وزیر امور خارجه سوئد روز پنجشنبه در نشست خبری در استکهلم به طور رسمی تصمیم دولت این کشور برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را اعلام کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، واکنش‌های جهانی به اقدام سوئد در به رسمیت شناختن فلسطین همچنان ادامه دارد. در تازه ترین واکنش، عبدالعزیز بن علی الشریف سخنگوی وزارت امور خارجه الجزایر در این باره گفت: «این تصمیم پسندیده، بازتاب اراده جامعه بین المللی است که هر روز بیش از روز قبل بر احترام به تعهداتش در خصوص ملت فلسطین و همچنین پایبندی به مصوبات شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این زمینه تاکید می کند». 
سازمان همکاری اسلامی نیز از تصمیم سوئد برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال و آن را گامی مهم توصیف کرد که می تواند به ملت فلسطین برای رسیدن به حقوق ملی مشروع خود کمک کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مارگوت والستروم تصمیم دولت سوئد برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را اقدام مهمی توصیف کرد. والستروم گفت: این تصمیم تاکید بر حق فلسطینی ها برای تعیین سرنوشت شان است. وی خاطر نشان کرد: معیارهای بین المللی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین وجود دارد. 

وی افزود که کشورش فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت می شناسد و به این ترتیب سوئد نخستین کشور اتحادیه اروپا است که چنین تصمیمی می گیرد.

روزنامه «‌‌داینس نوهتر» (Dagens Nyheter) به نقل از وزیر امور خارجه سوئد نوشت : « امروز دولت در مورد به رسمیت شناختن کشور فلسطین تصمیم می گیرد. این گام مهمی است که حق فلسطینیان را در تعیین سرنوشت خود تأیید می کند.»
براساس آماری که خبرگزاری فرانسه به دست آورده است، دست کم 112 کشور، فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت می شناسند.
به گفته مقامات فلسطینی، 134 کشور فلسطین را کشوری مستقل می دانند، از جمله هفت عضو اتحادیه اروپا (جمهوری چک، مجارستان، لهستان، بلغارستان، رومانی، مالت و قبرس) که پیش از پیوستن به این اتحادیه، کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند.
استفان لوفون، نخست وزیر سوئد اوایل اکتبر اعلام کرده بود که سوئد قصد دارد کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. این سخنان با استقبال مقامات فلسطینی و انتقاد اسرائیل و آمریکا رو به رو شد.

گفتنی است در پی تصمیم سوئد در به رسمیت شناختن کشور فلسطین، اسرائیل سفیر خود را از استکهلم فراخواند. 

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز پنجشنبه از اینکه سوئد فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته است، استقبال کرد و از دیگر کشورهایی که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نمی شناسند، خواست دنباله روی سوئد باشند.

اما تاکنون کدام کشورها و در چه سالی فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند؟ در اینفوگرافیک ذیل می‌توانید پاسخ این سوال را ببینید. 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ لوموند عربستان سعودی، عراق و ترکیه در سال 1988 و ایران در سال 1989 فلسطین را به رسمیت شناخت.

برچسب ها: وبگردی ، فلسطین ، کشور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
-
racist
۰۸:۰۰ ۱۰ آبان ۱۳۹۳
اگه دقت کنید کشورهای آمریکای شمالی ، اروپای غربی و استرالیا هنوز نمی خوان از خر شیطون بیان پائین