به گزارش
خبرنگار موسیقی باشگاه خبرنگاران ؛ ماسانوری تاکاهاش معروف به "کیتارو" آهنگساز و نوازنده ژاپن که در 4 فوریه 1953 در شهر تویوهاشی بدنیا آمده در روزهای 23 و 24 مهرماه در تالار وزارت کشور تهران اجرا دارد.
وی سابقا ساکن ایالات کلرادو بوده و هم اکنون در ساستوپل سونوما در شمال سانفرانسیسکو زندگی میکند.
کیتارو در خانوادهای کشاور و پیرو مذهب یشنتو زندگی کرده و خودش میگوید از کودکی با همهی مزرعهداران دیگر به خاطر اینکه در سرش صدای موسیقی را میشنیده فرق میکرده است، به همین خاطر وی یک گیتار تهیه کرده و به روش آزمون و خطا موسیقی را میآموزد.
کیتارو در عمر هنری خویش هیچ وقت معلم موسیقی نداشته و تنها سعی میکرده به گوش و احساس خود توجه کند.
او خودش در این باره گفته است: من هرگونه تحصیل نکردهام و نمیتوانم نتهای موسیقی را بخوانم و بنویسم اما انگشتانم حرکت میکنند و تعجب میکنم که این موسیقی از کجا است من آهنگهایم را مینویسم ولی در واقع آن ها متعلق به من نیستند.
کیتارو پس از نوازندگی کیبورد و گیتار با سینتیسایزر آشنا میشود که این اتفاق نقطهی عطفی برای وی و موسیقی جهان است.
وی از سال 1976 خود را برای ساخت نخستین آلبومش آماده میکند که در ابتدا سیاحت غرب را به پایان رسانده و برای کشف و شهود و تکامل فرایند هنری خود به سراغ زیارت شرقی رفت و در سال 1977 دو آلبوم نخست خود را داستان ماه کامل و بهشت را منتشر کرد.
پس از موفقیت آلبومها و کنسرت هایش شرکت ان اچ کی برای ساخت موسیقی سریال مستند جاده ابریشم به سراغ او آمدند که ساخت موسیقی این مستند و انتشار آلبوم آن، موجی از شهرت و محبوبیت را برای وی به همراه آورد.
کیتارو تاکنون بیش از 30 آلبوم منتشر کرده که از معروفترین آنها باید به روشنی یک روح اشاره کرد.
اکثر آثار وی در استودیوی شخصیاش در یکی از کوهپایههای ژاپن نواخته و ضبط میشوند. در انتها باید اشاره کنم سالانه دهقانان کوهپایههای شهر فوجی یاما در ماه اوت جشنی را از شامگاه تا سپیدهدم با نواختن تایکو طبل بزرگ ژاپنی به شکرانه حضور کیتارو و اداری نذر خود برگزار میکنند.
عنوان این مراسم "جشن ماه کامل" است و در آن شرکتکنندگان تا صبح به تایکو میکوبند تا جایی که اغلب از دستانشان خون جاری میشود اما صدای طبل هرگز تا طلوع آفتاب قطع نمیگردد.
برای شنیدن آهنگ "جاده ابریشم" کیتارو
اینجا کلیک کنید.
گزارش از مهدی خانمحمدی