صنعت گردشگری از زمان استان شدن اردبیل تاکنون همواره یکی از محورهای توسعه آن است .اردبیل جزو پنج استان برتر کشور در زمینه دارا بودن ظرفیت ها و جاذبه های متنوع گردشگری به شمار می رود با این حال هنوز همه ظرفیت های گردشگری این استان به درستی شناخته نشده است. به علت ناشناخته ماندن ظرفیت های گردشگری بیشتر مناطق استان ، گردشگران داخلی و خارجی در سفر خود به این استان فقط به سرعین می روند یا حداکثر سری هم به چند منطقه انگشت شمار در اردبیل یا مشگین شهر می زنند.

خوشزاد، کارشناس ارشد جغرافیای گردشگری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل گفت: موفقیت صنعت گردشگری در اردبیل ایجاب می کند که جاذبه های گردشگری این استان فقط منحصر به یکی دو منطقه نباشد زیرا تک بعدی بودن گردشگری، تهدیدی جدی برای توسعه این صنعت در آینده است .

وی افزود: بیشتر سرمایه گذاریها و زیرساخت های ایجاد شده در بخش گردشگری استان در یک دهه گذشته محدود به آب درمانی ها بوده است که این مسئله در جذب گردشگر محدودیت های خاص خودش را دارد و این کاستی ها در آمار مربوط به گردشگران نیز قابل تشخیص است.


این کارشناس گردشگری خاطرنشان کرد: گردشگران استان اردبیل بیشتر برای استفاده از آبدرمانی به این استان سفر می کنند و بنابراین متوسط اقامت گردشگران در این استان یک تا یک و نیم روز است در حالی که متوسط ماندگاری گردشگران در مناطقی مشابه سرعین در کشورهای آلمان و فرانسه 10 تا 15 روز است.

وی همچنین بر ضرورت برنامه ریزی برای ایجاد جاذبه های متنوع گردشگری در کنار آبدرمانی های استان تاکید کرد.

دولتخواه مدیر یک شرکت گردشگری با اشاره به اینکه استان اردبیل از شمالی ترین تا جنوبی ترین شهرها از طبیعت کم نظیری برخوردار است، اظهار داشت: بی توجهی به این موضوع موجب شده حتی تورهای گردشگری طبیعت نیز در استان رونق چندانی نداشته باشد.

وی افزود: غفلت برنامه ریزی ها زمانی تشدید می شود که حتی شهروندان اردبیلی نیز از بسیاری مناطق و استعدادهای طبیعی استان بی اطلاع هستند.

موسی زاده کارآفرین گردشگری و صاحب یک هتل در سرعین با یادآوری اینکه با ورود هر گردشگر به یک مرکز اقامتی، دست کم برای 8 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد می شود، افزود: با وجود نقش صنعت گردشگری در کاهش بیکاری، مسئولان استان حتی در خود شهری مثل سرعین هم برنامه جامعی برای جذب گردشگران و افزایش مدت ماندگاری آنها نداشته اند.

وی افزود: درحالی که هتل سازی و آب درمانی در سرعین اشباع شده است و این شهر بیشتر به مراکز تفریحی، باغ و پارک های مناسب نیاز دارد، جاذبه های لازم برای سرمایه گذاران وجود ندارد.

عضو اسبق شورای شهر سرعین ادامه می دهد: سرعین به اندازه کافی مراکز فرهنگی ندارد، طرح هایی مثل پیست اسکی آلوارس و تله کابین سرعین به آلوارس نیمه کاره مانده است و گردشگر پس از یک روز اقامت انگیزه خاصی برای ماندن ندارد.
آقای موسی زاده با بیان اینکه طرح های جامع و تفضیلی سرعین با واقعیت های موجود همخوانی ندارد، گفت: این مسئله باعث می شود که سرمایه گذاران به علت سخت گیری های اداری به تدریج خسته و نا امید شوند.

معاون برنامه ریزی استاندار اردبیل هم با اشاره به آماده نبودن زیرساخت های استان اردبیل برای پذیرایی مطلوب از مسافران و به ویژه گردشگران خارجی گفت: ما حتی امکانات اولیه خدمات عمومی در کل اردبیل نداریم و بیشتر شهروندان و حتی کارکنان مراکز خدماتی ما، اطلاعات و مهارتهای کافی برای برخورد با گردشگران خارجی ندارند.

بهشتی از تلاش تیم مدیریتی استان برای استفاده از سرمایه گذاران بخش خصوصی در توسعه صنعت گردشگری استان خبر داد و افزود: در این زمینه تلاش می کنیم در حد اختیارات استانی به کاهش مراحل اداری رسیدگی به طرح های سرمایه گذاری کمک و تدابیر حمایتی ویژه ای برای سرمایه گذاران بخش گردشگری اتخاذ کنیم.

انتهای پیام/

منبع:واحد مرکزی خبر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.