گذشت چند هفته از عملکرد ائتلاف موسوم به «ائتلاف بین‌المللی علیه داعش» نشان می‌دهد اهداف اعلام‌شده این ائتلاف با آنچه در واقعیت اتفاق افتاده تفاوت دارد و ائتلاف مذکور تنها پوششی برای حضور آمریکا و متحدانش در منطقه است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،گزارش‌های روزانه از مرکز فرماندهی آمریکا و وزارت دفاع از تعداد حملات جنگنده‌های ائتلاف موسوم به "ائتلاف بین‌المللی علیه داعش" با رهبری آمریکا درعراق و سوریه ادامه دارد و همزمان پیش‌روی این عناصر داعش در جبهه‌های درگیری مانند دیرالزور، عین‌العرب در سوریه و الانبار، عامریه در فلوجه، سنجار و سد موصل و حمله با پایگاه اسپایکر ادامه دارد و تلاش می‌کنند بر پالایشگاه "بیجی" مسلط شوند.
 
کارشناسان نظامی معتقدند که هدف قرار دادن مراکز فرماندهی، تجمیع بانک اهداف و بررسی فعالیت‌ها اولین گامی است که هر فرماندهی ارتشی که هواپیماهای اطلاعاتی، اطلاعات الکترونیکی و بشری‌اش را برای هدف قرار دادن قلب دشمن به کار گرفته، باید بردارد. اما ظاهرا حملات نظامی غرب علیه داعش به سمت تعیین خطوط قرمز برای پیش‌روی این گروهک گرایش دارد، به جای اینکه داعش را نابود کند به آن قدرت می‌دهد و گویا به داعش می‌گوید پیش‌روی به سمت اربیل، سد موصل و بغداد ممنوع است. اما ضربات هوایی دیگر بر خودروهای نظامی و ساختمان‌هایی متمرکز شده که پیش‌تر به عنوان مراکز نظامی داعش تخلیه شده است. مسئله‌ای که علامت سوال را ایجاد می‌کند که هدف اساسی از حمله به این مواضع چیست و نشان از بازگشت ابرقدرت‌ها و دولت‌ها ائتلاف مذکور به منطقه تحت ادعای مبارزه با تروریسم دارد.
 
این کارشناسان تاکید می‌کنند که غیرمنطقی است که آمریکا و متحدانش به روسیه، ایران و حزب‌الله بگویند که خطر داعش در کشوری که در آن نفوذی قوی دارید باید از بین برود تا خطر موجود بر امنیت ملی و استراتژیکی محو شود. وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که روابط با واشنگتن به پایین‌ترین حد خود رسیده است و ایران به عنوان اولین دولتی که به کمک حکومت سوریه و عراق  شتافت و به کمک نظامی و استراتژیکی با همراهی حزب‌الله آنها را حمایت کرد، قدرتمندانه در صحنه حاضر شد تا در برابر کشورهای ائتلاف مذکور اعلام موجودیت کند و بگوید که وجود شما در آسمان افراط گرایان را به زانو در نخواهد آورد بلکه این امر نیازمند مبارزه رودرروست. به نظر می رسد آمریکا به دنبال پیاده کردن استراتژی فرسایشی در مقابله با داعش، حزب الله لبنان و ایران است.
 
این کارشناسان نظامی  گفتند که داعش، موصل (در شمال عراق) و رقه  (در شمال شرق سوریه) را علنا به عنوان دو پایتخت برای تجمع نیروهایش اعلام کرده است و نیروهای داعش در رقه عملا با فرماندهان چچنی، سعودی و مصری و غیره ارتباط برقرار می‌کند و با استفاده از شبکه های اجتماعی مختلف و برنامه‌هایی مانند "اسکایپ" اقدام به جذب نیرو می‌کنند. پیگیری این افراد از طریق شبکه های اجتماعی بسیار آسان است و اعضای ائتلاف (آمریکایی) بخوبی به مکان فرستادن پیام‌ها آشنایند و می‌توانند اگر واقعا قصد نابودی آنها را دارند همان منطقه را هدف قرار دهند. اما مشخص است که عملیات جراحی موضعی در عراق و سوریه در حال جریان است و قصد نابودی کامل بیماری را ندارند تا بدین وسیله اعضای ائتلاف همیشه در حالت هشدار باشند و آمریکا بهانه‌ای برای حضور در منطقه داشته باشد.
 
امری که عراق را مجبور به تحمل هزینه خرید اسلحه می‌کند گرچه آمریکا تا کنون به عهد خود برای تحویل جنگنده اف16 به عراق عمل نکرده و قرار است در آینده آن را تحویل دهد. اما محاسبه های آمریکا با روسیه و ایران متفاوت است؛ کرملین به آمریکا اعلام کرده که هر گونه مداخله‌ای باید با موافقت شورای امنیت و حکومت کشورها (سوریه و عراق) همراه باشد. علاوه اینکه "حیدر عبادی"نخست‌وزیر عراق و"بشار اسد"رئیس‌جمهور سوریه متحدان استراتژیک ایران نیز  اعلام کرده‌اند که حضور نیروهای بیگانه یا عربی در خاک خود را نمی‌پذیرند. به نظر می‌رسد عملیات نظامی با این گفته‌ها طولانی شود و نیروهای بیگانه و عرب مدتها در آسمان منطقه به پرواز درآیند.
 
اما اهداف؛ ترکیه، عربستان وفرانسه خواستار سرنگونی بشار اسد به عنوان یک هدف اساسی هستند. انگلیس خواستار هدف قراردادن داعش در سوریه نیست بلکه می‌خواهد پهپادهای خود را برای جاسوسی بر فراز سوریه و عراق به پرواز درآورد زیرا تعداد زیادی از شهروندانش دراین دو کشور زندگی می‌کنند. آمریکا فعلا گفت‌وگو با بشار اسد را مجاز نمی‌داند و خواستار هدف قرار دادن داعش در سوریه و عراق است. همه اینها عدم جدیت اعضای ائتلاف برای نشستن بر سر یک میز با هدف ترسیم برنامه‌ای مشخص برای نابودی داعش و کلا تروریسم را نشان می‌دهد. همه اینها ثابت می‌کند که اهداف اعلام شده با آنچه در واقعیت انجام می‌شود بسیار تفاوت دارد و نزدیکی دولت‌های خاورمیانه در شرایط کنونی به تاخیر افتاده و به بیان بهتر غیر ممکن شده باشد، امری که تاثیر منفی بر روابط عربستان و ایران و منافع در یمن و لبنان و نیز وضعیت نظامی در سوریه و عراق می‌گذارد.
انتهای پیام/ض

منبع :فارس

برچسب ها: وبگردی ، خبرنگاران ، داعش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.