خرمالو حاوی فلاونوئید پلی فنولیک آنتی اکسیدان مانند کاتچین و گالوکاتچین علاوه بر داشتن یک ترکیب ضد تومور مهم، اسید بتولینیک است کاتچین خواص ضد عفونی، ضد التهاب و ضد خونریزی (جلوگیری از خونریزی از عروق خونی کوچک) دارد.
خرمالوی تازه دارای دیگر ترکیبات آنتی اکسیدان مانند ( ویتامین A، بتاکاروتن، لیکوپن، لوتئین، ZEA-xanthin و کریپتوگزانتین ) می باشد. نقش مهمی در پیشگیری از پیری و مراحل مختلف بیماری دارد.
خرمالو منبع بسیار خوبی از ویتامین C، یکی دیگر از آنتی اکسیدان بسیار قوی می باشد. مصرف مرتب غذاهای غنی از ویتامین C به بدن در توسعه مقاومت در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکال های آزاد کمک می کند.
میوه خوب دارای بسیاری از ویتامین های با ارزش ب - کمپلکس مانند ( اسید فولیک، پیریدوکسین ( ویتامین B6 )، تیامین و ... ) است. این ویتامین ها کوفاکتورهایی برای توابع آنزیمی متابولیک در بدن عمل می کنند.
میوه خرمالوی تازه نیز حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز (15٪ از DRI)،
مس (12٪ از DRI) و فسفر است. منگنز کوفاکتور برای آنزیم سوپراکسید
دیسموتاز، که یک رادیکال آزاد بسیار قوی است. مس کوفاکتور برای بسیاری از
آنزیم های حیاتی، از جمله سیتوکروم C - اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز (
دیگر مواد معدنی به عنوان کوفاکتور برای آنزیم منگنز و روی ) است. مس
همچنین برای تولید سلول های قرمز خون مورد نیاز است.
اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه ای مفید محسوب می شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است. در ضمن خرمالو میوه اشتها آوری است. کلسیم در رشد کودکان و حفظ انرژی برای بزرگسالان مؤثر است. آهن عنصر اصلی خون سازی ، و پتاسیم اشتها آور و شستشو دهنده کلیه و کبد می باشد. این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های کبد ی و کلیوی بسیار مؤثر است.