به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از گلوبال ریسرچ ؛ ایده باستانی "دشمن دشمن من دوست من است " بطور اختصاصی به اعراب نسبت داده می شود اما ریشه این ایده به دوران های بسیار قدیمی تر بازمی گردد. این ایده در دهه 4 میلادی نیز توسط هند مورداستفاده قرار می گرفته است . این ایده دهه های زیادی است که پایه و اساس سیاست خارجی ایالات متحده به شمار می آید .
سوال اینجاست که آیا باید اساس سیاست گذاری یک کشور ایده ای مربوط به هند باستان در قرن 4 میلادی باشد ؟ مهمتر اینکه چنین ایده ای اکنون کارگشا و کارآمد است ؟ بر اساس نقشه گرافیکی زیر می توان مشاهده کرد که پایه ریزی سیاست خارجی مدرن بر اساس نظریات کهن از دوران باستان می تواند چه نتایج مضحکی به همراه داشته باشد:
آنتونی کوردزمن ، مدیر سابق ارزیابی های اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا در این باره اظهار می دارد :واقعیات نشان می دهد که "دشمن دشمن من" در نهایت دشمن من باقی می ماند و حتی ممکن است در ابتدا اینگونه نمایان نشود اما با گذشت زمان چنین دشمنی بروز خواهد کرد .
ایالات متحده هنگامی که تصمیم به مداخله مجدد نظامی در عراق و یا تغییر شکل حضور نظامی خود در سوریه می گیرد ، باید این مسئله را در خاطر داشته باشد . ژنرال دیوید پترائوس افسر و مدیر سابق سیا در این باره تصریح کرد : من خاورمیانه را بهتر از هر کس دیگری در خاورمیانه می شناسم . من بارها این هشدار را اعلام کردم که در این بخش دنیا (خاورمیانه) دشمن دشمن من همچنان دشمن من باقی می ماند .
نگاهی به تاریخ نیز این مسئله را اثبات می کند آنجا که در سال 2002 ابونضال تروریستی بین المللی بود که هم با اسرائیل دشمنی داشت و هم با فلسطین . اهداف حملات تروریستی وی هم اهداف یهودی و صهیونیست بود و هم اهداف فلسطینی .
واقعیت است که گاهی دشمن دشمن من هنوز هم دشمن من است و این حقیقت باید از سوی سردمداران آمریکایی که تصوری قرون وسطایی دارند مورد پذیرش واقع شود . ماه گذشته نامه ای به سردبیر نشریه فایننشال تایمز ارسال شد که در آن آمده است :
" ایران از بشاراسد حمایت می کند . کشورهای حاشیه خلیج فارس بر علیه بشار اسد هستند ! اسد بر علیه اخوان المسلمین است . اخوان المسلمین و اوباما بر علیه السیسی متحده و هم پیمان هستند .
اما کشورهای حاشیه خلیج فارس حامی السیسی و دولت وی هستند ! به این معنا که آنها ( کشورهای حوزه خلیج فارس ) بر علیه اخوان المسلمین می باشند.
ایران حامی حماس است اما حماس از اخوان المسلمین حمایت می کند . اوباما نیز از اخوان المسلمین حمایت می کند اما حما با ایالات متحده دشمن هستند ! "
درست است که آینده خاورمیانه دستکم در کوتاهمدت سرشار از مصیبت و بلا خواهد بود، اما نکته اینجاست که تمام مشکلات این منطقه نتیجه سیاستهای آمریکا نیست. چیزی که در میان شکایتهای مربوط به اقدامات دولت آمریکا و درخواستها از اقدامات این کشور گم شده است، بحث درباره این است که مشکلات منطقه چقدر زیاد است.
در واقع دولت اوباما بدون شک مشکلات خاص خود را دارد و خود را درگیر مشکلات بسیاری مانند سلاحهای شیمیایی در سوریه کرده و به دلیل این اقدامات متحدان و دوستان این کشور دچار سرگردانی و دشمنان آن نیز برای مخالفت بیشتر تشجیع شدهاند.
درباره ایران نیز ظاهرا به نظر میرسد آمریکا در صورت تمایل برای تبعیت از سیاست عربستان باید به دنبال تهدید ایران و انزوای بیشتر این کشور باشد، پیش از این پادشاه عربستان تلاش بسیاری برای حمله نظامی آمریکا به تاسیسات هستهای ایران از طریق لابیگری در میان مقامات این کشور انجام داد.
انتهای پیام /