بعضی از سنت‌های عزاداری کاشان قدمتی صدها ساله دارد و به تاریخ " آل بویه" باز می‌گردد.

به گزارش خبرنگار خیمه گاه باشگاه خبرنگاران؛ مردم شهر کاشان در آخرین روز ذی الحجه با ورود دسته "چاووش عزا" به بازار شهر کاشان از فرا رسیدن این ماه باخبر می‌شوند. اعضای این دسته که اغلب مداحان اهل بیت(ع) هستند هر کدام در مسیر راه، اشعاری را در رثای امام حسین(ع) و واقعه عاشورا می‌خوانند.



با مرور تاریخچه عزاداری مردم کاشان در مراسم و ایام محرم در شهرهایی همچون نطنز، آران و بیدگل و اردستان به آئین‌های مختلفی از جمله نخل‌‌گردانی،حمل خیمه‌گاه حسینی و شهدای کربلا بر می‌خوریم که از زمان " آل بویه" تا به حال رسم بوده است.مردم این نقاط شهر کاشان در زمان قاجاریه هم با برپا کردن تکایا و آیین‌های تعزیه و نوحه‌خوانی می‌پرداختند.



عزاداری سنتی ایام محرم در شهر کاشان سابقه‌ای طولانی دارد، به طوری که سابقه برپایی عزاداری‌های امام حسین(ع) در چند هیئت به بیش از دو قرن می‌رسد. مجلس روضه خوانی بیت آیت الله مدنی که بیش از دو قرن نسل به نسل برپا می‌شود نیز از آن دسته است. همچنین مجلس روضه خوانی بیت آیت الله یثربی که یک قرن از سابقه آن می‌گذرد.






مراسم توغ برداری در کاشان معمولاً در شب و روز عاشورا و شانزدهم محرم است، مرسوم است که دسته‌های عزاداری به دنبال آن به بازار می‌روند و عزاداری می‌کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: مشام ، عزاداری ، عطر ، حسینی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.