به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران؛ حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در نشست مشترك نمايندگان مجمع تشخيص مصلحت نظام با استاندار و فعالان اقتصادي استان هرمزگان، عنوان كرد: معتقدم دولت باید برای فعالیت های بخش خصوصی و ثروت آفریناني که به ایجاد اشتغال و بهبود فضای کسب و کار كمك مي كنند، میدان را باز کند و موانع آنها را بردارد و خود به عنوان مانع برای بنگاه های غیر دولتی عمل نکند.
وي ادامه داد: اگر مردم و فعالان بخش خصوصی را تقویت کنیم کسب و کار رونق مي گيرد و شاهد رشد اقتصاد و ايجاد اشتغال خواهيم بود و دولت بايد مالیات بگیرد نه اینکه خود دولت رقیب بخش های غیردولتی باشد چون اين مسئله برای اقتصاد کشور زیان بار است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه نظام جمهوری اسلامی ايران ارزش مدار و ارزش محور است، افزود: ثروت و مال آنگاه رشد پیدا می کند که در اختیار انسان های مدیر و با انگیزه قرار گیرد و در خدمت مردم و حل مشکلات مردم باشد.
مصباحي مقدم با تاكيد بر ضرورت حمایت از بنگاه های غیردولتی، اظهار داشت: شورای گفتگوي دولت و بخش خصوصي را مجلس ایجاد کرد در حالي كه با دولت قبل با آن مخالف بود و تصميماتي خلاف بهبود فضای کسب و کار می گرفت اما مجلس لازم دانست که این شورا تشکیل شود تا با ایجاد ارتباط تنگاتنگ ميان دولت و بخش خصوصی و تعاونی و با درک متقابل از مسائل دولت تصمیم گیری کند نه اینکه فارغ از دغدغه های بخش خصوصی بخواهد تصمیم گیری و چیزی را مصوب کند.
وي اضافه كرد: هم اكنون فضا نسبت به گذشته که بی مهری هايي نسبت به بنگاه های غیردولتی بود تفاوت کرده است اما هنوز این پروسه تکمیل نشده و موانع جدی در ساز و کار دولت وجود دارد و به عنوان مثال در خود وزارت صنعت، معدن و تجارت موانعي است که کار را پیچیده وسخت می کنند و هزینه های اضافه را تحميل مي كنند.
اين عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس با تاكيد بر اينكه دولت بايد خود را براي خدمت و کمک به بخش غیردولتی مجهز کند، تصريح كرد: در اين صورت می توان تولید را بالا برد و صادرات را افزایش داد و انتظار ما در اقتصاد مقاومتی استفاده از ظرفيت هاي گسترده داخلی و همچنين ارتباط و مبادله با ديگر كشورهاست.
مصباحي مقدم گفت: تولید برای صادرات از ديگر مواردي است كه بايد به آن توجه كنيم و همچنين سرمایه گذاری داخلی و خارجی جزء بندهای اقتصاد مقاومتی است به تسهیل تولید و ایجاد ظرفیت های لازم بايد توجه شود.
وي خاطرنشان كرد: بنده در دولت قبل به آقاي متكي وزیر امور خارجه وقت گفتم كه باید برای هر سفیر مشاور اقتصادی داشته باشیم و سفارتخانه ها را در خدمت صادرات فعال کنیم تا ضمن شناسايي بازارهاي هدف، بنگاه هاي اقتصادي و توانایی های تولیدی و خدمات فنی و مهندسی ايران را در كشورهاي مختلف معرفی کنند و اگر این کار انجام شود ایران رشد سريعي خواهد داشت.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به مشكلات و دغدغه هاي فعالان اقتصادي استان هرمزگان، اظهار داشت: در زمينه مشكل قوانین مزاحم، معاونت قوانين مجلس تمامي اين قوانين را شناسایی کرده و در پي برداشتن این قوانین است و همچنين مشابه اين كار در دولت توسط معاون اول رئيس جمهوري انجام شده است.
مصباحي مقدم ادامه داد: برخی از اين موارد قانون و برخی ديگر مقررات و بخش نامه هاي دولت هستند كه آنچه جنبه قانون گذاری دارد را مجلس باید اصلاح کند و برخی دیگر مربوط به مقررات وضع شده است که دولت باید اصلاح کند اما دولت و مجلس در اين زمينه عزم خوبي دارند تا مشكل حل شود.
وي با اشاره به قانون مبارزه با قاچاق، گفت: اين قانون دو سال قبل در مجلس تصویب و به روز شد كه براي تدوين آن از نماینده اتاق بازرگانی و اصناف نيز استفاده کردیم اما اين قانون هنوز کامل اجرا نشده است.
اين نماينده مجلس حذف موانع بروکراسی اداري را مربوط به دولت دانست و بيان داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید پیچیدگی هاي كار خود را کاهش دهد و مقررات دست و پا گیر در این وزارتخانه برداشته شود.
مصباحي مقدم افزود: در سیاست های اجرایی اصل 44 قانون اساسي خیلی شفاف کاهش این موانع و روان سازی امور ديده شده و مجلس هم اين مسئله را مصوب کرده و بايد اين فرهنگ در کارکنان دولت ایجاد شود که باید در خدمت تولیدکننده باشند و با این نگاه كار كنند كه تولید کننده چه کمکی نیاز دارد و آن کمک را به او بدهیم، و نوع تعامل با فعالان بنگاههای اقتصادی خیلی مهم است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام عنوان كرد: بيشتر بنگاههای متوسط و کوچک نیاز به کمک دارند چون بنگاه های بزرگ عمدتا دولتی و شبه دولتی هستند و رانت هايي هم دارند كه از آن استفاده مي كنند.
وي نرخ فعلی بهره بانكي را علیه و ضد تولید دانست و گفت: بهترین راهکار اين است که از منابع یارانه ها برای جبران کم کردن نرخ سود بانکی برای تولید کنندگان استفاده شود و به تناسب خروجی بنگاه، یارانه تسهیلات به آن پرداخت شود.
مصباحي مقدم اضافه كرد: متاسفانه يارانه گرفتن حدود 76 میلیون نفر موجب شده تا نتوانیم از این منبع به تولید کمک کنیم در حالي كه هم مجلس و هم مقام معظم رهبري بر لزوم استفاده از ظرفیت یارانه ها برای كمك به تولید تاكيد داشته اند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به مشكلات فعالان اقتصادي با بانك ها براي پرداخت جريمه ديركرد و سود، اظهار داشت: در اين خصوص اگر شریک زیان کرد باید به نسبت اصل بدهی پرداخت كند نه جریمه و سود را اما متاسفانه بانک ها مسئولیت پذیر نیستند و عجیب تر این است که چرا برخي دادگاه هاي ما در اين زمينه مطابق با قانون عمل نمي كنند.
منبع: مهر
انتهای پیام/ا