به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، رسول اشتودان شامگاه جمعه در جلسه بررسی نجاتبخشی آثار سد تالوار و جاذبههای گردشگری و باستانی شهرستان بیجار که با حضور نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی و فرماندار برگزار شد، اظهار داشت: بیش از 500 اثر تاریخی در شهرستان بیجار وجود دارد و این شهرستان یکی از پرجاذبهترین شهرستانها از نظر جاذبههای گردشگری و میراث فرهنگی نه تنها در استان کردستان بلکه در کشور است.
وی با اشاره به بنای امامزاده عقیل (ع) واقع در شهر حسنآباد یاسوکند خاطرنشان کرد: این بنا به عنوان یکی از جاذبههای تاریخی و باستانی استان کردستان در دوره اسلامی که مربوط به دوره سلجوقیان بوده، معرف گوشهای از قدمت و تاریخ بلند شهرستان بیجار است.
اشتودان به دیگر ویژگیهای بیجار از جمله پل و قلعه تاریخی و روستای باستانی صلواتآباد واقع در این شهرستان بیجار اشاره و تصریح کرد: پل تاریخی صلوات آباد نیز معرف قدمت تاریخی بیجار است که باید در نگهداری این آثار توجه بیشتری شود.
وی گفت: منطقه حمزه عرب، که یکی از نقاط و کمپهای گردشگری استان و کشور است، در کنار یک جایگاه مذهبی ایجاد شده است که به لحاظ تردد زوار و گردشگران نقش مهمتری در جذب توریست در بیجار و استان دارد.
سدسازان توجهی به بحث میراث فرهنگی و آثار باستانی نمیکنند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: در کل کشور در مطالعات زیرساختها در زمینه سدسازیهایی که انجام میشود به بحث میراث فرهنگی و زیستمحیطی توجهی نمیشود.
وی اظهار داشت: آثار باستانی و تاریخی منطقه سد تالوار نیز از همان ابتدای کار مورد مطالعه قرار نگرفته بود.
اشتودان یادآوری کرد: از همان ابتدا بحث توجه به میراث فرهنگی استان کردستان در زمینه سدسازی به وزارت نیرو اعلام شد و بر اساس آن وزرات نیرو بحث میراث فرهنگی را در مطالعاتش آورده است اما عدم هماهنگی و پیگیریها سبب شد تا اعتبارات مربوط به این مباحث از استان خارج شود.
وی عنوان کرد: متأسفانه من به عنوان مسئول تاکنون یک برگ از مطالعاتی که در خصوص میراث فرهنگی و آثار باستانی سد تالوار انجام شده است دریافت نکردهام و این جای بسی تأسف دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ضمن تقدیر از تلاشهای نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی و تأمین اعتبار برای نجاتبخشی آثار محوطه سد تالوار گفت: تلاشهای آقای بیاتیان قابل تقدیر است اما متأسفانه این اعتبار برای طرح نجاتبخشی این آثار رقم ناچیزی است.
به گفته وی نجاتبخشی 19 تپه با حجم وسیعی از آثار باستانی با قدمت و سابقه فرهنگی و سکونتگاه انسانی و همچنین ادامه کاوش نیاز به اعتبار ویژهای دارد.
ادامه کاوش آثار باستانی سد تالوار از طریق میراث فرهنگی استان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ضمن انتقاد از اینکه برنامه و تأمین اعتبار کاوش و نجاتبخشی آثار سد تالوار باید به میراث فرهنگی کل استان واگذار میشد، گفت: متأسفانه تاکنون مباحث مربوط به این منطقه در اختیار ادارهکل میراث فرهنگی استان قرار نگرفته است.
اشتودان خواستار نگاه ویژه به تمامی منطقه همجوار سد تالوار که آثار باستانی ارزشمند را در خود نهفته دارد، شد و بیان داشت: نباید تمام افکار در نجاتبخشی آثار باستانی همجوار سد تالوار در یک نقطه متمرکز شود چرا که آثار دیگری در سایر تپههای این منطقه وجود دارد که با کاوشهای انجام شده آشکار خواهد شد.
اشتودان گفت: در صورتی که منتظر تخصیص اعتبارات، اعزام کارشناسان و اجرای طرح نجاتبخشی از طرف مرکز باشیم، تمامی آثار به زیر آب میرود لذا ما باید اعتبارات این پروژه را در داخل استان تامین نماییم.
ایجاد موزه باستان شناسی در شهرستان بیجار
اشتودان همچنین از ایجاد موزه در بیجار خبر داد و گفت: قرار است در هر شهرستان یک موزه احداث شود و اکنون نیز این کار آغاز شده و میتوان با استفاده از اعتبارات شهرستان موزهای در بیجار احداث کرد.
وی در پایان گفت: بهترین مکان برای احداث موزه در شهرستان بیجار، زمین یکهزار و 300 متری پشت اداره میراث فرهنگی است که بودجه تجهیز آن هم از محل اعتبارات ملی تأمین خواهد شد.
انتهای پیام/م