عضو حقوقدان شوراي اسلامي شهر تهران گفت: همانطور که یک معلول همان حق و حقوقی را دارد كه يك شهروند سالم دارد ایستگاه‌های مترو تا فرهنگ‌سراها باید برای معلولان مناسب‌سازی شوند .

 به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، از روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، دكتر علي صابری عضو حقوقدان شوراي اسلامي شهر تهران افزود: در مرحله سوم، مفهوم «شهر در دسترس»، معناي واقعي پيدا مي‌كند و شهر و جامعه بايد خود را به نفع معلول تغيير دهند و هم به لحاظ ساختار شهري و هم به لحاظ ساختار قانوني، همه موارد به نفع معلول باشد که بتوانيم بگوييم شهر، در دسترس معلولان قرار دارد و اين رويكرد اخير دنيا نسبت به معلولان است.

یك عضو حقوقدان شوراي اسلامي شهر تهران با اعلام اين كه دنيا در باره معلولان سه مرحله کلی را پشت سر گذاشته است، گفت: مرحله نخست، نگاه پزشكي به معلول به عنوان شخصی بود که نقص عضو داشت، در مرحله دوم، يك سري حقوق براي معلولان جهت ورود آن‌ها به جامعه و انجام کارهای خودشان در نظر گرفته شد و در مرحله سوم، موضوع حقوق کامل برای معلولان مطرح شد که گفتند یک معلول همان حق و حقوقی را دارد كه يك شهروند سالم دارد و معلولان در همه زمينه‌ها با شهروندان عادی کاملاً برابر هستند.

وي با تأكيد بر اين كه كنوانسيون 2006 حمايت از معلولان مي‌گويد «ما هيچ حق جديدي براي معلولان قرار نداده‌ايم، بلكه فقط قصد داريم تبعيض‌ها را از بين ببريم»، تأكيد كرد: «شهر در دسترس»،‌ تنها براي معلولان نيست، چرا كه مي‌تواند به كودكان، سالمندان و حتي كساني كه به صورت مقطعي سلامتي خود را از دست داده‌اند نيز كمك كند.

*دنیا را عقل اداره می‌کند نه چشم

عضو شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به اين كه جامعه ما از نظر قانون‌گزاري وارد مرحله سوم شده اما در عمل در مرحله دوم قرار داريم، اظهار كرد: حتي گاهي مانند اتفاقي كه در مورد حق نامزدی نابينايان در مجلس شوراي اسلامي افتاد و با آن مخالفت شد، در مرحله اول قرار داریم، در صورتي كه ما در دنيايي زندگي مي‌كنيم كه عقل آن را اداره مي‌كند نه چشم و مي‌بينيم كه هنوز براي رسيدن به مرحله سوم فاصله زيادي داريم.

دكتر صابري با بيان اين كه در «شهر در دسترس»، يك معلول، اعم از فردي نابينا يا شخصي كه از ويلچر استفاده مي‌كند، بايد بتواند مثل مردم عادي براي خريد به فروشگاه‌هاي بزرگ شهر برود، تصريح كرد: نه معابر شهري ما اين اجازه را به وي مي‌دهد كه به تنهايي و بدون كمك ديگران به فروشگاه برود و نه ساختار فروشگاه‌های ما اين اجازه را به او مي‌دهد كه بتواند به تنهايي خريد كند و واقعيت اين است كه افراد معلول و جانباز نمي‌توانند به راحتي از خانه خود خارج شده و خريدشان را انجام دهند.
 
وي با تأكيد بر این که ما در سطح مصوبه و قانون خوب هستيم اما در اجرا و عمل نه، اضافه كرد: تا زماني كه بحث مناسب‌سازي فضاهاي عمومي شهر، پيوست پروژه‌هاي شهري نشده و مثل سرمايش و گرمايش اجباري نشود، هر قدر هم كه موردي پيش برويم، كاري از پیش نبرده‌ایم و هميشه عقب‌گرد خواهيم داشت و البته اگر اين اتفاق بيفتد، هيچ پروژه‌اي در شهر افتتاح نمي‌شود، مگر اين كه دسترسي معلولان در آن ديده شده باشد.

*اختصاص 14 میلیارد تومان بودجه به مناسب‌سازی فضاهای شهری

عضو شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به اين كه در مورد مناسب‌سازي ساختمان‌ها براي معلولان دستورالعمل داريم اما جزو الزامات ساخت و ساز نيست، اظهار كرد: با استانداردها فاصله داريم و از آن‌ها عقب هستيم و در اين ميان در شهرها، وظيفه اصلي بر عهده شهرداري‌هاست اما در سطح ملي، وزارت كشور از طريق ستاد مناسب‌سازي كه خوشبختانه پس از 10 سال، دو باره تشكيل شده، بايد اين جريان را دنبال كند.

دكتر صابري با بيان اين كه در ساخت فضاهاي شهري، از ايستگاه‌‌هاي مترو گرفته تا فرهنگ‌سراها، بايد موضوع مناسب‌سازي اين فضاها براي استفاده معلولان نقش داشته باشد و در نظر گرفته شود، تصريح كرد: امسال 14 ميليارد تومان بودجه به اين موضوع اختصاص يافته كه به رغم ميزان اندك آن، مي‌تواند رخداد مثبتي تلقي شود.

وي با تأكيد بر تشكيل كارگروه معلولان در شوراي اسلامي شهر تهران به منظور نگاه تخصصي به مباحث مربوط به معلولان و پيشنهاد مصوبات جديد و پيگيري و نظارت بر مصوبات قبلي در مورد معلولان، اضافه كرد: خوشبختانه ستاد مناسب‌سازي شهرداري تهران پس از يك سال و نيم، دو باره احياء شده كه در نوع خود دستآورد خوبي به شمار مي‌رود.

*مشکل شهرسازی از آلودگی هوا و ترافیک نیز مهم‌تر است

عضو شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به اين كه با پيگيري بحث دسترس‌پذيري فضاهاي شهري، بخش قابل توجهي از مشكلات معلولان مرتفع مي‌شود، اظهار كرد: مناسب‌سازي فضاي مسكوني جانبازان و معلولان از سوي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران از بُعد اجتماعي اثرات بسیار خوبي به همراه داشته است.

دكتر صابري با بيان اين كه هر چند نمايندگان شوراي چهارم نسبت به معلولان نگاه ويژه‌اي دارند و تا حد ممکن پيگير رعایت حقوق معلولان هستند اما به شورای شهر و اختيارات آن بايد با ديدي واقع‌گرايانه نگاه كرد، چرا كه ما هنوز به بحث مديريت يكپارچه شهري نرسيده‌ايم، تصريح كرد: به جاي برخي اقدامات و صحبت‌هاي نمايشي، باید از اين نوع نگاه دور شويم و نسبت به مسائل و مشكلات، نگاه واقعيت‌گرايانه داشته باشيم و خودمان را به زبان حقوق و قانون نزديك كنيم.

وي در پايان با تأكيد بر اين كه مهم‌ترين معضل موجود شهر تهران، مشكل شهرسازي است و به شخصه اعتقاد دارم رفع مشكل شهرسازي حتي نسبت به مرتفع کردن مسائل و مشکلاتی همچون آلودگي هوا و ترافيك نیز در اولويت قرار دارد، خاطرنشان كرد: تصور مي‌كنم نماها و فضاهاي شهري بايد با يكديگر هماهنگي و همخواني داشته باشند و قوانين سفت و سختي در زمينه شهرسازی به تصويب برسد که اجراي این مقررات و تبعیت از آن‌ها برای همه ضروري باشد تا شاید مسأله شهرسازي حل شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: ایستگاه ، مترو ، فرهنگ سرا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار