به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران بیماریهای قلبی و عروقی قابل اجتناب است و اغلب با عوامل خطری مانند فشار خون بالا، کلسترول خون بالا، اضافه وزن و چاقی، مصرف دخانیات و دیابت آغاز میشود.
این بیماریها سبب مرگ 17/3 میلیون نفر در سال میشوند و انتظار میرود 23میلیون نفر به علت بیماریهای قلبی و عروقی جان خود را از دست میدهند.
در همین راستا همایش روز جهانی قلب با حضور جامعه پزشکان با اعضای کانونهای ده گانه سلامت محور با هدف قلبی سالم، خانهای سالم و دنیایی سالم به همت اداره سلامت منطقه 9 در سالن آمفی تئاتر این منطقه برگزار شد.
در حاشیه این مراسم دکتر زارع پور پزشک عمومی ضمن گرامی داشت دفاع مقدس و دستاوردهای انقلاب اسلامی همچنین افتخارآفرینی ورزشکاران ایرانی در صفحههای بین المللی گفت: بیماریهای قلبی در تمام کشورها رو به شیوع است و بر عکس تمام بیماریهای عفونی که کاهش مییابد این بیماری رو به افزایش است.
وی ادامه داد: کم تحرکی در جامعه شهری، ضروری ندانستن و بی اهمیتی به مقولههای ورزشی و پیاده روی به بروز علائم خطر ساز بیماریهای قلبی و عروقی دامن میزند.
وی دیابت را یکی از عوامل مهم بیماریهای قلبی و عروقی دانست وگفت: بروز بیماریهای دیابت یکی از عوامل مهم در بروز بیماریهای قلبی و عروقی است که از عوارض آن میتوان به عوارض چشمی، کلیوی، گوارشی و به طور خلاصه درگیر نمودن سایر اعضای بدن را شامل میشود.
همچنین ژنتیک و مصرف دخانیات یکی دیگر از عوامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی است.
در مصرف دخانیات طول 2سال بعد از ترک دخانیات خطر بیماری قلبی و عروقی به طور اساسی کاهش مییابد و طی 15 سال خطر بیماری قلبی و عروقی به حدود خطر در افراد غیر سیگاری میرسد.
زارع دار با بیان این که چاقی نیز یکی دیگر از عوامل معضلات بیماریهای قلبی و عروقی است گفت: با تحرک مناسب، ورزش مناسب و تغذیه سالم میتوان از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری کرد.
فشار خون یکی دیگر از عوامل خطر ساز بیماریهای قلبی است که متأسفانه افراد بالای 30سال در معرض ابتلا به این بیماری هستند و هیچ گونه علائم خاص ندارد و میتوان آن را قاتل بی صدا نامید.
وی در خاتمه سن را از عوارض دیگر بیماریهای قلبی و عروقی دانست و گفت: با افزایش سن نیز شریانها و مقاومت بدن در برابر قلب به خطرمیافتد.
وی در خصوص راهکارهای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی افزود: فعالیتهای ورزشی و تمرینات مانند پیاده روی میتواندبه طور قابل توجهی از بروز بیماریهای قلبی و عروقی کاهش میدهد.
انتهای پیام/