وی افزود: در این وزارتخانه فرآیندهایی برای ثبت شرکتهای تولیدکننده، واردکننده و توزیعکننده داریم. اگر شرکتی واردکننده و یا توزیعکننده تجهیزات آزمایشگاهی باشد، باید مشخص شود که واردکننده و یا توزیعکننده کدام شرکت خارجی با چه محصولاتی است.
سمیعی اذعان داشت: چالشی که در این حوزه داریم این است که این شرکتها در گذشته ثبت شدهاند ولی اطلاعات آنها نیاز به روزآمد کردن دارد ولی متاسفانه تا به امروز سیستمی برای ثبت نظام توزیع رسمی کشور نداشتیم. گرچه تعدادی از دانشگاههای کشور دغدغهها و نگرانیهایی در زمینه کیفیت این تجهیزات داشتند و به درخواست آزمایشگاه مرجع سلامت نظارت در این زمینه مدیریت میکنند ولی غالباً نهادی عملکرد شرکتهای فعال در این حوزه را ثبت و بررسی نکرده است و ما معمولاً در روند رسیدگی به شکایات متوجه برخی نقاط ضعف میشویم.
سمیعی اظهار داشت: یکی دیگر از چالشهای ما ثبت محصول است یعنی چه نوع محصولی در اختیار آزمایشگاههای مصرفکننده قرار میگیرد. در حال حاضر تنوع تجهیزات آزمایشگاهی موجود در بازار بیش از اندازه است و متاسفانه برخی از این محصولات از منابعی هستند که نمیتوانیم از طریق مدارک و مستندات از کیفیت آنها اطمینان حاصل کنیم و برای تأیید آن نیاز است تا ظرفیت آزمایشگاهی خیلی خوب و وسیع برای ارزیابی این محصولات داشته باشیم تا صلاحیت این محصولات که به بازار وارد میشوند را تأیید کنند.
وی در پایان گفت: همچنین محصولات قاچاق و غیرمجازی در بازار هستند که هیچ کدام مجوزهای این وزارتخانه را ندارند و چون این نظارت یک نظارت کاملی نیست، برخی از مصرفکنندگان از این نوع تجهیزات استفاده میکنند و این غیر از مواردی است که مصرفکننده میداند که خریدار محصولات غیرمجاز و قاچاق است.
انتهای پیام/