براساس بررسی‌های صورت گرفته در کشور، ۳۰درصد بیمارانی که به دلیل شکایت از مشکلات جسمانی از قبیل سردرد، ناراحتی‌های قلبی، گوارشی، اسکلتی – عضلانی، تنگی نفس و... به درمانگاه‌ها و پزشکان عمومی مراجعه می‌کنند، مشکل جسمی نداشته، تنها از اختلالات خلقی از قبیل اضطراب و افسردگی رنج می‌برند که خود و اطرافیان آنان از بیماری‌های روانی در آنان خبر ندارند.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران، دکتر احمد جلیلی در آستانه برپایی «سی و یکمین کنگره سالیانه انجمن روانپزشکان ایران» که ۲۲ تا ۲۵ مهر ماه در بیمارستان میلاد 
برگزار می‌شود با اعلام این خبر گفت: براساس یافته‌های این پژوهش ۳۰درصد دیگر از این افراد، مبتلا به مشکلات جسمانی و روانی به طور توام هستند و تنها ۴۰درصد دیگر واقعا به مشکلات جسمانی مبتلا هستند. 

 وی گفت: با توجه به اهمیت اختلالات خلقی به ویژه افسردگی‌ها که بعد از اضطراب، دومین بیماری شایع روانی در ایران و دیگر کشور‌ها شناخته است، موضوع سی و یکمین کنگره سالیانه انجمن روانپزشکان ایران به افسردگی و اختلالات دوقطبی اختصاص دارد. 

 دکتر جلیلی ادامه داد: اختلالات دوقطبی نیز به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن بیماران در مقاطع زمانی مختلف دچار افسردگی و در زمان‌های دیگری دچار سرخوشی غیرطبیعی و شیدایی می‌شود. 

 وی با اشاره به اینکه اختلالات خلقی بار مالی زیادی را بر اقتصاد خانواده و جامعه تحمیل کرده، سبب غیبت از کار می‌شود، خاطر نشان ساخت: افسردگی شایع‌ترین و پرخرج‌ترین بیماری اختلالات خلقی در جهان و از جمله کشور ماست که آمار آن نیز روبه افزایش است. 

 رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران یادآور شد: پدیده خودکشی که حاصل افسردگی است به دلیل ارتباط مستقیمی که با حیات یا مرگ انسان دارد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

 وی گفت: مشکل اساسی در اختلالات خلقی آن است که این بیماری‌ها در جوامع مختلف به صورت اضطراب، افسردگی از سوی بیماران مطرح نشده، معمولا با شکایت‌های جسمی و دردهایی که در حوزه طب داخلی قرار دارند، بدون آنکه بیمار واقعا ضایعه عضوی داشته باشد از سوی او مطرح می‌شود. 

 به گفته دکتر جلیلی، بیماری‌های روانی در کشورهای توسعه نیافته و جهان سوم بیشتر به صورت دردهای جسمانی از سوی بیماران ابراز می‌شود که وظیفه پزشک، کشف علت این قبیل اختلالات است. 

 وی بر ضرورت آشنایی پزشکان به ویژه پزشکان عمومی با علایم بیماری‌های روانی تاکید کرد و خاطر نشان ساخت: زمانی که بیمار با شکایت‌های همچون تپش قلب، تنگی نفس یا درد در دیگر اندام‌ها مراجعه می‌کند، ضروری است، پزشک به جای ارجاع بیمار برای نوار قلب و سی تی اسکن و دیگر موارد تصویربرداری در ابتدا و در کنار معاینات بالینی از قبیل چک کردن فشار خون، نبض و... در مورد خواب، اشت‌ها، غمگین یا افسرده بودن، تحریک پذیری و... سوالاتی را از وی مطرح می‌کند تا مشخص شود، منشا بیماری روانی است یا جسمانی. 

 رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: با توجه به اهمیت بحث آموزش‌های روانپزشکی به پزشکان به ویژه به پزشکان عمومی در کنگره امسال علاوه بر روانپزشکان، دیگر گروه‌های پزشکی از قبیل پزشکان عمومی نیز حضور خواهند داشت تا با جدید‌ترین دستاوردهای این رشته آشنا شوند. 
 گفتنی است سی و یکمین کنگره سالیانه انجمن روانپزشکان ایران با محوریت بررسی اختلالات خلقی ۲۲ تا ۲۵ مهرماه امسال در سالن دکتر غرضی بیمارستان میلاد برگزار می‌شود. 

 علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی انجمن روانپزشکان ایران به نشانی www. psychiatrist. ir مراجعه کنند.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار