غفوری آشتیانی با اشاره به افزایش میزان خطرپذیری مسکن مهر بر اثر زلزله گفت: سالانه بیش از 3 میلیون 515 هزار واحد مسکونی بر اثر زلزله تخریب می شوند

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محسن غفوری آشتیانی در نشست تخصصی که به مناسبت هفته ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی برگزار شد با بیان این که نگرش‌های متفاوتی به توسعه ساخت و ساز کشور وجود دارد گفت: بازار سرمایه و بخش ساخت و ساز باید در راستای یکدیگر کار کنند در حالی که امروزه مهندسان ما به جای خدمت در بخش ساخت و ساز در بخش‌های سرمایه گذاری فعالیت می‌کنند.

وی در ادامه افزود: ساخت و ساز ما نیازمند نگرشی جامع و یکپارچه است تا بتوانیم به یک توسعه پایدار دست پیدا کنیم.

غفوری آشتیانی در ادامه تصریح کرد: عدم تفکر جامع و مدیریت یکپارچه باعث ایجاد محصولی به نام مسکن مهر شده که در این بخش ما هر روزه شاهد سوانح مختلفی هستیم.

رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی اظهار داشت: میزان آسیب‌پذیری ما دربرابر زلزله بسیار بالا است و این در حالی است که حاکمیت ما به ساخت و ساز بسیار ضغیف است.

غفوری آستیانی با بیان این که ما نیازمند یک مدیریت کلیدی و اساسی هستیم گفت: میزان ریسک پذیری ما در برابر کلیه سوانح بالا است.

وی در ادامه توضیح داد: با ایجاد مدیریت در بخش خطرپذیری سوانح می توانیم به ایمنی، رفاه و آسایش مردم کمک کنیم و کیفیت ساخت و ساز آن را افزایش دهیم.

غفوری آشتیانی در ادامه گفت: محافظت از سرمایه های اقتصادی و کاهش خسارات ناشی از زلزله از دیگر مزایای مدیریت ریسک‌پذیری است.

وی با اشاره به این که نه تنها نظام مهندسی و دانشگاه‌ها نمی‌توانند به کاهش بلایا کمک کنند گفت: تنها با مدیریت یکپارچه می‌توانیم در برابر سوانح مقاومت کنیم.

وی با اشاره به این که مسکن مهر به دلیل نداشتن علم شهرسازی تبدیل به قتلگاه محرومان شده است گفت: رشدهای سریع و توسعه ناسازگار آن و نداشتن طراحی و ساخت مناسب زمینه ساز ایجاد افزایش ریسک‌پذیری در برابر زلزله شده است.

وی در ادامه توضیح داد: عدم رعایت آیین نامه‌ها و استانداردهای موجود در صنعت ساختمان و نگهداری نامناسب سازها و بناها از دیگر عوامل ایجاد سوانح در برابر به شمار می‌رود.

غفوری آشتیانی با بیان این که ایران ظرفیت جبران خسارت‌های بزرگ را ندارد گفت: سالانه 3میلیون و 515 واحد مسکونی بر اثر زلزله تخریب می‌شوند.

وی در ادامه توضیح داد: زلزله بم که در سال 1382 اتفاق افتاد نشانگر آن بود که ایران از زلزله های گذشته درس نگرفته و ما همچنان شاهد وقوع خسارات ناشی از زلزله هستیم.

آشتیانی در ادامه اظهار کرد: عدم به کارگیری صحیح و استفاده از دانش و فن آوری‌های موجود باعث شده همچنان شاهد وقوع افزایش خسارت بر اثر زلزله باشیم.

انتهای پیام/
برچسب ها: مسکن ، مهر ، زلزله
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار