به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، "محمد مرتضی" در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین، درباره تعامل کشورهای حاشیه خلیج فارس با خطر داعش گفت: مشارکت اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ائتلاف آمریکایی سوالاتی را درباره ماهیت این ائتلاف و اهداف واقعی از تشکیل آن مطرح کرده است زیرا این کشورها به حمایت از داعش و دیگر گروه های تروریست در سوریه متهم هستند. این کشورها برای دستیابی به موفقیت هایی در منطقه از گروه های تروریست حمایت کردند، اما اکنون نگران آن هستند که این گروه ها به خطری برای خود این کشورها تبدیل شوند.
مرتضی افزود: مناطق مرزی اردن و عراق از جمله پایگاه های گروه های افراطی است. ما در این مناطق شاهد برگزاری مراسم عزاداری برای سران القاعده و داعش هستیم که در درگیریها کشته می شوند. اکثریت سلفی ها در اردن از اندیشه داعش حمایت می کنند. بیشتر نظریه پردازان سلفی ها حامی القاعده و نه داعش هستند و ابوقتاده و القحطانی از جمله این نظریه پردازان هستند. در واقع هدف دولت اردن از آزاد کردن ابوقتاده تقویت جریان مخالف داعش در بین سلفی هاست. من فکر نمی کنم داعش بتواند مناطق در کنترل خود را بیش از این گسترش دهد. گسترش نفوذ داعش همچنین می تواند باعث شکل گیری ائتلاف های قویتری علیه این گروه شود.
وی خاطر نشان کرد: القاعده در ابتدا آمریکا را دشمن اصلی خود می دانست اما پس از ابومصعب الزرقاوی شرایط تغییر کرد، زیرا او از لزوم مبارزه با «دشمن نزدیک» و اولویت دادن به «پاکسازی داخل خانه» سخن می گفت. امکان مهار کردن داعش وجود دارد، اما نابودی کامل آن بعید است.
انتهای پیام./