به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ سعید ایزدی در نشست خبری امروز خود با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی در راستای تحقق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن موضوع مصوب سال 1387 و قانون حمایت از احیا بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری، موضوع مصوب سال 89 و به منظور احیا بهسازی و نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده ناکارآمد و سکونتگاههای غیر رسمی، تامین مسکن گروههای کم درآمد و زوجهای جوان تا سقف 1 میلیون و 800 هزار واحد مسکونی تا پایان برنامه ششم، تصویب نمود افزود: میزان سقف تسهیلات ودیعه اسکان موقت ساکنان در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در کلانشهرها 200 میلیون ریال، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر 150 میلیون ریال و سایر شهرها 100 میلیون ریال است.
وی با بیان اینکه در فرآیند واگذاری تسهیلات، قرار است گونهشناسی کنیم گفت: به ازای هر گونه و با توجه به ظرفیتها، تسهیلات را واگذار میکنیم.
وی در ادامه افزود: در شیوه واگذاری این تسهیلات، ما بر حضور نهادهای تسهیلگر و شهرداریها تاکید داریم.
ایزدی در ادامه تصریح کرد: کیفیت ساخت و ساز و استفاده از انبوهسازان در نوسازی این بافتها از دیگر اقدامات ما در این بخش بشمار میرود.
وی با اشاره به اینکه تا پایان هفته آینده در این دستورالعمل اجرایی میشود گفت: برای اجرای این دستورالعمل باید تمامی نهادها از جمله شهرداریها و بانک مرکزی همکاری کنند.
***محدوده های پر خطر در اولویت دریافت تسهیلات معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: اولویت ما برای اجرای این پروژه محدودههای پرخطر است و همچنین بخشهایی که دارای جمعیت بسیار هستند.
وی با اشاره به اینکه میزان سقف تسهیلات مسکن در بافتهای فرسوده کلانشهرها 500 میلیون ریال، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار جمعیت 400 میلیون ریال و سایر شهرها 300 میلیون ریال است.
ایزدی در ادامه اظهار داشت: بانک مرکزی ایران مکلف است برای پرداخت تسهیلات موضوع این مصوبه نسبت به تعیین بانکهای عامل و سهمیه آزاد در هر سال به تعداد 300 هزار واحد و در مجموع 1 میلیون و 800 هزار واحد مسکونی تا پایان برنامه ششم اقدام نماید.
وی در ادامه توضیح داد: وزارت تعاون، کار و رفاه و سازمان تامین اجتماعی، کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی مکلف هستند در قالب تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی نسبت به تامین منابع و شناسایی گروههای هدف طرح به منظور تهیه مسکن در بافت فرسوده و ناکارآمد بافت شهری اقدام نمایند.
ایزدی خاطر نشان کرد: پرداخت تسهیلات و یارانههای نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری با اولویت واگذاری مسکن به زوجهای جوان، گروههای کم درآمد و زنان سرپرست خانوار است که تاکنون از تسهیلات مسکن استفاده نکرده باشند. مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در ادامه گفت: بار مالی ناشی از اجرای این طرح برای تامین مابهالتفاوت یارانه سود تسهیلات اعطا شده از محل منابع حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانههای مصوب سال 88 تامین خواهد شد.
وی در ادامه توضیح داد: برای اجرای نوسازی بافتهای فرسوده ما 3 گام اساسی برداشتهایم که عبارتند از: ارتقای زیرساختها و توسعه خدمات و ارتقا شبکه نوسازی بافتهای فرسوده و توانمند کردن عرصههای هدف که این اقدام در سند ملی که در هفته پیش ابلاغ شده بود صورت گرفت.
معاون وزیر راه وشهرسازی در ادامه به کیفیت نوسازی بافتهای فرسوده اشاره کرد، گفت: ما تفاهمنامهای با سازمان نظام و مهندسی ابلاغ کردهایم که در طول اجرای تمام این برنامه کنترل مضاعف از زمان ساخت تا بهرهبرداری داشته باشیم.
ایزدی افزود: تا کنون 35 هزار واحد مسکونی پرونده تشکیل دادهاند و در صف انتظار معرفی هستند که اجرایی شدن آنها بیش از یک ماه طول نمیکشد.
مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به اینکه شهرهایی در اولویت هستند که شهرداری ها هم پای دولت به این بافت ها توجه کنند، افزود: شهرداریها با اجرای بسته های تشویقی و تخفیفی هم زمان با اعطای تسهیلات می تواند دولت را در اجرای این طرح کمک کند.
وی با تاکید بر نظارت بر کیفیت ساخت افزود: در سالهای گذشته به کیفیت توجه نمیشد و برخی مواقع ساخت و ساز جدید کیفیت پایین تری نسبت به بافت فرسوده داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان به دنبال تضمین کیفیت و نظارت مضاعف بر این بافت ها هستیم.
وی با اشاره به پروژه های الگوسازی در بافت فرسوده، اظهار داشت: برای اولین بار در کشور به دنبال روشی هستیم تا شیوه صحیح ساخت را به ساکنان و مالکان بافت های فرسوده نشان بدهیم بنابراین از جامعه تخصصی خواستیم تا این الگوها را به ما معرفی کنند.
***هیچ الگویی برای زندگی افراد کم درآمد وجود نداردایزدی خاطر نشان کرد: ما در کشور هیچ الگویی برای زندگی افراد کم درآمد نداریم، بنابراین به دنبال این هستیم تا ساخت و سازی مناسب این گروه ها در بافت فرسوده انجام گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از طرح نوسازان در محله های بافت فرسوده به اجرا رسید، گفت: در این محله ها ساختمانهایی 12 طبقه ساخته شد که به یک پایگرد باز می شدند در حالی که این شیوه ساخت نوسازی مناسب این گروه ها نیست.
ایزدی به استفاده از ظرفیت توسعه گران و انبوه سازان اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه های بافت فرسوده ریزدانگی و بی کیفیتی در ساخت و ساز است، بنابراین سهمیه زیادی را به انبوه سازان اختصاص می دهیم تا وارد این حوزه شوند، زیرا آنها برای نوسازی به سمت تجمیع میروند.
مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به اینکه انبوه سازان هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده اند، بیان کرد: آنها هنوز خود را پیمانکار می دانند در حالی که یک فرآیند تخصصی را باید مدیریت کنند.
انتهای پیام/
حتي زماني كه ما برا وام اقدام كرديم نرخ سود 15 درصد بود...الان كه ميخوان قسط بندي كنند ميگن 22 درصد...
من جدا خواهشمندم عزيزان اين موضوع رو رسيدگي كنيد و رسانه اي بشه.
متشكرم