بکارگیری 4 رادار آرایه فازی فعال برای پوشش 360 درجه به همراه استفاده از موشک های ضد هوایی برد بلند HHQ-9 در حقیقت مهندسی معکوس چین از اس 300 روسی است، برای اولین بار توانایی دفاع هوایی برد بلند حتی بر علیه موشک های بالستیک را به این مدل از شناورهای چینی اعطاء می کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،صبح روز شنبه 26 شهریورماه، ناوگروه هفدهم نیروی دریایی ارتش چین پس از هفته ها ماموریت مقابله با دزدان دریایی در منطقه خلیج عدن، به بندرعباس وارد شد و چند روزی را میهمان منطقه یکم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

دو فروند شناور نظامی حاضر در این ناوگروه ناو لجستیک چانگ چون و ناوشکن Changchun از جمله جدیدترین و پیشرفته ترین شناورهای چینی هستند که بخش عمده آن توسط صنایع بومی این ابرقدرت نظامی طراحی و به تولید انبوه رسیده است و حضور آنها در کشورمان که اولین حضور رسمی چنین شناورهای چینی در بنادر ایران است، قطعا پیام ها و ثمرات مهمی را به دنیال خواهد داشت. شناور لجستیک چانگ چون یک شناور پشتیبانی سنگین 20 هزارتنی با توانایی انجام عملیات های گوناگون در حمایت از شناورهای نظامی در جریان عملیات رزمی بوده و می تواند به شناورهای گوناگون سرویس بدهد. اما توجه ما در این مطلب بیشتر به ناوشکن چینی Changchun است که با داشتن 4 رادار آرایه فازی آغازگر بسیاری از اولین ها در نیروی دریایی ارتش چین بوده است.در این مطلب با این شناور پیشرفته و مهم، بیشتر آشنا خواهیم شد.

ناوشکن Changchun

شناور قدرتمند این گروه رزمی ناوشکن Changchun از خانواده ناوشکن های کلاس Type 052C است که از جمله نیرومندترین شناورهای نیروی دریایی چین به حساب می آید. از جهات بسیاری این ناوشکن پنهان کار چینی، یک گام بلند در توانایی های دریایی این کشور به حساب می آید.

بکارگیری 4 رادار آرایه فازی فعال برای پوشش 360 درجه به همراه استفاده از موشک های ضد هوایی برد بلند HHQ-9 مدل دریایی موشک HQ-9 که در حقیقت مهندسی معکوس چین از اس 300 روسی است برای اولین بار توانایی دفاع هوایی برد بلند حتی بر علیه موشک های بالستیک را به این مدل از شناورهای چینی اعطاء می کند.


ورود ناوشکن Changchun به بندرعباس

 
ناوشکن Changchun با شماره بدنه 150 به تاریخ 31 ژانویه 2013 میلادی وارد خدمت ناوگان دریای شرق ارتش چین شده و از جمله شناورهای جدیدالورود به ناوگان قدرتمند دریایی چین محسوب می شود.

ناوشکن های این کلاس با وزنی در حدود 7 هزار تن ، طول 155 متر و عرض 17 متر با ماموریت اصلی دفاع هوایی از ناوگان نیروی دریایی ارتش چین طراحی و ساخته شده است. قلب این ناوشکن پیشرفته چینی رادارهای آرایه فازی Type 348 است که بنا بر برخی از اطلاعات در باند اس فعالیت کرده و دارای بردی در حدود 450 کیلومتر است.

یک رادار برد بلند دو بعدی به همراه دو رادار کنترل آتش برای موشک های ضد کشتی و توپهای دفاع نزدیک این سامانه دیگر رادارهای نصب شده بر روی این شناورها هستند.


ناوشکن Changchun

بخش اصلی تسلیحاتی ناوشکن های این کلاس 48 فروند موشک سطح به هوای  HHQ-9 با برد 200 و ارتفاع درگیری 30 کیلومتر است که توان درگیری با اهداف پرنده و حتی موشکهای بالستیک را نیز دارا می باشد. سلاح اصلی این موشک در نقش ضد کشتی 8 فروند موشک YJ-62 با برد 280 کیلومتر و سرجنگی 300 کیلوگرمی با قابلیت ثانویه حمله به اهداف زمینی است.

یک قبضه توپ 100 میلی متری به همراه دو سامانه دفاع نزدیک Type 730 نیز بخش دیگری از تسلیحات این ناوشکن را تشکیل می دهد.


پرتاب موشک ضد هوایی HHQ-9

آشنایی با دو میهمان قدرتمند چینی نداجا+عکس
موشک کروز YJ-62

در بخش جنگ ضد زیردریایی این ناوشکن به سامانه سونار فعال و غیر فعال SJD-8/9 ساخت چین به همراه 6 پرتابگر اژدر مجهز است. راکت اندازهای ضد زیردریایی نیز بر روی این ناوشکن نصب شده است. این شناور قابلیت حمل یک فروند بالگرد روسی کاموف 27 روسی و یا Z-9C ساخت چین را دارد.


ورود شناورهای چینی به بندرعباس- بالگرد Z-9C بر روی عرشه مشخص است

بخش پیشران این ناوشکن شامل دو پیشران توربین گازی هرکدام به قدرت 24 مگاوات و دو موتور دیزل هر کدام به قدرت 5 مگاوات است که سرعتی در حدود 55 کیلومتر در ساعت را برای این ناو فراهم می کند. برد این ناوشکن نیز در حدود 8700 کیلومتر است.

ناوشکن های Type 052C دارای 280 نفر خدمه بوده و تاکنون 6 فروند از آنها ساخته شده و 5 فروند آنها وارد خدمت شده است.

این دوشناور چینی قرار است به تمرین مشترک با خدمه ایرانی بپردازند و قطعا تمرین با این شناورهای پیشرفته می تواند به افزایش توانایی ها و اعتماد به نفس بیشتر رزمندگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منجر شود.
برچسب ها: آشنایی ، غول ، ارتش چین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.