محققان دانشگاه توکای ژاپن موفق به ساخت نانوورق‌های پلیمری برای محافظت از زخم‌های سوختی از گزند عفونت‌های باکتریایی شدند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان دانشگاه توکای ژاپن موفق به ساخت نانو ورق‌های پلیمری برای محافظت از زخم‌های سوختی از گزند عفونت‌های باکتریایی شدند. 

محققان می‌گویند باندپیچی اطراف زخم برای افرادی که دچار سوختگی شده‌اند، امری حیاتی است. 

اخیراً محققان با استفاده از لایه نازکی موسوم به نانوورق‌، موفق به ارائه روشی برای محافظت از بیماران از گزند باکتری‌ها و عفونت شده‌اند. نتایج مربوط به این پروژه، در دویست و چهل و هشتمین نشست ACS که در آن دوازده هزار دانشمند از سراسر جهان حضور داشتند، ارائه شد. 

یوسکو اوکامورا معتقد است که بانداژهای رایج در بازار برای زخم‌های صاف مناسب هستند. اما بدن انسان دارای انحناء بوده و در نواحی نظیر مچ یا زانو استفاده از آن‌ها مشکل ساز است. اوکامورا و همکارانش برای حل این مشکل، نانوورق‌هایی تولید کردند که بسیار انعطاف‌پذیر و چسبان هستند. این نانوورق‌ها نه تنها بر روی سطح صاف، بلکه روی سطوح انحناء‌دار نیز می‌چسبند بدون اینکه نیاز به چسب خاصی باشد. 

زخم‌های ناشی از سوختگی در برابر عفونت بسیار آسیب‌پذیر هستند بنابراین باید آن‌ها را به سرعت پوشاند تا فرآیند بهبود بیمار با موفقیت انجام شود. این گروه تحقیقاتی با استفاده از یک پلی‌استر زیست‌تخریب‌پذیر موسوم به پلی ‌ (ال‌- لاکتیک اسید) یاPLLA، نانوورق‌هایی ساختند که برای پوشاندن زخم بسیار مناسب است. 

این پلیمر، سیال بوده و در صورت وجود زخم، روی آن ریخته می‌شود و به محض تماس با زخم شروع به خشک شدن می‌کند. بنابراین با استفاده از آن می‌توان بخش‌های انحناء‌دار بدن را نیز پوشش داد. این گروه برای آزمودن این ماده جدید، از آن برای پوشاندن زخم‌های انگشت موش استفاده کردند. نتایج نشان داد که پس از خشک شدن، تمام سطح زخم کاملاً پوشانده می‌شود. این گروه دریافتند که پلیمر جدید می‌تواند زخم‌های ناشی از سوختگی را از گزند باکتریPseudomonas aeruginosa، که رایج‌ترین عامل عفونت در زخم‌ها است، مصون دارد. یکی از دشواری‌های مقابله با این باکتری، وجود ژن‌های مقاوم در برابر دارو در این باکتری است. 

این پلیمر می‌تواند زخم را به مدت سه روز محافظت کند، در صورت افزودن یک لایه اضافی این محافظت به شش روز نیز خواهد رسید. پس از اتمام آزمون‌های بالینی روی حیوانات، این دارو در مسیر آزمون انسانی قرار خواهد گرفت.


انتهای پیام/
برچسب ها: سوختگی ، نانو ، زخم ، دارو ، عفونت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.