معاون مهندسی و ساخت داخل وزیر نفت از خروج تعداد زیادی از پیمانکاران داخلی از لیست ممنوع‌المعامله‌های شرکت‌های تابعه وزارت نفت خبرداد و گفت: با وجود افزایش بی‌نظیر درآمدهای نفتی در دولت گذشته نتوانستیم نفت را توسعه دهیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، سید عماد حسینی در سومین کنگره ملی توسعه نظام پیمانکاری در صنعت نفت، با اشاره به بازنگری و تجدید نظر در بلک‌لیست‌های صنعت نفت گفت: ما در معاونت مهندسی گزارشی به اقای وزیر دادیم و گفتیم تعداد شرکت‌های ممنوع‌المعامله در نفت به صورت غیر متعارفی زیاد است که ایشان به شرکت‌های اصلی تابعه دستور دادند که همه شرکت‌های ممنوع‌المعامله و دلایل آن به ما اعلام شود.
 
وی تاکید کرد: براساس بررسی‌هایی که ما انجام می‌دهیم تعداد زیادی از این شرکت‌ها از حالت ممنوع‌المعامله خارج خواهند شد.
 
وی در ادامه اظهارداشت: با وجود افزایش بی‌نظیر درآمدهای نفتی در دولت گذشته نتوانستیم نفت را توسعه دهیم.
 
وی افزود: دیدبانی برا توسعه صنعت نفت نداریم چنانچه بهترین شرکت‌های نفتی دنیا را پرسنل نفتی ایران اداره می‌کنند و باید ببینیم چرا نتوانستیم این نیروی انسانی را نگه داریم.
 
معاون مهندسی و ساخت داخل وزیر نفت اضافه کرد: ایجاد بانک نفت بسیار مهم است اما دولت نمی‌تواند به لحاظ قانونی برای این کار اقدام کند و بخش خصوصی باشد پیشنهادات عملیاتی در این خصوص بیاورد.

فهرست بلندی از پیمانکاران نفتی ممنوع‌المعامله داریم

در ادامه طبیب‌زاده با اشاره به قوانین جاریه در صنعت نفت گفت:‌این قوانین باید اصلاح و بازخوانی شود تا بتوانیم راحت‌تر با کارفرمایان کار کنیم.
 
عضو انجمن پیمانکاران صنعت نفت با اشاره به اینکه دولت بخش خصوصی را دوست ندارد، گفت: سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی ابلاغ شده است اما مشکلات عدیده‌ای میان دولت و بخش خصوصی وجود دارد به همین دلیل نمی‌دانیم نظر دولت در مورد پیمانکاران بخش خصوصی چیست.
 
طبیب‌زاده با اشاره به اینکه فهرست بلندی از پیمانکاران ممنوع‌المعامله وجود دارد، خاطرنشان کرد: باید پیمانکاران و کارفرمایان به گونه‌ای عمل کنند تا مشکلی بین آنها وجود نداشته باشد زیرا می‌دانیم تعداد زیادی از این فهرست سوءتفاهمی بیش نیست.
 
وی با انتقاد از عملکرد برخی از پیمانکاران صنعت نفت گفت: عمر متوسط پروژه‌ها 13 سال است که 80 درصد از مشکل موجود نیز تأمین مالی است به همین دلیل بانک‌ها به جای آنکه به کارهای فرعی از قبیل ساخت  و ساز و خرید طلا بپردازند باید به کمک پیمانکاران صنعت نفت بیایند تا بتوانیم این صنعت را در کشور رشد دهیم.
 
وی با انتقاد از برخی از پیمانکاران گفت: متأسفانه پیمانکاران بخش خصوصی هنوز بلد نیستند کنسرسیوم تشکیل دهند و به صورت تجمیعی در صنعت نفت فعالیت کنند.
 
عضو انجمن پیمانکاران صنعت نفت ایران در پایان با اشاره به قانون فضای کسب و کار که توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، گفت: من از دولت تقاضا دارم تا اولاً این قانون را که به بهبود فضای کسب و کار می‌انجامد عمل کند و در ثانی شورای گفت‌وگو که قرار است نهادی متشکل از دولت و بخش خصوصی باشد بهتر از شرایط کنونی عمل کند تا بخش خصوصی بتواند مشکلات خود را بدون واهمه به دولت منتقل کند.

ریسک پذیری شرکت‌‌های کوچک نفتی موجب کارآمدی می‌شود

همچنین آیه کاتبی در پنل تخصصی شفاف سازی قراردادهای بالادست از منظر مسائل حقوقی و قراردادی که در جریان سومین کنگره ملی توسعه نظام پیمانکاری صنعت نفت برگزار شد گفت: از تاریخ 16 مهر ماه سال گذشته کمیته بازنگری قرار دادهای نفتی کار خود را برروی تمام قرار دادهای حال حاضر جهان آغاز کرد و پس از مطالعه و بررسی تمامی این قرار دادها و باگذشت 5 ماه به جمع بندی رسیدیم و قرار داد ای پی سی تدوین و طراحی شد.

دبیر کمیته بازنگری قرار دادهای نفتی ادامه داد: این مدل جدید قرار دادی باید انگیزه لازم را برای سرمایه گذاری فراهم کند و رژیم حاکم بر قرار داد را بین کارفرما و پیمانکار تعیین کند.

کاتبی تصریح کرد: قرار داد نفتی دارای سه بعد مالکیت مخزن، تولید نفت و بلوغ صنعت نفت را در برمی گیرد که باید در این قرار داد ها به دنبال توانمند سازی صنعت نفت باشیم.

وی تصریح کرد: تمام تجربه های شرکت های کوچک صنعت نفت که هم اکنون تبدیل به شرکت های کارآمد شده اند را بررسی کردیم و مشخص شد که این شرکت ها ریسک پذیر بودند تا توانستند کارامد شوند.

بنابراین باید تاکید کرد شرکت های کوچک باید ریسک پذیر بوده تا بتوانند در کنار شرکت های بزرگ صنعت نفت فعالیت کنند و خود را بالا بکشند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار