مطالعات نشان دادهاند که قهوه میتواند خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و بیماری کبدی را کاهش دهد و نوشیدن آن به طور منظم باعث کاهش مرگ و میر میشود.
مطالعات سال 1999 تا 2010 موسسه تغذیه و سلامت ملی که بر روی 79327 هزار نفر که بیش از 20 سال داشتند انجام شده بود؛ اکنون محققان این مطالعات را مورد بررسی قرار دادند و چند نشانگر زیستی خون در عملکرد کبد را اندازه گیری کردند:
-آلائین آمینوترانسفراز ALT
-آسپارتات مینوترنسفراز AST
-فسفاتاز آلکالن ALP
-گاماگلوتامیل ترنسپپتیداز GGT و نتایج آن را در مجله کبد منتشر کردند.
نتایج نشان داد مصرف قهوه، بدون کافئین یا به طور منظم مربوط به سطوح پایینتر این آنزیمهای کبدی بودهاند.
آنزیمهای کبدی پایین: افرادی که روزانه حداقل ۳ فنجان قهوه میخورند در مقایسه با کسانی که قهوه مصرف نمیکنند در سطوح پایینتر این 4 آنزیم هستند.
این نشان میدهد اجزای موجود در قهوه به غیر از کافئین میتواند برای سلامت کبد مفید باشد؛ کافئین مولکولی است که باعث تحریک مغز میشود؛ همچنین شامل پلی فنولها، مواد معدنی(پتاسیم، منیزیم،..) است.
دکترمن