به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی این شهر، مدیر مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر فقیهی در این مورد گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان نخستین دانشگاه علوم پزشکی دارنده این روش درمانی در کشور میتواند در زمینه ارائه خدمات درمانی جدید به بیماران سرطانی در جنوب کشور خدمترسانی کند.
بیژن فاضل جهرمی افزود: با استفاده از دستگاه IORT انجام یکی از روشهای خاص پرتودرمانی که در آن مقدار مشخصی اشعه در یک جلسه و در حین عمل جراحی در تومور یا بستر آن توزیع شود، امکانپذیر خواهد بود.
این مسئول ادامه داد: این روش به طور معمول به عنوان بخشی از پروسه درمان ممکن است همراه با دیگر روشها از قبیل شیمیدرمانی و یا رادیوتراپی با پرتو خارجی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: از آنجا که در برداشتن تومور به روش جراحی، تمام حجم تومور از ناحیه درمان خارج نشده و مقداری از سلولهای سرطانی در ناحیه درمان باقی میماند؛ برای بهبود کنترل ناحیهای درمان، حجم مشخصی از دوز تابشی طی عمل جراحی در آن ناحیه توزیع میشود.
فاضل جهرمی تصریح کرد: از معایب فنهای رایج رادیوتراپی، مشکل بودن توزیع دوز تعیین شده در تومور بدون رسیدن به بافتهای حیاتی مجاور آن است که در روش IORT دوز تابشی میتواند به طور مستقیم و بدون هیچگونه اشتباهی در بستر تومور توزیع شود، چراکه تابش در نتیجه مشاهده مستقیم هدف و نه با فنهای شبیهسازی و تقریبی آن صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: از دیگر مزایای استفاده از روش IORT در درمان بیماران سرطانی میتوان به کاهش دوره درمان بیماران اشاره کرد، زیرا چنانچه بیمار توانایی تحمل یک دوز بالا را داشته باشد یک دوره کامل درمان میتواند به یک مرحله حین عمل جراحی محدود شود.
مدیر بیمارستان شهید فقیهی شیراز گفت براساس نظر متخصصان بیمار برای دریافت درمان سرطان سینه (BREAST) با استفاده از روش IORT باید دارای شرایطی مانند سن بالای 50 سال، سایز تومور کمتر از دو سانتیمتر، ER Pos – PR Pos – Her2 Neg، Infertilative Ductal Carcinoma، Uni Centric و LAP Neg باشد که تمام بیماران با این ویژگیها در هر نقطهای از کشور میتوانند برای درمان با این شیوه از این امکان فراهم شده در بیمارستان شهید فقیهی شیراز بهرهمند شوند.
انتهای پیام/م