رییس معاون سازمان محیط زیست گفت: ارائه فعالیتهای معدنی در هر کجا کشور تنها با اجرای قوانین زیست محیطی امکان‌پذیر است که این قوانین باید از سوی معدن‌کاران از لحظه‌ اکتشاف تا پایان کار اجرا شود.

 به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست و معاون رییس جمهور در حاشیه مراسم بزرگ داشت مقام محیط‌بان در جمع خبرنگاران در پاسخ به درخواست رییس مجلس مبنی بر ارائه یک الگوی مناسب جهت بهره‌برداری مناسب از معادن گفت: عرضه طبیعی ایران را تحت عنوان هیچ فعالیتی چه معدنی، صنعت و یا کشاورزی نمی‌توانیم در معرض تخربی و آلودگی قرار دهیم ارائه فعالیتهای معدنی در هر کجا کشور تنها با اجرا قوانین زیست محیطی امکان‌پذیر است که این قوانین باید از سوی معدن کاران از لحظه اکتشاف تا پایان کار اجرا شود.

وی در ادامه اظهار داشت: فعالیتهای معادن باید به گونه‌ای باشد که موجب تخریب و آسیب به خاک و یا منابع آبی نشود معادن کشور همانند واحدهای صنعتی باید یک برنامه  مدون مدیریت محیط زیست نیز داشته باشند.

ابتکار در ادامه بیان داشت: تمام جوانب فعالیتهای معادن باید سنجیده شود و سپس بعد از دریافت مجوز ورود پروانه‌ معدنکاران مشغول به کار شوند.

وی با اشاره به اینکه باطله‌های معادن نباید منابع خاکی و آبی کشور را نابود کند تصریح کرد: سازمان محیط زیست نمی‌تواند اجازه دهد به قیمت ایجاد یک معدن یک سفره آب ارزشمند که غیر قابل قیمت‌گذاری است ویا یک جنگل بکر و زیبا نابود شود.

رییس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه یکی از ارزش های کشور ما داشتن مناظر زیباست افزود: هیچ فردی از دیدن منظره  زخم خورده و آسیب‌دیده یک کوه لذت نمی‌برد پس معدن کاران باید فعالیتهای خود را به گونه‌ای تنظیم کنند که کمترین آسیب‌ را به این مناظر طبیعی برسانند.

وی در  ادامه در مورد از بین رفتن گونه‌های جانوری کشور در اثر شکار بی‌رویه افزود: به همه افراد چه کسانی که به طبیعت و یا شکار علاقمند هستند ویا کسانی که در کنار مناطق حفاظت شده زندگی می‌کنند و تمام جوامع محلی دامداران در روستاییان عزیز این نکته را متذکر می‌شوم که طبیعت ایران در حال حاضر بسیار شکننده و حیات وحش به شدت آسیب دیده است.

ابتکار در ادامه تصریح کرد: در بسیاری از نقاط کشور ظرفیت بهره‌برداری و برداشت از طبیعت غیر ممکن شده است و اگر این روند ادامه پیدا کند آسیبهای جبران ناپذیری به طبیعت کشور وارد می‌شود.

وی در ادامه گفت: بر اساس قوانین کشور شکار و صید بدون پروانه‌ سازمان حفاظت محیط زیست خلاف قانون است و جرم محسوب می‌شود. طی سالهای اخیر به دلیل عوامل مختلف چون شکار بی‌رویه گونه‌های جانوری دیروز خشک‌سالی جمعیت حیات وحش در ایران رو به کاهش است.

معاون رییس جمهور در مورد سیاست‌های اتخاذ شده در راستای قوانین شکار اظهار داشت: بر اساس پیشنهاد رییس مجلس شورای اسلامی در تلاش هستیم تا در یک دوره  5 ساله شکار را ممنوع اعلام کنیم اجرای طرح برنامه‌ ممنوعیت شکار بسیار دشوار است بحث صید و شکار در جوامع مختلف محلی متفاوت است و برای اجرای این قانون باید برنامه‌ریزیهای ویژه ای صورت گیرد.

رییس سازمان محیط زیست در خصوص وضعیت محیط‌بان در کشور بیان داشت: سازمان محیط زیست در تلاش است وضعیت محیطی محیطبانان را ارتقا و بخشند اهدای درجه به آن ماهگی موثر در اعتلای سطح زندگی محیط بانان است.

وی در خصوص خلاهای قانونی موجود در شغل محیط‌بانی اظهار داشت: سازمان محیط زیست به طور جدی پیگیر اصلاح قوانین در مورد فعالیتهای محیط‌بانان است تا آنها بتوانند با آرامش خاطر بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.

وی در پایان گفت: تخریب محیط زیست موجب محرومیت می‌شود این که شهر اصفهان از رودخانه های زاینده رود محروم شده است بسیار دردناک است متاسفانه جنگلهای کشور به سمت می‌روند که در حال سیل خیز شدن هستند به همین منظور برای برقراری مجدد تعادل در محیط زیست همه فعالیتهای اعم از صنفی و کشاورزی باید مسائل محیط زیستی را رعایت کنند.

انتهای پیام/
برچسب ها: قانون ، اکتشاف ، طبیعت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ارش
۲۰:۳۴ ۰۷ مهر ۱۳۹۳
خوب شد فهمیدیم که علت اصلی از بین رفتن حیوانات شکار بی رویه هست !!
تخریب زیستگاه و ایجاد جاده های متعدد در دل جنگل های شمال و استخراج معادن در نقاط بکر طبیعی و ... هیچ اثری بر حیوانات ندارد !!
باز میخواهیم صورت مساله رو پاک کنیم و بگوییم مثلا شکار ممنوع است !!! به جای اینکه راه حلی بیابیم .. ایا با وجود یک میلیون اسلحه ی جواز دار در داخل کشور این کار معقولانه هست ؟ امکان پذیر هست ؟ یا فقط شبیه یک ژست زیست محیطی خوب است ؟؟
آخرین اخبار