امیری، با بیان اینکه از نیمه دوم سال 92 هیچ محدودیتی در تولید LPG نداشتیم گفت: اکنون کار به جایی رسیدیم که تا نقطه آخر ذخایر LPGدر مخازن ما به فروش می رسد به طوری که تولیدات این مجتمع به کشورهای چین، هند و حاشیه مدیترانه صادر می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمدرضا امیری در جمع خبرنگاران با اشاره به کمبود خوراک در مجتمع پتروشیمی بندر امام گفت: ظرفیت اسمی این مجتمع روزانه ١٢٠ هزار بشکه ان جی ال است که هم اکنون روزانه ٨٤ هزار بشکه توسط شرکت مناطق نفتخیز جنوب تحویل داده می شود.
 
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام افزود: این مجتمع از ابتدای امسال تاکنون بیش از ٦٠٠ میلیون دلار ارز آوری برای کشور به همراه داشته است.
 
وی با بیان این که برای رفع کمبود خوراک شرکت پتروشیمی بندر امام در حال سرمایه گذاری روی طرحهای ان جی ال ٣٢٠٠ در غرب کارون و ٢٣٠٠ در جنوب کشور است، گفت: بر اساس برنامه ریزی بیش از یک میلیارد و ٣٠٠ میلیون دلار در طرح ان جی ال ٣٢٠٠ سرمایه گذاری خواهد شد که از این میزان ٧٠ درصد آن متعلق به فاینانس پتروشیمی بندر امام  است.
 
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام ادامه داد: رقم سرمایه گذاری در پروژه NGL3200 در مجموع یک میلیارد و 300 میلیون دلار است که 70 درصد آنرا شرکت پتروشیمی بندرامام از منابع داخلی خود یا دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی و بانک های کشور تأمین می کند.
 
وی از آغاز ساخت دو پروژه توسعه ای الفین MEG و اتان ریکاوری در این مجتمع خبر داد و گفت: هم اکنون در حال مذاکره با صندوق توسعه ملی،  بانکهای داخلی و فاینانسورهای چینی برای تامین منابع مالی این طرحها هستیم.
 
امیری با بیان این که تمامی تولید محصول پارازایلین پتروشیمی بندر امام برای تولید PET به پتروشیمی شهید تندگویان تحویل داده می شود، گفت: هم اکنون صادرات این محصول توجیه اقتصادی ندارد.
 
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام با تاکید بر این که از نیمه دوم پارسال هیچ گونه محدودیتی در زمینه صادرات و ذخیره سازی محصولات پتروشیمی در پتروشیمی بندر امام وجود نداشته است، گفت: هم اکنون کشتیهای داخلی و خارجی برای خرید این محصول صف کشیده اند اما به دلیل کمبود خوراک برای تحویل محصول با محدودیت روبرو هستیم.
 
وی افزود: بر اساس طراحی قدیمی قرار بود 120 هزار بشکه در روز خوراک دریافت کنیم که این رقم در 6 ماه گذشته به صورت متوسط 83 تا 84 هزار بشکه در روز بود و این کمبود خوراک موجب شده که اکنون با 70 درصد ظرفیت اسمی تولید کار کنیم.
 
مدیرعامل پتروشیمی بندرامام با بیان اینکه خوراک NGLها از گازهای همراه تولید نفت است، گفت: وقتی تولید نفت کاهش یافته، تولید گازهای همراه نفت نیز کاهش پیدا کرده است.
 
وی افزود: به منظور تأمین مطلوب تر خوراک پتروشیمی بندر امام، در NGL3200 به صورت فاینانسور حضور پیدا کردیم و 70 درصد سرمایه مورد نیاز احداث این واحد NGL را به صورت فاینانس تأمین خواهیم کرد.
 
امیری با بیان اینکه پروژه NGL3200 اکنون به پیشرفت 6 درصدی در اجرا رسیده است، گفت: 6 ماه از زمان آغاز عملیات اجرایی این پروژه می گذرد و قرار است 36 ماهه به بهره برداری برسد.
 
وی ادامه داد: رقم سرمایه گذاری در پروژه NGL3200 در مجموع یک میلیارد و 300 میلیون دلار است که 70 درصد آنرا شرکت پتروشیمی بندرامام از مناع داخلی خود یا دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی و بانک های کشور تأمین می کند.
 
این فعال بخش خصوصی صنعت پتروشیمی از دو طرح توسعه ای MEG و اتان ریکاوری در این واحد پتروشیمی خبر داد و گفت: توجیه اقتصادی این دو طرح انجام شده و اجرای آنرا نیز مورد تصویب هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس قرار گرفته است.
 
وی افزود: کار تأمین مالی این دو طرح توسعه ای را از صندوق توسعه ملی و بانک ها آغاز کرده ایم.
 
امیری با بیان اینکه بعد از توقف تولید بنزین در پتروشیمی بندرامام، تولید واحدهای آروماتیکی روی پازایلین متمرکز شد، گفت: هم اکنون پارازایلین تولیدی به پتروشمی تندگویان تحویل می شود که به عنوان خوراک تولید PET از آن استفاده کند و فعلا برنامه ای برای صادرات پارازایلین نداریم.
 
وی ادامه داد: مشارکت پتروشیمی بندرامام و پتروشیمی امیرکبیر برای احداث واحد NGL2300 از سوی وزارت نفت پیشنهاد شده و تاکنون مطالعات اولیه اجرای این پروژه انجام شده است اما باید هزینه های سرمایه گذاری مشخص شد تا در مورد مشارکت در این پروژه تصمیم گیری شود.
 
امیری با بیان اینکه از نیمه دوم سال 92 هیچ محدودیتی در تولید LPG نداشته ای گفت: مواردی چون پر شدن مخازن LPG که اواخر سال 91 و نیمه اول 92 باز می گردد، اکنون کار به جایی رسیده که تا نقطه آخر ذخایر LPGدر مخازن ما به فروش می رسد و حتی کشتی برای بارگیری LPG معطل می ماند چرا که تقاضا بیشتر از عرضه ماست.
 
وی افزود: LPG صادراتی پتروشیمی بندر امام به چین، هند و حاشیه مدیترانه صادر می شود اما در حالی که ظرفیت تولید اسمی LPG این واحد پتروشیمی بیش از یک میلیون و 600 هزار تن است هم اکنون حدود 70 درصد این ظرفیت تولید می شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار