به گزارش
گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، "حسن رحیمپور ازغدی" عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته با اشاره به پنجمین سلسله مباحث مفهوم شناسی بازار اسلامی و مقاومت اقتصادی در شعار امسال اظهار داشت: این اصل در تعریف اقتصادی ترکیبی است از مبانی معرفتی، عقلانیت ... که ممکن است با سایر اقتصادها در ارتباط باشد.
وی با اشاره به روایتی از امام باقر(ع) به نکاتی اشاره کرد و ادامه داد: به هیچ دلیلی حتی مالکیت اقتصادی نمیتوان حریم خصوصی دیگران را مورد تعرض قرار داد و اگر بخواهند ملک خصوصی کسی را که برای مصلحت عمومی است بخرند باید به مالکیت خصوصی توجه داشته و حقوق آن را محترم بشمارند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) میفرمایند تمام مبادلات اقتصادی و حقوقی اگر منجر به ضرر مسائلی میشود قابل جبران نیست حاکمیت باید حقوق عمومی را ترجیح دهد و هر قانون و معاملهای که منجر به ضرر به مسائل اخلاقی و حقوقی جامعه شود باطل است.
رحیمپور ازغدی با اشاره به روایتی از امام باقر(ع) به نکاتی اشاره کرد و گفت: "مسلمان کسی است که با بدهی حتی به کسی که مسلمان نیست از دنیا نرود و مومن هرگز در اقتصاد به هیچ کس خیانت نمیکند و اگر با کافر نیز معامله میکنید باید جنس سالم به او تحویل دهید". این جمله باید برسردر تمام ارگانهای اقتصادی نوشته شود.
وی با اشاره به روایتی دیگر از امام باقر(ع) به نکاتی در رابطه با اقتصاد اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: این روایت در جواب کسانی است که به اسم معنویت تنبلی میکنند امام میفرمایند: اگر شما به دنبال دنیا باشید و در راستای آن برنامهریزی داشته باشید در اصل به دنبال آخرت خود بودهاید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: امام باقر(ع) به چند اصل اشاره میکند و میفرمایند اگر کسی فعالیت اقتصادی خود را در راستای بینیازی و عزت اقتصادی انجام دهد این عمل اخروی است همچنین اگر تلاش اقتصادی برای رفاه خانواده و تأمین ملت و وابسته نبودن باشد عبادت تلقی میشود.
رحیمپور ازغدی اضافه کرد: کسانی که بر این نظرند که افرادی که خیلی کار میکنند اهل دنیا هستند امام باقر(ع) به آنها جواب رد داده و میفرمایند که تنبلها اهل دنیا هستند و کار آنها هیچ معنای اخروی ندارد.
وی با اشاره به فرمودههای امام باقر(ع) که به دنبال سود زیاد بدون کار و تلاش بودند کسبی حرام است گفت: تمام کسانی که برای درآمدهای خوب تلاشی نکرده و به سود زیاد ( پول مفت) میرسند درآمد آنها حرام است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه آیا میشود مال حلال بینهایت و نامحدود داشت اظهار داشت: امام باقر میفرماید کسی که در این جامعه با وجود مشکلاتی که برای اقشار جامعه وجود دارد اقدام به پس انداز کلان میکند این عمل او جایز نیست چرا که در این شرایط کسی نمیتواند چنین پولهای کلانی را انباشت کند.
رحیمپور ازغدی افزود: گاهی این سوال مطرح میشود خداوند پول را برای چه قرارداد و جواب این است که پروردگار پول را برای زندگی سالم و سامان دادن بشریت قرار داد و پولی که به درستی مصرف شود نشانه خدا در زمین خواهد بود.
وی با اشاره به اصل تعادل اقتصادی تصریح کرد: همواره این سوال مطرح میشود که زندگی فقیرانه بهتر است یا زندگی اشرافی که امام باقر(ع) در این رابطه میفرمایند: هیچ کدام. چرا که زندگی گداگونه و یا زندگی توأم با زیادهروی سبک زندگی اسلامی نیست.
عضو عالی شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) در پایان خاطر نشان کرد: اگر در یک بازاری افراد مذهبی وجود داشته باشند اما در کسب و کارشان اقتصاد اسلامی را رعایت نکنند و تنها به زبان مذهبی اکتفا کنند اینها خدا در کسب و کارشان نیست.
انتهای پیام/