حسین ابراهیمیمقدم روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران،، گفت: از آنجا که هر شخصی در زمینههای مختلف میتواند تصمیمگیرنده باشد پس نوجوان هم در مورد انتخاب رشته حق انتخاب دارند و مشورت میتواند به آنان در این مورد کمک بسزایی داشته باشد.
وی افزود: مسلما پدر و مادر با توجه به جایگاهشان میتوانند به نوجوان در مورد انتخاب رشته کمک کنند اما نقش مشاور در این مورد بسیار اهمیت دارد و میتوان با کمک افراد متخصص تصمیم مناسبی اتخاذ کرد.
این روانشناس ادامه داد: علاوه بر این بهتر است پدر ومادر نسبت به نظر کارشناسی شده، فرزند خود را برای انتخاب رشته مناسب یاری دهند زیرا اگر نوجوان به تحصیل رشته انتخابی والدین بپردازد ذوق و شوق تحصیل در او از بین میرود و همچنین نوجوان تمایل کمتری به درس خواندن دارد.
ابراهیمیمقدم با اشاره به اینکه در مواردی مشاهده میشود والدین به علت موفق نشدن خود در رشته خاصی فرزند خود را مجاب به انتخاب آن رشته میکنند، تصریح کرد: این اجبار سبب میشود فرزندان از تلاش تحصیلی دست کشیده و در درازمدت منجر به پایین آمدن عزت نفس، اعتماد به نفس و جایگاه آنان در بین دوستان، محیط دانشگاه شود.
ابراهیمیمقدم خاطرنشان کرد: بهتر است به جای اینکه والدین به فرزندان بگویند که چه کنند و چه نکنند به آنان یاد دهند تا خودشان فکر کنند و قدرت تصمیمگیری عقلانی داشته باشند و آنان را به افراد متخصص در زمینه انتخاب رشته معرفی کنند و در پایان باید گفت: سپاس آن کسی که اندیشیدن آموخت نه اندیشهها را.
انتهای پیام/