به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ فاطمه محمد بیگی پزشک عمومی و عضو بسیج جامعه پزشکی استان قزوین درخصوص پدیده تک فرزندی و افزایش طلاقها طی سالهای اخیر در بین زوج های جوان گفت: علت این پدیده که اکثر زوج های جوانی که در فاصله کوتاهی بعد از ازدواجشان داعیه طلاق سر میدهند این است که در دوران پیش از ازدواج خود همه امکانات را در اختیار داشته اند بنابراین پس از ازدواج نمی تواند با کم و کاستیهای ابتدای زندگی کنار بیایند و این علت بسیاری از طلاقها است.
اکثر طلاقها در نسل تک فرزندی یا دو فرزندی رخ میدهد
این عضو بسیج جامعه پزشکی ضمن بیان اینکه رشد طلاق در برخی شهرهای کشورمان 25 درصد اعلام شده است که بیشتر در فرزندان نسل تک فرزندی و یا دو فرزندی رخ داده است؛ افزود: این دسته از زوجهای جوان در زندگی شخصی و کاری خود طاقت سختیها را ندارند و به دلیل شرایط تک فرزندی در خانواده مهارت حل مسئله، تعامل با دیگران و ابراز و تعدیل احساسات را یاد نگرفته و نمیتوانند با مشکلات واقعی زندگی تقابل کنند.
وی گفت: در اختیار قرار دادن امکانات زیاد، به گونهای زندگی را برای فرزندان غیر واقعی میکند و این امر سبب میشود شخصیت فرزندان به گونهای شکل بگیرد که در محیط کار زود سرخورده شده و ناامیدی به سرعت در آنها شکل بگیرد. پدیده افزایش طلاق هم ناشی از این اشتباه در تربیت فرزندان است که اکنون بعد از دو یا سه دهه نتیجه آن را به شکل آمار بالای طلاق، اختلافات خانوادگی و بزهکاری می بینیم.
تک فرزندی و نسل پرخاشگر آینده
محمدبیگی در پاسخ به اینکه چگونه تک فرزندی علت بزهکاری محسوب میشود، گفت: کودکی که خواهر و برادری برای هم صحبتی ندارند بسیار مستعد بزهکاری است چون مجبور میشود با بازیهای رایانه ای خشن بیشتر وقت خود را بگذراند بنابراین صحبت کردن را فراموش میکند و آنچه که یاد میگیرد فرهنگ غربی وارداتی است. خانواده هایی که می گویند کیفیت با تعداد بیشتر فرزندان کم میشود باید به این موضوع توجه کنند.
این عضو بسیج جامعه پزشکی عنوان کرد: رسانههای ارتباط جمعی خوراک درونی و مورد نیاز فرزندان را تامین نمیکند و احتمالا نسل آینده پرخاشگر و بدون مهارت برای زندگی تربیت خواهد شد و این پدیدهای است که در چندین کشور غربی اتفاق افتاده و آنها را به فکر حل معضل انداخته است.
کمرنگ شدن اعتماد و توکل به خدا
وی ادامه داد: والدین امروزی تصور میکنند پدر و مادر شدن یعنی " دردسر" و فرهنگ زیبای اسلامی که از فرزند به عنوان " نعمت و رحمت" یاد میکند، رزق و روزی که گفته میشد " همان کس که دندان دهد، نان دهد" و اعتماد به آیه " نحن نرزقکم و ایاکم"، موضوع "توکل بر خدا" درحال کمرنگ شدن است این درحالیست که هر خانوادهای که فرزند دار شده است، اذعان میکند اغلب بعد از بچه دار شدن برایشان گشایش ایجاد شده است.
انتهای پیام/