رییس سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از کاغذبازی در کشور آن را مانعی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: باید دستورالعمل‌های زائد از طریق دیوان عدالت اداری ابطال شوند تا افراد به‌سوی قاچاق نروند.

به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، "ناصر سراج" در مراسم تودیع و معارفه بازرس کل استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تلاش سازمان بازرسی کل کشور این است که کار دستگاه قضایی به‌وسیله بازرسی سنگین نشود، گفت: سازمان بازرسی کل کشور آماده است با نظارت و پیشگیری بار دستگاه قضایی را تا جایی که امکان دارد، کم کند.
 
رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود:‌ اولویت کار سازمان بازرسی کل کشور بیشتر نظارت است تا اجازه ندهد حیثیت مدیران خدوم کشور خدشه‌دار شود و چنانچه دامی برای آنان پهن‌شده باشد، ‌ان‌شاء‌الله با راهنمایی‌های ما آگاه خواهند شد. سازمان بازرسی کل کشور اگر جایی مشاهده کرد مدیری را می‌لغزانند قطعاً تذکر خواهد داد و اجازه نخواهد داد مدیران خدوم در این دام‌ها بیفتند.
 
وی با اشاره به سیر تصویب قانون سازمان بازرسی کل کشور گفت: همان‌طور که استحضار دارید قانون سازمان بازرسی در حال بررسی در مجلس است که بررسی یک تبصره آن باقی‌مانده است. این در حالیست که در سال 60، قانون عادی سازمان بازرسی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در سال‌های 75 و 87 دو بار اصلاحیه خورد و قرار شد برخی مواد آن (9ماده) به‌ صورت آزمایشی و 5 ساله اجرایی شود، اخیراً مدت اجرای آزمایشی این قانون منقضی شد و اصلاحاتی روی این قانون انجام دادیم و از مجلس خواستیم قانون جدید را تصویب کند.
 
سراج با اشاره به تلاش‌ها و پیگیری‌های سازمان بازرسی برای اصلاح و تصویب قانون این سازمان گفت: در برخی مواد قانون سازمان، با نقایصی مواجه بودیم که این موضوع علاوه بر این‌که ممکن بود تبعاتی در پی داشته باشد، به‌صرفه و صلاح بیت‌المال نیز نبود؛ لذا پیشنهادهایی جهت اصلاح این روند ارائه کردیم، از جمله در رسیدگی به پرونده‌های ارسالی از سازمان بازرسی به هیات‌های بدوی رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری نقایصی بود که پیشنهاد شد در این هیئت‌ها حتماً یک قاضی حضور داشته باشد که البته این مصوبه مجلس در یک رفت و برگشت به شورای نگهبان تصویب شد.
 
وی ادامه داد: نقیصه دیگر عدم حضور نماینده بازرسی در شوراها و مجامع بود که خوشبختانه با اصلاح قانون سازمان و تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان، این مشکل رفع شد و ان‌شاء الله از این به بعد، سازمان بازرسی در مناقصه‌ها و مزایده‌ها و شوراهای اسلامی حضور جدی خواهد داشت. خصوصاً در شوراها قاضی و ناظر سازمان بازرسی کل کشور باید حضور داشته باشد تا از تصویب مصوبات خلاف قانون جلوگیری و مانع برخی که حاضر نیستند از قانون تمکین کنند، شود.
 
رییس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه سرمایه‌گذاری را نیاز جدی کشور دانست و گفت: سرمایه‌گذاران سالم و کارآفرینان‏، باید ترغیب شده و اطمینان پیدا کنند تا در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند. اقتصاد کشور هم به نفت بستگی دارد. از این‌رو مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند ‌تا اقتصاد کشور مقاوم شده و از حالت تک‌بعدی و تک‌محصولی رهایی یابد.
 
وی با اشاره به همکاری دولت و سازمان بازرسی کل کشور برای تدوین برنامه‌های اقتصاد مقاومتی کشور گفت: با هماهنگی که سازمان بازرسی با دولت دارد اخیراً این برنامه‌ها در قالب کتابچه‌ای از سوی معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی ریاست جمهوری تدوین‌ شده است تا در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.
 
سراج با بیان اینکه سازمان بازرسی در اقتصاد مقاومتی با دولت خصوصاً شخص رئیس‌جمهور کاملاً هماهنگ است، گفت: متأسفانه شاهد بودیم در برخی مناطق آزاد ماشین‌های لوکس و گران‌قیمت وارد کشور می‌شد و در شهرها تا شعاع 120 کیلومتر و فراتر از آن با اخذ مجوزهایی در مناطق دیگر تردد می‌کردند و این در حالی بود که عوارض مربوطه را پرداخت نمی‌کردند و دولت متضرر می‌شد. در این زمینه گزارش جامعی از سوی سازمان بازرسی خدمت رئیس‌جمهور ارسال شد که این گزارش به آقای جهانگیری ارجاع و هفته گذشته در دولت مطرح و مصوب شد هیچ‌کس تحت هیچ شرایطی حق ندارد از مناطق آزاد به مناطق دیگر که دارای گمرک هستند ماشین وارد کند و همچنین تردد ماشین‌های بالای 2500 سی‌سی به‌کل ممنوع شد.
 
وی با تاکید بر اینکه باید به مدیران اجازه ریسک داده شود، گفت: اگر مدیری اجازه ریسک نداشته و نتواند ریسک کند، مدیر نیست، اما نکته‌ای که باید همواره مورد توجه باشد این است که ریسک باید با در نظر گرفتن جوانب قانونی امور انجام شود و اگر هم اشتباهی صورت گرفت که عمدی نبود نباید به‌گونه‌ای رفتار شود‏، قدرت و جرأت ریسک از مدیران گرفته شود.
 
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه کاغذبازی یکی از موانع تحقق اقتصاد مقاومتی است، تأکید کرد: باید معضل کاغذبازی در کشور را برطرف کرد. این مسئله خیلی دست‌وپا گیر شده است. اخیراً که برای شرکت در مجمعی به یکی از کشورها رفته بودم، اطلاع یافتم جریان تجارت در این کشور از جمله ثبت شرکت و کارهای بازرگانی ظرف یک روز انجام می‌شود. اما در ایران آن‌قدر کاغذبازی می‌شود که فرد از تجارت پشیمان می‌شود. باید دستورالعمل‌های زائد از طریق دیوان عدالت اداری ابطال شوند تا افراد به‌سوی قاچاق نروند. متأسفانه اکثر تجارت در کشور ما به‌صورت قاچاق صورت می‌گیرد. ازاین‌رو باید هر چه سریع‌تر راه را برای تجارت قانونی فراهم کرد.
 
سراج ادامه داد: اصل بر پاک بودن مدیران است مگر خلاف آن ثابت شود و الا کسی اجازه ندارد به این حوزه ورود کرده و وقت مدیر را در خصوص کارهای خوبی که انجام می‌دهد،‌ بگیرد. اگر هم مدیری بین مدیران پیدا شد که اصلاح‌ناپذیر و به تذکرات سازمان بازرسی توجه ندارد، ‌قطعاً به اشد مجازات قانونی محکوم و مجازات در خصوص وی اجرا خواهد شد. از همکاران سازمان بازرسی نیز خواستارم بررسی و آسیب‌شناسی کرده و روی جرائمی که بیشتر با افکار عمومی، اقتصاد و زندگی مردم سر کار دارند تمرکز کنند. می‌خواهم همکاران کارهای عمده و کلان را شروع کرده و روی موضوعاتی مانند برخورد با زمین‌خواری، اختلاس‌های سنگین و معوقات کذایی بانک‌ها کار کنند تا بتوانیم سر و سامانی به اقتصاد کشور دهیم.
 
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پایان ضمن تقدیر از زحمات علی کرمی، جاوید پاشایی را به‌عنوان بازرس کل استان آذربایجان غربی معرفی کرد. علی کرمی به‌عنوان بازرس کل استان آذربایجان شرقی و رئیس منطقه 5 بازرسی منصوب شد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.