به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ دکتر بهروز بيرشک، روانشناس باليني و عضو هيات علمي دانشگاه علومپزشکي ايران، راهنمایی هایی را در مورد زندگی بعد از ازدواج کرده اند که در ادامه میخوانیم:
بعضي از افراد فکر ميکنند بعد از ازدواج بايد روابطشان را با دوستانشان محدودتر کنند. برخي هم تصور ميکنند براي داشتن يک زندگي سالم بايد رابطهشان را با دوستهاي قديمي قطع کنند اما هيچ يک از اين تفکرات درست نيست و هر فرد در زندگي به دوستاني نياز دارد و زوجين ميتوانند بعضي از زمانهاي خود را به دوستان صميمي اختصاص دهند. البته ناگفته نماند که بعد از ازدواج شايد اين دوستيها از بين نرود اما نوع آنها تغيير ميکند که بيشترين علت آن کمبود وقت آزاد و اولويتبندي افراد است.
ارتباط با دوستان يک نياز است و محدود کردن همسر در اين مورد منطقي نيست. به علاوه دور شدن از دوستهاي قديمي و اختصاص دادن تمام وقت به رابطه با همسر، ممکن است بعد از مدتي حس بدي در شما ايجاد کند، اما برعکس اين موضوع هم وجود دارد و بعضي از زوجين آنقدر در روابط دوستانه خود فروميروند که از رابطه زناشويي و مسئوليتهاي خود دور ميشوند که اين مورد به مرور زمان آسيبهاي جدي به روابط زوجين وارد ميکند.
طبيعت انسان اين است که پس از ازدواج بيشتر توجه فرد معطوف به همسر خود ميشود اما گاهي ديده شده برخي آقايان يا حتي خانمها پس از ازدواج نهتنها اين توجه را به همسر خود معطوف نکردهاند، بلکه ميزان ارتباط با دوستان زمان مجرديشان افزايش يافته است. موضوع مهم اين است که با همسر رفيقباز خود چگونه رفتار کنيم تا به زندگي زناشويي آسيبي وارد نشود؟
با همسر رفيقبازم چه کنم؟
زوجين بايد به خيلي از نکات قبل از ازدواج توجه داشته باشند و سعي کنند در معاشرتهاي اين دوران بيشتر مسائل اخلاقي و رفتاري را بررسي کنند و با حقيقتها روبرو شوند و از پنهان کردن آنها بپرهيزند. يکي از اين مسائل به نوع روابط همسر با دوستانش مربوط ميشود. طرفين بايد براي شناسايي اين موضوع دقت بسياري داشته باشند. براي پاسخ به اين سوال که «آيا همسرم جزو اين گروه قرار ميگيرد يا خير؟» بايد به نکاتي مثل اينکه چقدر برونگراست، چقدر به معاشرت با ديگران اهميت ميدهد و... توجه کنيد.
با اين حال برخي از افراد قبل از ازدواج متوجه اين موضوع يعني رفيقبازي همسرانشان ميشوند، اما با تفکر اينکه بعد از ازدواج تغيير خواهد کرد سعي ميکنند چشمشان را روي اين حقيقت ببندند، اما توصيه من به اين افراد اين است که خيلي از مسائل بهخصوص مقوله رفيقبازي جزو رفتارهايي است که اگر به آن رسيدگي نشود، بعد از ازدواج هم ادامه خواهد داشت و ممکن است پيامدهايي را به دنبال داشته باشد. پس بهتر است با ديدن حقايق و در نظر گرفتن تمام جوانب تصميمگيري کنيد و اصلاح هيچ رفتاري و اختلافي را به زمان بعد از ازدواج موکول نکنيد.
قبل از ازدواج تصميمگيري کنيد
افرادي که اجتماعي هستند و زمان بيشتري را با دوستانشان سپري ميکنند کمتر ميتوانند با افرادي که اين ويژگي را ندارند ارتباط برقرار کنند و رابطه صلحآميزي داشته باشند يا حتي برعکس. چون اگر اين 2 فرد با اين ويژگي متفاوت (فرد اجتماعي در مقابل فردي که رفت و آمد کمتري با دوستان خود دارد) ازدواج کنند و وارد زندگي مشترک شوند، احتمال زيادي وجود دارد که رابطه آنها دچار نوسان و مشکلاتي شود. پس بهتر است قبل از ازدواج انتخاب درستي داشته باشيم.
مراقب فرزندانتان باشيد
زوجهايي که فرزند دارند بايد بدانند اين نوع روابط ممکن است به فرزندان آسيب وارد کند و اين سردي عاطفه به آنها هم سرايت پيدا کند. حتي برخي از فرزندان ممکن است سوگيري کنند و فقط با يکي از والدين ارتباط صميمانهاي داشته باشند. با اين روند محيط خانه سرد خواهد شد و حتي حرفها بهصورت تلگرافي بين افراد ردوبدل ميشود.
رفيقبازي مساوي با طلاق عاطفي
بدترين پيامد داشتن رابطه بيش از اندازه با دوستان يا به اصطلاح عاميانهتر «رفيقبازي» اين است که فاصله بين افراد بيشتر و بيشتر ميشود و هر يک از زوجين ترجيح ميدهند کمترين ارتباط را با يکديگر داشته باشند. در پي اين نوع رفتارها به مرور زمان آن عاطفه و احساسي که اوايل ازدواج وجود داشته است از بين ميرود و در نهايت ممکن است به طلاق عاطفي منجر شود.
دوستيهايتان را با هم شريک شويد
زنان آمادگي بيشتري دارند که خود را در رابطه با همسر و بچهها غرق کنند و تمام وقتشان را به اين روابط اختصاص دهند. در مقابل مردها بعد از ازدواج دوستانشان را کنار نميگذارند. زنها بهدليل روحيه خود از مردها انتظار دارند مثل آنها رفتار کنند اما اين درست نيست. بهتر است هر دو نفر درکنار اينکه با دوستانشان ارتباط دارند، همسرشان را هم به داشتن اين روابط تشويق کنند. اگر همسر شما دوستهاي زيادي ندارد، ميتوانيد به او براي گسترش روابطش کمک کنيد. او را تشويق کنيد دوستانش را به شما نشان دهد و هر از گاهي در مهمانيها با حضور آنها شرکت کنيد. مطمئن باشيد اگر همسرتان را در داشتن روابط محدود کنيد، او هم به خودش اجازه ميدهد چنين توقعي درباره شما داشته باشد.
او را از برنامههايتان باخبر کنيد
اين نکته را هم بايد در نظر داشته باشيد که براي ارتباط با دوستان (در حد متعادل) از قبل همسر خود را مطلع کنيد. بهعنوان مثال اگر نياز داريد وقتي را به تنهايي با دوستانتان بگذرانيد بايد از قبل براي آن برنامهريزي کنيد و شرايط را براي همسرتان توضيح دهيد. ممکن است شما هفتهاي يک ناهار را براي گذراندن با دوستانتان در نظر بگيريد. اطلاع ندادن يا ناهماهنگي رفتار درستي نيست. همچنين گاهي اوقات ميتوانيد از دوستانتان خواهش کنيد بعضي وقتها با شما و همسرتان در کنار هم ارتباط داشته باشند. اين کار باعث ميشود دوستان و همسرتان با شناخت و درک يکديگر، تلاش شما را براي تعادل برقرار کردن در روابط درک کنند.
دوران مجردي پايانيافته است
بهتر است بدانيد بعد از ازدواج دوران مجردي پايانيافته است و خيلي چيزها در زندگي شما با ازدواج تغيير ميکند. روابط دوستانه يکي از مواردي است که با اين دوران تغيير ميکند و همانطور که گفته شد وقت آزاد و اولويتبندي افراد با اين تغيير شرايط عوض خواهد شد، اما يک راهکار ديگر هم وجود دارد؛ شما ديگر مثل گذشته زمان آزاد زيادي نخواهيد داشت اما حذف کلي و قطع رابطه با دوستان هم درست نيست. به همين دليل يکي از راهکارها اين است که در مورد روابط خود خوب فکر کنيد. آنهايي که برايتان مهمتر است را در ذهن مشخص و براي تمديد روابط با آنها برنامهريزي کنيد. شما ميتوانيد دوستان جديدي هم پيدا کنيد.
دوستاني که زوج باشند و شما بتوانيد همراه با همسرتان در کنار آنها وقت بگذرانيد، اما تمام اين شرايط زماني امکانپذير است که زوجين با يکديگر به نتيجه و تفاهم رسيده باشند و قبل از هر تصميمگيري با يکديگر گفتوگو کنند.
منبع: هفته نامه زندگی مثبت