وی افزود: ایران به این دلیل پیشنهاد همکاری برای مقابله با داعش را نپذیرفته چون متقاعد نشده که دولت آمریکا واقعا در مبارزه با این گروه جدی باشد.
وزیر خارجه کشورمان افزود: با دولت عراق و همچنین کردستان برای مقابله با داعش همکاری میکنیم اما مخالف هر گونه اقدام نظامی در عراق هستیم و معتقدیم کشور عراق خود تواناییهای لازم برای اقدام را دارد.
وی با انتقاد از برخی کشورها برای ارسال سلاح و کمک مالی به تروریستها گفت: باید از رسیدن کمکهای تسلیحاتی و مالی به تروریستها ممانعت کرد.
وزیر خارجه ایران از طرحهای آمریکا برای تسلیح معارضان سوری که هفته جاری تصویب شد، انتقاد کرد و گفت: اگر شما دولت مرکزی در سوریه را تضعیف کنید، موجب میشود که تروریستهای داعش به صوت کارآمدتری درگیر شوند و قلمروهای بیشتری را در اختیار خود بگیرند.
وی افزود: اگر اوباما به ما قول انجام کاری(از جمله لغو تحریمها) را دهد، آن را محترم شمرده و می پذیریم.
وزیر خارجه ایران ادامه داد: ما محدودیت هایی را که اوباما برای وادار کردن کنگره به لغو تحریم ها با آن مواجه است، درک میکنیم و همانطور که ما نمی پذیریم آنها از ما امری محال را بخواهند، ما هم از آنها نمی خواهیم که اقدامی غیرممکن انجام دهند.
وی افزود: ما در مسائل داخلی آمریکا دخالت نمیکنیم اما اگر اوباما به ما قولی دهد، آنرا میپذیریم.
زمانیکه از وی سوال شد که آیا ایران تمدید مذاکرات هستهای با 1+5 را در صورت نرسیدن به توافق جامع تا 24 نوامبر میپذیرد یا خیر، گفت: فعلا در این مقطع، حاضر نیست در این خصوص اظهار نظر کند.
وی افزود: من معتقدم باید تمامی تلاش خود را بکنیم تا در ضرب الاجل موجود به توافق دست یابیم.
انتهای پیام/