به گزارش
حوزه تئاتر باشگاه خبرنگاران؛ تئاتر خیابانی فرصتی جدی و هنری برای بسط اندیشه، پاسداشت حقیقت و شناخت واقعیتهای اجتماعی است. در این شکل هنری نو، اجتماعی و بسیار مردمی، هدف آن است تا از معنویت سازندهای که حیات فردی و گروهی ما بدان سخت وابسته است هرگز غفلت نشود.
بنابراین نشان دادن دغدغه های درونی، دلشورههای جمعی و معضلات اجتماعی اقشار گوناگون به منظور طرح درست آنها، و یافتن پاسخ ملموس و کاربردی، از اولویتهای اصلی این هنر بسیار مردمی به شمار می رود. تردید نمیتوان کرد تأثیر سازنده و بیواسطهی نمایش خیابانی بر مخاطب مشتاق،گامی اساسی برای دفاع از ارزشهای اخلاقی، تبلیغ آگاهی و تبیین هنجارهای اجتماعی است. در واقع تئاتر، هنر نمایش واقعیتهای زندگی و دغدغههای درونی انسان است، برای دعوت به تفکر و تأمل و فراخوانی است برای اصلاح خود و محیطی که از آن تأثیر میپذیریم. بدیهی است این هنر نمایشی برای ایرانیان فرهنگپرور و فرهنگدوست آنگاه باورپذیرتر میشود که به مسائل و دغدغههای اجتماعی نسل امروز و دردهای جامعه بپردازد و هدفش توجهدهی به سطوح عالی تربیتی باشد که از دل باورها و هنجارهای ارزشمدار ایران اسلامی برخاسته است و این نکته همان رسالت بی بدیل هنر برای هدایت و آگاهیبخشی است.
برگزاری اولین جشنوارهی تئاتر خیابانی (طلوع امید) توسط سازمان بهزیستی میتواند کارکرد هنر تئاتر را در ترسیم معضلات، دردها و ناهنجاریها و همچنین چگونگی برخورد شایسته و سازنده و پیشگیرانه با ناهنجاریها نشان دهد.
این جشنواره همچنین میتواند مطلع همکاری هنری و فرهنگی سازمان بهزیستی با دیگر نهادهای هنری و فرهنگی ایران و حتی دیگر نهادهای مشابه جهان قرار گیرد، و از رهگذر عواطف انسانی، فرهنگ، اجتماع و مبانی اعتقادی سرزمین خود را تحکیم بیشتری بخشد.
تلاش مدیران فهیم سازمان بهزیستی و هنرمندان گرانقدری را که در چار چوب این جشنواره با احساس مسئولیت، هنر تئاتر خیابانی را به ابزاری در جهت پیشگیری و تبیین مسائل و مشکلات اجتماعی به کار میبندند ارج می نهیم و توفیق روزافزون آنها را از ایزد منان مسئلت داریم.