هاشمی گفت: در ارتقاء سلامت جامعه و فرهنگ سازی در این حوزه به شدت نیازمند کمک اصحاب فرهنگ و سینماگران هستیم.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ وزیر بهداشت در نشستی با سینماگران و هنرمندان سینما ضمن اشاره به اینکه سینماگران در دل مردم ایران جا دارند، خاطرنشان کرد: حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بسیار وسیع است و نقش وزارت بهداشت در سلامت مردم کمتر از ۲۰ درصد است و ۸۰ درصد مابقی به عهده سایر بخش‌ها است. اما تا خود مردم نخواهند در امر سلامت خود گامی بردارند، فعالیت سایر بخش‌ها نیز بیهوده خواهد بود. 

دکتر سید حسن هاشمی در ادامه افزود: ارتباط رسانه‌ها بخصوص سینما با وزارت بهداشت بسیار نزدیک است و باید برای فرهنگ سازی در امر سلامت از تمام فرصت‌ها استفاده کنیم. چون در حوزه سلامت به شدت نیازمند کمک اصحاب فرهنگ بخصوص سینماگران هستیم. 

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد علت مرگ و میر مردم ایران به دلیل سوء رفتار در زندگی فردی و نادرست بودن سبک زندگی است، اذعان کرد: اگر این رفتارهای سوء اصللاح شود، حداقل مرگ ایرانیان ۱۰ سال عقب‌تر خواهد افتاد. 

دکتر هاشمی ضمن بیان اینکه هم اکنون تصادفات رانندگی ۱۱ درصد مرگ و میر ایرانیان را در بر می‌گیرد، ادامه داد: علاوه بر این فشار خون، بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی، چاقی و بیماری قند و عوارض ناشی از آن نیز صدمات بسیاری به سلامت مردم وارد کرده است. 

به گفته وزیر بهداشت تمام این بیماری‌ها فرع بر مشکلات سلامت روان و بیماری‌های این حوزه است. 

وی با بیان اینکه نقش سینما در این میان بسیار موثر است، گفت: حضور بخصوص برخی کارگردانان و فیلمنامه نویسان در ساخت آثار ویژه و موثر در حوزه سلامت کمک می‌کند تا از ظرفیت‌های ارزشمند این قشر از جامعه در ارتقاء حوزه سلامت به نحو احسن استفاده کنیم. 

دکتر هاشمی در ادامه افزود: نوع بهره برداری از آثار سینمایی در حوزه سلامت نیاز به هنر دارد و باید آن را به کارگروه‌های کار‌شناسی بسپاریم. کمتر حرف بزنیم و بیشتر عمل کنیم چون اعمال تئوریک به تنهایی اثربخش نیستند و مردم علاقه به حس کردن نتایج مثبت دارند. 

وزیر بهداشت با بیان اینکه امیدواریم این جلسه فرصتی باشد تا حرکات فاخری را در این دولت با همکاری سینماگران در حوزه سلامت شروع کنیم، خاطرنشان کرد: در این یک سال دولت اقدامات خوبی در حوزه سلامت انجام شده که باعث رضایت نسبی مردم شده است، اما تا به حال اطلاع رسانی در این حوزه در رسانه‌ها زیاد نبوده و اگر مردم اطلاعات کمی از سلامت دارند، مقصر نیستند. پس ضروری است جلسات علمی بسیاری را با کسانی که می‌خواهند در این حوزه قبول مسئولیت کنند، از جمله سینماگران برقرار کنیم. 

به گفته وی جامعه نیاز به فرهنگ سازی دارد ضمن اینکه در حوزه آموزش نیز می‌توان کارهای بسیاری انجام داد. جامعه نیاز به امید دارد و باید بیش از گذشته خود را باور کند. با سخنرانی و تنها از پشت تریبون نمی‌توان مردم را به خودباوری رساند و این کار نیاز به هنرمندی عمیق دارد. 

ضرورت تشکیل یک موسسه فرهنگی و هنری در وزارت بهداشت

در ادامه این نشست، دکتر محمد هادی ایازی، قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت­های اجتماعی، سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌های حوزه سلامت با بیان اینکه در حال حاضر فرصت مغتنمی پیش آمده تا وزارت بهداشت به جامعه سینمایی کمک کند که بیشتر به عرصه بهداشت و درمان وارد شوند، افزود: وزیر بهداشت از ابتدای کار برای بحث فرهنگ و هنر در حوزه سلامت اهمیت فراوانی قائل بود، چون بنا به اعتقاد ایشان پیشگیری مقدم بر درمان است و این کار نیازمند فرهنگ سازی است. 

وی در ادامه گفت: نگاه وزیر بهداشت به حوزه سلامت بسیار عمیق است چون این حوزه دغدغه‌های جدی دارد. یکی از این دغدغه‌ها تاثیرات سوئی است که ممکن است بر جامعه پزشکی و پرستاری وارد شود. البته منظور این نیست که درباره این قشر نقدی در قالب طنز و آثار هنری ساخته نشود ولی در مورد برخی از آثار ساخته شده باید گفت که اثرات نه چندان جالبی بر روی این قشر و در ‌‌نهایت بر سلامت مردم دارند. 

دکتر ایازی با بیان اینکه رعایت حداقل‌ها در ساخت فیلم‌ها می‌تواند به سلامت مردم کمک کند، ادامه داد: به عنوان مثال در برخی از آثار سینمایی و فیلم‌ها سیگار کشیدن متداول شده در حالی که این مشکل یکی از اصلیترین دغدغه‌های سلامت مردم است. 

به گفته وی باید از فرهنگ و هنر به نفع سلامت جامعه استفاده کنیم چون این مقوله ارتباط مستقیمی با سلامت دارد. 

دکتر ایازی با اشاره به اینکه در گذشته وزارت بهداشت ساز و کار تقویت ارتباط با سینما و هنر را نداشت، گفت: در همین رابطه ساختاری در وزارت بهداشت ایجاد شده و جلسات شورای فرهنگی به همراه شورای اطلاع رسانی به طور مدام در حال تشکیل است. شورای مشارکت‌های مردمی نیز شکل گرفته تا بتوانیم از این ظرفیت‌ها به نحو مطلوب در راه فرهنگ سازی سلامت استفاده کنیم. 

قائم مقام وزیر در امور مشارکت­های اجتماعی، سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌های حوزه سلامت همچنین خاطرنشان کرد: ضروری است یک موسسه فرهنگی هنری در وزارت بهداشت ایجاد کنیم تا از این طریق با سینماگران، تهیه کنندگان، کارگردانان و سایر هنرمندان ارتباط داشته و به عنوان مسئولان حوزه سلامت، در ساخت آثار سینمایی با محتوای سلامت، نقش حمایتی از این قشر داشته باشیم.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.