به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران نعمت اله فاضلی استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست رویکردهای کلان رفاهی در برنامه ششم توسعه گفت: برنامه ششم توسعه باید از پائین به بالا تنظیم شود و گفتمان عمرانی موجود نیز باید جای خود را به گفتمان رفاه اجتماعی دهد تا شاهد مشارکت حداکثری باشیم و فضای بحث و گفتگو جایگزین گفتمان عمران شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه برای تحقق سیاستهای رفاهی باید رویکرد فرهنگی خود را توسعه دهیم افزود: مسائل رفاهی را نمیتوان پشت درهای بسته بحث گذاشت و تصمیمات رفاهی باید با شفافیت کامل انجام شودو گفتمان اجتماعی نیز افزایش پیدا کند.
فاضلی در ادامه به بحران برنامه نویسی در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: از آغاز برنامه نویسی در ایران برنامهها به طور عام مربوط به عمران و ساخت و ساز بود اما پس از انقلاب برنامههای توسعه اقتصادی و اجتماعی مطرح شد که با وجود تغییر در بعضی رویکردها همچنان به گفتگوهای اجتماعی و فرهنگی توجهی نداشت. به طوری که با بحران دربرنامهریزی مواجه شدیم و حجم بالایی از فضاهای فیزیکی در شهرها و روستایی ایجاد شد که در قالب بحثهای اجتماعی و فرهنگی تاثیر گذاری مطلوبی را به همراه نداشت.
فاضلی با اشاره به اینکه صدها هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بحث ساخت و ساز طی سالهای گذشته داشتهایم ادامه داد: این ساخت و سازهای عمرانی که دربخشهای مختلف نظیر بیمارستان، بزرگراه، مدرسه و . . . . بوده بازدهی چندانی نداشته است.
فاضلی افزود: سرمایه انسانی در کشورهای توسعه یافته شاد، امیدوار و دارای اعتماد به نفس مهارت است و 70 درصد سرمایه اصلی این کشورها مربوط به منابع انسانی است درحالی که در کشورهای درحال توسعه 30 درصد سرمایه مربوط به منابع انسانی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سرمایههای انسانی بیش از چاههای نفت ارزشمند است و میتواند به ثروت تبدیل شود گفت: باید تلاش کنیم تا با ایجادسیاستهای رفاهی شرایط جامعه را برای افراد فقیر، بیخانمان، بیمار و آسیب دیدگان اجتماعی و دیگر افراد جامعه بهبود بخشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: خوشبختی شاخصهای قابل اندازهگیری دارد که میتوان از آن ها در گفتمان جمعی وتقویت آن درجامعه بهره برد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه انسانها مهمترین ابزار در تحقق اهداف رفاهی هستند به ضرورت ایجاد نظام شبکه در کشور تاکید کرد و گفت: مجموعه افراد با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات میتوانندنظام شبکهای را ایجاد کنند و تنها نهادهای اجتماعی نمیتوانند موجبات تحقق سیاستهای رفاهی را فراهم کنند و امروز درفضایی قرار داریم که از طریق رسانهها و شبکهها میتوانیم نیازهای خود را تعریف کنیم.
عضو هیأت علمی داشگاه علامه طباطبایی خاطر نشان کرد: شبکه های اجتماعی میتوانند خرد جمعی را تولید کنند و در راستای گفتمان جدید فرهنگی و اجتماعی اقدامات ارزندهای را به جای گذارید.
انتهای پیام/