به گزارش
خبرنگار فناوریهای نوین باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهندس علی مرتضی بیرنگ، معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی در مراسم امضای تفـاهم نامه همـكاریهای مشتـرک بین معاونت
علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی، تصریح کرد: باید توسعه صادرات و حضور
شرکتهای دانش بنیان در بازارهای جهانی را زودتر از این راه اندازی میکردیم با این حال این اتفاق بسیار مهم و تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصادی مقاومتی و نیز سیاستهای کلان علم و فناوری که اخیرا توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد بر توسعه صادرات محصولات دانش بنیان تاکید شده است که این موضوع نشاندهنده اهمیت بالای این موضوع در اقتصاد و توسعه کشور است.
بیرنگ با اشاره به اینکه معاونت علمی به دنبال بزرگ شدن و گسترده کردن ساختار اداری خود نیست، بیان کرد: سیاست معاونت این است که از ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کند به همین دلیل قصد داریم با امضای این تفاهمنامه از ظرفیت شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی در توسعه صادرات محصولات دانش بنیان و افزایش حضور این شرکتها در نمایشگاههای بین المللی استفاده کنیم.
حمایت از شرکتهای دانش بنیان در توسه کسب و کار بین الملل
وی خاطرنشان کرد: این تفاهمنامه با هدف حمایت از شرکتهای دانش بنیان در توسعه کسب و کار بین الملل امضا میشود تا از این طریق حضور این شرکتها در نمایشگاههای تخصصی بین المللی تسهیل و تقویت شود.
معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری در خصوص طراحی تقویم نمایشگاهی، گفت: تلاش میکنیم با همکاری شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی تقویم نمایشگاهی تهیه کنیم و در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار دهیم تا در صورت داشتن همه شرایط در نمایشگاههای تخصصی شرکت کنند. براساس آن به صورت مشترک با شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی برای حضور شرکتها در این نمایشگاهها برنامه ریزی و حمایت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: آمار صادرات غیرنفتی کشور قابل توجه است اما در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان شرایط چندان خوبی نداریم که امیدوار هستیم با انجام چنین طرحهایی در این حوزه نیز عدد صادرات را بالا ببریم.
رشد ۱۷ درصدی صادرات در دولت جدید
در ادامه این مراسم حسین اسفهبدی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی نیز با اشاره به رشد صادرات ایران در دولت جدید، گفت: آمارها نشانده رشد آمار صادرات در دولت تدبیر و امید است که این آمارها رشد ۱۷ درصدی را نشان میدهد و امیدوار هستیم این روند ادامه داشته باشد.
وی افزود: این روند رو به رشد نشاندهنده بیرون رفتن ایران از رکود اقتصادی است و با تمام تلاشهایی که صورت گرفته امیدها برای رشد صادرات بیشتر شده است.
اسفهبدی، امضای این تفاهمنامه را حرکت مثبتی در جهت توسعه صادرات دانست و بیان کرد: باید تمام تلاش خود را بکنیم تا به صادرات رونق دهیم و شاخصها به سمتی حرکت کند که اشتغال و تولید در کشور افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایران چندان جایگاه خوبی در دنیا در حوزه صادرات ندارد ولی سیاستهای جدید روزنه امیدی است برای رونق بخشیدن به توسعه صادرات و حضور محصولات ایرانی در بازارهای دنیا.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی معتقد است؛ باید سودهای حاصل از برگزاری نمایشگاهها در اختیار شرکتهایی قرار گیرد که توانایی حضور در نمایشگاههای بین المللی را دارند قرار گیرد زیرا این کار هم حضور ایران در دنیا را پر رنگ میکند و هم سود حاصل از این کار در درازمدت و صادرات شرکتها بسیار بیشتر خواهد بود.
مفاد تفاهمنامه
در متن این تفاهمنامه آمده است؛ در راستای تحقق اهداف و برنامههای دولت در برنامه پنجم توسعه در خصوص گسترش دامنه تولید و صادرات محصولات فناورانه و دانش بنیان و با توجه به دورنمای ترسیم شده در نقشه جامع علمی کشور و چشم انداز افق ۱۴۰۴، این تفاهم نامه بین شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران و معاونت امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد میشود.
موضوع تفاهم نامه نیز همکاری مشترک در زمینه فعالیتهای نمایشگاهی خارج از کشور و گسترش صادرات محصولات دانش بنیان و معرفی دستاوردهای علمی و فناوری کشور عنوان شده است.
معرفی توانمندیهای فناورانه داخل کشور به بازارهای خارجی به ویژه بازارهای هدف، ارتقاء و توسعه محصولات دانش بنیان کشور از طریق معرفی محصولات و فرآوردهها با فناوریهای برتر و همکاری در تبدیل ایران به قطب نمایشگاهی منطقه در زیربخشهای منتخب فناوری و خوشههای ذیربط اهداف این تفاهمنامه است.
مدت این تفاهم نامه از تاریخ امضاء و مبادله آن به مدت دو سال تعیین شده است و در پایان دوره و بر اساس ارزیابی و تحلیل نتایج به دست آمده این تفاهم نامه قابل تمدید خواهد بود.
در این تفامنامه آمده است؛ زمینههای همکاری بین معاونت علمی و شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی، بهره برداری از ظرفیتهای موجود دو طرف در راستای رشد و توسعه توانمندیهای فناورانه کشور، معرفی محصولات، خدمات و تولیدات، دانش بنیان و برگزاری نمایشگاههای مربوط، اهتمام در راستای حمایت از ارائه محصولات در نمایشگاههای خارجی در راستای تجاری سازی، تلاش جهت معرفی نشانهای تجاری برتر کشور در حوزه کالاها و مؤسسات دانش بنیان در عرصههای خارجی، شناسایی و تأیید مجریان ذیصلاح نمایشگاهی برای برگزاری نمایشگاههای خارجی و تنظیم تقویم نمایشگاههای حوزه فناوری و دانش بنیان در خارج از کشور است.
در ادامه این تفاهمنامه به تعهدات شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی اشاره شده است که این تعهدات شامل این موارد میشود؛
۱-شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران هرگونه همکاری و مساعدت در خصوص برگزاری نمایشگاههای حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خارج از کشور را بعمل خواهد آورد.
۲-استفاده از ظرفیت و برند شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی در راستای تجاری سازی محصولات شرکتهای دانش بنیان از طریق حضور مؤثر در نمایشگاههای خارجی.
۳- اقدام و هماهنگی لازم با برگزار کننده نمایشگاه مربوطه به منظور اختصاص فضای مناسب و پاسخ به مکاتبات ارسالی،
۴- ثبت نام هریک از مشارکت کنندگان در نمایشگاه مطابق فرمت مربوطه.
۵-انجام هماهنگی لازم جهت اخذ روادید (حسب لزوم) و موارد مرتبط.
۶- هماهنگی و اقدام لازم جهت تأمین امکانات و خدمات تجمیع کالاهای مشارکت کنندگان در محل انبار نمایشگاههای خارجی و ترخیص و امور گمرکی و بارگیری در مبدأ و همچنین تخلیه و توزیع پس از برگشت کالاهای نمایشگاهی، معرفی نماینده تام الاختیار جهت انجام مکاتبات.
۷- هماهنگیهای لازم در کشور هدف، هماهنگی امور حمل و ترخیص نمونه کالاهای مشارکت کنندگان جهت متقاضیان منوط به تأمین هزینههای حمل و ترخیص و عوارض گمرکی مقصد توسط هر شرکت متناسب با هزینه کالاهای نمایشگاهی مربوطه.
۸-معرفی کلیه مشارکت کنندگان به سازمان توسعه تجارت ایران جهت بهرهمندی از یارانه نمایشگاهی.
معاونت علمی و فناوری نیز متعهد شده است که شرکتهای منتخب دانش بنیان به منظور حضور و شرکت در نمایشگاههای خارج از کشور را معرفی کند، در تعیین چارچوب محتوایی برگزاری نمایشگاههای علمی و فناوری داخلی و بین المللی از قبیل نوع فناوریهای قابل ارائه و در برگزاری کارگاههای آموزشی و... همکاری کند.
همچنین، شناسایی و معرفی محصولات دانش بنیان و فناوریهای برتر و ایجاد زمینه برای نمایش فراگیر کالاها و محصولات شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و در نهایت معرفی گروهها، شرکتها و موسسات فعال و دارای اعتبار و قابلیت صادرات در عرصه محصولات و در چارچوب گروههای کالایی تحت پوشش نمایشگاه را به عهده بگیرد.
در انتهای این تفاهمنامه آمده است؛ به منظور پیگیری مفاد این تفاهم نامه، تنظیم تقویم نمایشگاههای خارج از کشور و فرآیند برگزاری، کارگروهی متشکل از نمایندگان منتخب شرکت سهامی نمایشگاهها و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل میشود. این کارگروه هر سه ماه یک بار گزارش اقدامات انجام شده را تنظیم و به معاونت علمی و فناوری و شرکت سهامی نمایشگاهها، ارائه میکند.
انتهای پیام/