زنگ‌ها برای فرارسیدن تاریخ مقرر جدید برای دست یابی به توافق نهایی میان دو طرف مذاکرات _ که همان 24 نوامبر است _ به صدا در آمده اند .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از نیویورک تایمز ؛ این روزنامه آمریکایی در مقاله ای با اشاره به برگزاری دور تازه ای از مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای 5+1 نوشت : چه بخواهیم و چه نخواهیم بر اساس محاسبات آماری _ هم در ایران و هم در غرب _ نشان می دهد که برنامه هسته ای ایران در اولویت افکار عمومی قرار گرفته است . 

نباید انتظار داشت در اندک روزهایی که تا برگزاری انتخابات در آمریکا باقی مانده ، این مذاکرات که همچنان اختلاف نظرهای عمیقی میان دو طرف در آن وجود دارد ، به نتیجه ای مطلوب برسد . اما شاید بتوان پس از این انتخابات و در زمان مناسب برای تحقق یک معامله هسته ای برنامه ریزی و جلسه برگزار کرد . 

زنگ‌ها برای فرارسیدن تاریخ مقرر جدید برای دست یابی به توافق نهایی میان دو طرف مذاکرات _ که همان 24 نوامبر است _ به صدا در آمده اند . اما تا زمانی که کنگره بعدی در تاریخ 4نوامبر انتخاب شود آمریکایی ها نمی توانند اقدامات ریسک آمیزی انجامداده و از سوی دیگر ایرانی ها نیز نمی توانند واکنشی نشان دهند چرا که نمی دانند توازن قدرت میان دموکرات ها و جمهوری خواهان کنگره به چه شکل خواهد بود . 

در ادامه این مقاله آمده است : برقراری توازن قدرت میان احزاب داخلی در ایران نیز در روند مذاکرات هسته ای بی تاثیر نخواهد بود و می تواند بر نحوه دست یابی به یک توافق بلندمدت و  جامع اثرگذار باشد . برخی کارشناسان معتقدند انتخابات ها ابرهایی طوفانی در مسیر مذاکرات هستند و می توانند بر نتیجه دهی یا عدم نتیجه دهی گفتگوهای درازمدت هر دو طرف موثر واقع شوند . 

این یک مسئله پیچیده است چرا که مذاکرات هسته ای و انتخابات در آمریکا و ایران هر دو بر یکدیگر اثرات متقابل دارند . اینکه کدام حزب کنگره چه موضع گیری در مذاکرات هسته ای داشته بر تداوم حضور آن اثر داشته و بالعکس ، مذاکرات باید به حالتی نسبتا معلق درآمده تا مشخص شود قدرت در میان احزاب _ چه در آمریکا و چه در ایران _ به کدام یک تعلق می گیرد .

بعلاوه اینکه هر یک طرفین این محاسبه را در ذهن خوددارند که با توجه به تقویت قدرت در یکی از احزاب طرف مقابل سیاست گذاری خود راتغییر داده و یا بر همان منوال پیشین ادامه دهند .

در دور تازه مذاکرات طرف ایرانی عنوان کرده است که پیشنهادات جدیدی را مطرح نموده این در حالی است که سخنگویان طرف غربی ادعا می کند در این مذاکرات پیشنهاد یا مسئله تازه ای وجود نداشته است . دولتمردان غربی حاضر در مذاکرات نیز عنوان کرده اند که بر اساس گفتگوهایی که تاکنون انجام شده تهران تصمیمی برای کاهش سطح غنی سازی خود به اندازه ای که غرب قبول دارد ، ندارد . 

چنانچه چنین مسئله ای تا تاریخ معین شده برای دست یابی به توافق ( 24 نوامبر ) ادامه پیدا کند باید مدت زمان تمدید شود . همانگونه که یک بار چنین تمدیدی در موعد معین انجام گرفت . در غیر این صورت باید شکست گفتگوها اعلام شود . 



انتهای پیام /
برچسب ها: ایران ، هسته ای ، تهران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار