا که از فواید ان خبر دارم اگه پیاز کنار غذا نباشه غذا بهم نمی چسبه هیچ نباید از نعمتهای خدا متنفر باشیم هر کدام به نحوی برا ی خود داروست .
Iran (Islamic Republic of)
علی قدم دزفولی
۰۸:۴۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۳
با سلام من از پیاز متنفرم . بوش بخوره بم حالم بد میشه. په برسه مزه کنم . اگه بش دست بزنم حتما باید برم دوش بگیرم یعنی تا این حد بدم میاد ازش الان عکسشو یه لحظه دیدم بدنم مور مور شد.
Iran (Islamic Republic of)
مهدي
۱۲:۳۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۳
آقای دزفولی ، منظورتان از نوشتن احساس شخصیتان چیست؟ چه ربطی به این خبر علمی دارد؟