به گزارش
خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، سیدحمیدرضا طباطبایی نائینی اظهارداشت: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر رویکردی است که در گذشته نیز وجود داشته ولی در دولت جدید مورد عنایت بیشتر وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام گرفته است. این رویکرد در صورتی که به صورت جامع اجراشود، قطعا نتایج موثری را در کاهش آمار اعتیاد کشور خواهد داشت.
نماینده نائین و خورو بیابانک اصفهان با بیان اینکه اگر بخواهیم واقعا در امر مبارزه با مواد مخدر به طور صحیح عمل کنیم تنها با تلاش یک تا دو سازمان و دستگاه موفق نخواهیم شد، گفت: همه نهادها و مردم باید در مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد با هم همکاری کنند تا تلاشهای انجام شده اثربخش واقع شود.
وی با اشاره به اینکه قوانین تصویب شده در مجلس در رابطه با بحث مجازاتها و یا تعیین صلاحیت برای ستاد مبارزه با مواد مخدر کم نیست، افزود: در این زمینه مجلس به همه عوامل پرداخته است ولی متاسفانه فاجعه مواد مخدر در کشور بیش از این بوده و هجمه عظیمی که از طریق این موضوع به کشور وارد میشود، بسیار عظیم است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اضافه کرد: قاچاق پردرآمد در سطح بین المللی، ترانزیت مواد مخدر از کشور و زمینههای ابتلاء به اعتیاد که متاسفانه کم نیست و علل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی به آن دامن زده از جمله هجمههای مواد مخدر در کشور است.
طباطبایی نائینی با تاکید بر اینکه بیکاری سبب شده گرایش به مواد مخدر در کشور بیشتر شود، بیان داشت: پس از اشتغال باید به نکتهای توجه داشت که اهمیت ویژهای دارد و آن پرکردن اوقات فراغت افراد است. متاسفانه در این رابطه به درست و با دقت توجه نشده است و توجه به این امر مهم در کشور ضرورت دارد. باید جایگزینهای مناسب برای اوقات فراغت افراد به ویژه جوانان و نوجوان پیشبینی شود.
به گفته وی مجلس آمادگی دارد در این رابطه از طریق کمیسیونهای مختلف وارد عمل شود و اهتمام خود را بکارگیرد.
نماینده نائین و خورو بیابانک اصفهان ادامه داد: معتقدم در صورتی که همه حوزههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را جهت پیشگیری از اعتیاد فعال کنیم، می توانیم درصدی توفیق در این رابطه داشته باشیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: در حال حاضر موضوع مواد مخدر تهدیدی جدی برای کشور است به ویژه در مواد مخدر شیمیایی جدید که علاوه بر اعتیاد آور بودن عوارض روحی و روانی زیادی را برای فرد مصرف کننده به همراه دارد.
وی ابراز امیدواری کرد؛ مسئولین بتوانند با عنایت به رویکرد اجتماعی شدن در زمینه مبارزه با مواد مخدر موفق شوند.
طباطبایی نائینی همچنین در مورد تاثیر شادی بر مساله اعتیاد تصریح کرد: 100 درصد باید شادی در جامعه کنونی بیشتر شود و در عین حال محدوده شادی را برای جوانان مشخص کنیم. اگر نتوانیم از لحاظ تخلیه هیجانات به طور صحیح برنامه ریزی کنیم، گرایش به مواد مخدر در کشور گسترش مییابد.
نماینده نائین و خورو بیابانک اصفهان ادامه داد: امروزه برخی از جوانان برای کسب لذت و شادی به مصرف مواد مخدر صنعتی روی آورده که عوارض این مواد همچون نوع سنتی نیست و فرد را منزوی و گوشهگیر نکرده بلکه ابتدا در فرد مصرف کننده انرژی ایجاد کرده و به تدریج باعث عوارض جبران ناپذیر در وی میشود.
وی عنوان داشت: اطلاع رسانیها در زمینه پیشگیری از اعتیاد کم نبوده است ولی به دلیل اینکه به اندازه کافی به مسائل اقتصادی و اوقات فراغت توجه نشده به نظرم زیاد در امر پیشگیری موفق نبودهایم. معتقدم اگر به صورت تک قطبی فکر نکرده بودیم بهتر به نتیجه میرسیدیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بهترین راهکار جهت مبارزه با مواد مخدر را ایجاد اشتغال و پس ازآن مساله اوقات فراغت عنوان داشت و تاکید کرد: طرحهای بدون بررسی جامع فایده چندانی در امر مبارزه با مواد مخدر نخواهد داشت و در راستای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر علاوه بر ارتقاء آگاهی به خانوادهها باید به علل ریشهای اعتیاد در جامعه توجه ویژه داشت و برای رفع آنها اهتمام جدی بکار گرفته شود تا شاهدموفقیتهای چشمگیر در این زمینه باشیم.
انتهای پیام/