به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، حمید چیتچیان در بیست و نهمین همایش صنعت برق گفت: صنعت برق کشور یکی از صنایع پیشرو و پرافتخار است.
وی با بیان اینکه ظرفیت نامی نیروگاههای نصب شده در کشور 72 هزار مگاوات است افزود: این ظرفیت موجب شده تا کشور در رتبه چهاردهم دنیا از نظر ظرفیت نیروگاهی قرار داشته باشد.
چیتچیان تصریح کرد: صنعت برق از نظر خودکفایی در بین صنایع دیگر سرآمد است و از نظر طراحی، ساخت و اجرا شبکه انتقال و توزیع و ساخت انواع تجهیزات مورد نیاز در این صنعت با اتکا به توان داخلی انجام میشود.
وی ادامه داد: این صنعت در حال حاضر در بیست کشور دنیا دارای بازار صادراتی است.
وزیر نیرو گفت: صادرات برق به هفت کشور همسایه نیز نشان از بلوغ این صنعت است و اینکه ایران به عنوان قطب شبکه برق منطقه عمل میکند.
چیتچیان با اشاره به اینکه صنعت برق در خصوصیسازی نیز پیشگام بوده افزود: در حال حاضر 50 درصد برق تولیدی مربوط به بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه این صنعت در کنار افتخاراتی که دارد با چالشهایی نیز روبرو است گفت: افزایش ظرفیت تولید در صنعت برق باید به گونهای باشد که سالانه 5 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی افزایش یابد و با در نظر گرفتن ظرفیت ذخیره 5 درصدی برای اطمینان بخشی به صنعت برق باید سالانه بیش از 5 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی افزایش پیدا کند این در حالی است که در ابتدای دولت یازدهم ظرفیت نیروگاهی در دست احداث تنها 3 هزار و 800 مگاوات بوده است.
وی ادامه داد: این در حالی بود که در روزهای پیک میزان تولید و مصرف برق برابر بوده است و اگر ظرفیت جدیدی نداشته باشیم ناچارا مجبور به خاموشی میشویم.
چیتچیان در ادامه افزود: خوشبختانه در حالا حاضر 10 هزار مگاوات نیروگاه در دست احداث داریم که وارد مدار شدن آن دو تا سه سال زمان میبرد و همچنین طی 5 سال آینده 33 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید وارد مدار میشود که بخشی از آن برای پاسخگویی به مصرف و بخشی دیگر برای جایگزینی با نیروگاههای مستهلک است.
وی دیگر چالش صنعت برق را افزایش راندمان تولید عنوان کرد و افزود: متوسط راندمان نیروگاههای کشور 37 درصد است و طبق برنامهای که از سال گذشته آغاز کردهایم تمام نیروگاههای گازی کشور بلااستثنا به سیکل ترکیبی تبدیل خواهد شد.
چیتچیان ادامه داد: 3 هزار و 700 مگاوات قرارداد تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی از محل بند 19 با بخش خصوصی به امضا رسیده است.
چیتچیان گفت: با نیروگاههای بخش دولتی قرارداد تبدیل 4 هزار مگاوات نیورگاه گازی به سیکل ترکیبی به امضا رسیده که تا پایان سال عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وزیر نیرو همچنین ادامه داد: تولید همزمان برق و حررات از سوی وزارت نیرو با جدیت دنبال میشود و در این زمینه نیز در سال جاری دو واحد CHT نیز آغاز به کار کردهاند.
وی ادامه داد: با تولید همزمان برق و حرارت در سواحل خلیج فارس و دریای عمان علاوه بر تولید برق سالانه یک میلیارد متر مکعب آب شیرین برای مصارف مختلف استحصال میکنیم.
وزیر کابینه دولت یازدهم همچنین از افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر خبر داد و گفت: توانیر برنامه دارد که ظرفیت تولید برق انرژیهای تجدیدپذیر به دو برابر افزایش پیدا کند.
وزیر نیرو در خصوص شبکه توزیع و انتقال نیز گفت: بحث کاهش تلفات شبکه توزیع و انتقال در رأس برنامههای این وزارتخانه است به طوری که طبق میثاقنامهای که با صنعتگران برق به امضا رسیده تا پایان مهر ماه سال آینده امیدواریم که تلفات شبکه برق به کمتر از 10 درصد برسد.
وی تصریح کرد: با اجرای این کار سالانه 5 هزار میلیارد تومان در مصرف سوخت صرفهجویی میشود.
چیت چیان ادامه داد : حذف شبکه فشار ضعیف و اجرای MAI که از زیرساختهای اندازهگیری پیشرفته است و همچنین قرار گرفتن کنتورها در کنار ترانسها از دیگر برنامههایی است که به دنبال اجرای آن هستیم.
وی توسعه واحدهای DG برای جلوگیری از افت ولتاژ و ارتقای کیفیت و امنیت برق شبکه را مناسب عنوان کرد و ادامه داد: ارتقا استانداردهای مصرف انرژی نیز با جدیت دنبال خواهد شد.
چیتچیان از دیگر چالشهای این صنعت را اقتصاد برق عنوان کرد و گفت: این مسئله در مسائل فنی تأثیر خواهد گذاشت و اگر تأمین هزینهها انجام نشود اثربخشی به حداقل میرسد.
وی از ایجاد تنظیم مقررات بخش برق خبر داد و گفت: در چنین بازاری وجود نهاد تنظیم مقررات حائز اهمیت است چرا که با در نظر گرفتن همزمان منافع تولید و مصرف در مجموع سود و راندمان را به حداکثر خواهد رساند.
چیتچیان از اصلاح نظام بنگاهداری در صنعت برق نیز خبر داد و گفت: در طی چند سال گذشته در نظام بنگاهداری اختلالاتی به وجود آمد که به شبکه برق ضربه بزرگی زد.
وی ادامه داد: باید شفافیت در نحوه عملکرد مدیریت شرکتها به وجود آید.
چیت چیان تأکید کرد: دولت اگر میخواهد یارانه بدهد نباید همه شرکت ها را درگیر کند و در این میان اصلاح نظام بنگاهداری صنعت برق موجب خواهد شد تا بنگاهدار قیمت واقعی سوخت را به وزارت نفت پرداخت کرده و از طرف دیگر قیمت واقعی برق را از خریدار دریافت کند.
انتهای پیام/