مفهوم سبگ زندگی از جمله مفاهیم علوم اجتماعی و علم جامعه شناسی است که در جامعه کنونی باید به صورت جدی و آسیب شناسانه به این موضوع پرداخته شود.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، مفهوم سبک زندگی از جمله مفاهیم علوم اجتماعی و علم جامعه شناسی است که اخیرا و در دهه اخیر بسیاری مورد توجه عالمان علوم اجتماعی و مدیران فرهنگی قرار گرفته است.
 
سبک زندگی معنایی است که از هم به تنیدگی و پیوند شبکه‌ای بودن عوامل متعددی که در شیوه‌ها زندگی یا اقلیم های زیستن انسان تاثیر می‌گذارد به وجود آمده است.  
با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص  سبک زندگی اسلامی، ایمان و تقلید نکردن از غرب لازمه شکل گیری فرهنگ زندگی اسلامی است.
 
ایشان سبک زندگی را بخش اساسی و حقیقی پیشرفت و تمدن سازی نوین اسلامی خواندند و با دعوت از نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه برای پرداختن به این مفهوم به آسیب شناسی وضع موجود سبک زندگی در ایران و چاره جویی در این زمینه تاکید کردند.

سید پویان حسین پور جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، در خصوص سبک زندگی اسلامی گفت: تعاریف مختلفی از فرهنگ ارائه شده است: افرادی معتقدند که فرهنگ مجموعه ای از بینش‌ و کنش‌های اجتماعی در یک جامعه است، که این تعریف 2 بخش بینش‌ها و کنش‌ها را در برمی‌گیرد این جامعه شناس در ادامه بیان کرد: بینش‌ها به معنی آرمانها، اصولها و باورها واعتقادات و آن موارد که جنبه ذهنی دارند، واکنش های به معنای رفتارها، هنجارها، تست ها و آن مواردی که جنبه عینی دارند، را سبک زندگی گویند.
 
وی با اشاره به اینکه این سبک زندگی هم می‌تواند دینی و هم غیر دینی باشد، اظهار داشت:یکی از مؤلفه‌های سبک زندگی خدا محوری است، یعنی نتها خداست که می‌تواند حق را باطل کند، تنها خداست که می‌تواند مسیر‌ها و جهاد‌ها را تعیین کند. طبیعتا اگر خدا محور باشیم، اقتصادمان هم جنبه حلال و حرام پیدا می‌کند یعنی اینکه دنبال رزق و روزی حلال می‌رویم و تلاش برای روزی حلال را جهاد می‌نامند و اگر کسی در راه رزق حلال کشته شود شهید محسوب می‌شود.

حسین پور تصریح کرد:‌ در حوزه تعاملات اجتماعی ما تامل به محرم و نا محرم، احترام به حقوق دیگران، حقوق والدین، حقوق بزرگترها هستیم که دراین موارد مؤلفه های موجود در سبک زندگی است.
 
این جامعه شناس در خصوص عوامل تاثیر گذاری برای زندگی دینی بیان داشت: نیاز انسان به تکنولوژی و ابزار می‌تواند یک بستر مناسبی برای مدرنیزه شدن سبک زندگی دینی باشد.
وباید در حوزه‌ی ابزاری، اطلاعاتی داشته باشیم که از چه ابزاری چقدر و چگونه استفاده کنیم و چقدر آن ابزار را به تسخیر بگیریم.
 
حسین پور رسانه‌ها را عامل دیگری از عوامل تاثیر گذار به زندگی دینی دانست و گفت:‌ رسانه‌های جمعی و جهانی عمدتا چون وابستگی مکتبی، فکری و اندیشه‌ای به زندگی مدرن دارند، طبیعتا محتوایی هم که تولید می‌کنند در راستای منافع مورد نیاز است، یعنی سعی براین دارند  که دیگران را به سمت و سوی رسانه‌های خودشان بکشند و جذب و هضم کنند.
 
وی خاطر نشان کرد: افراد در جامعه ما به دنبال یک شیوه و مدل زندگی هستند اگر خلاء‌های آموزشی و مخصوصا تربیتی را تکمیل نکنیم و مدل و الگوی مورد نظر را ارائه نکنیم افراد جامعه به سمت زندگی غربی و مدرنیزم می‌روند و جذب سبک زندگی و فرهنگ غربی می‌شوند.

انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار