عضو هیأت علمی گروه نانوفناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از انجام اقدامات مفید برای ارتقا و تبدیل دانش به فناوری استخراج و پالایش صمغ‌های بومی در این موسسه خبر داد.

 به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی آرام بستان عضو هیأت علمی گروه نانوفناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه در کشور ما استخراج صمغ‌های بومی به شکل صنعتی انجام نمی‌شود اظهار کرد: با توجه به کاربردهایی که صمغ ها در صنایع مختلف دارند استخراج آنها می‌تواند کمک بزرگی به خودکفایی در این زمینه باشد.

وی تصریح کرد: علیرغم وجود ظرفیت‌های بالا در سطح کشور صنایع برای تامین صمغ مورد نیاز خود عمدتا به خارج از کشور وابسته اند این در حالی است که استخراج این دسته از ترکیبات می تواند ضمن تامین نیازهای داخلی به جلوگیری از خروج ارز و ایجاد ارزش افزوده کمک کند.

عضو هیأت علمی گروه نانوفناوری پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه انجام عملیات استخراج و خالص سازی صمغ های بومی در شرایط ویژه بازده بالاتری دارد خاطرنشان کرد: استفاده از روش های نوین از قبیل بهره گیری از فشار بالا، امواج فراصوت و موارد دیگری از این قیبل می تواند در استخراج بهتر این دسته از ترکیبات تاثیر به سزایی داشته باشد.

بستان با بیان اینکه منابع تولید صمغ ها در دسترس بوده ولی در کشور ما از آنها استفاده چندانی نمی شود اظهار کرد: از همین منابع که عموما قسمت های مختلف گیاهان، حیوانات و میکروارگانیسم ها  هستند در کشورهای همسایه استفاده شده و صمغ های مختلف را به صورت صنعتی تولید می کنند.

وی ادامه داد: این کشورها با استخراج ترکیبات از آنها در صنایع مختلف به ویژه صنعت غذایی استفاده های فراوانی می کنند و کشور ایران با وجود ظرفیت های بالایی که در این زمینه دارد برای تامین مایحتاج خود  نیاز به واردات این فرآورده ها دارد.

گفتنی است نخستین کنگره بین المللی صمغ های بومی و کاربرد آن در صنایع غذایی در تاریخ 30 مهر و 1 آبان در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی برگزار می شود.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.