مزارع کشاورزی شهرستان زرند این روزها سرخ‌تر از همیشه به نظر می‌رسد و در فصل برداشت زرشک و زعفران پهنای سرخ کویر زیباتر از همیشه به نظر می‌رسد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، با توجه به محدودیت منابع آبی در استان کرمان، با تغییر الگوی کشت، محصولاتی همچون زرشک و زعفران علاوه‌بر ایجاد درآمد، اشتغالزایی و صادرات، جایگزین مناسبی برای محصول پسته هستند و از این‌رو کشاورزان کویر از این مهم به خوبی استقبال کرده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند در این‌باره می‌گوید: شهرستان زرند با توجه به اقلیم آب و هوایی سردسیری ظرفیت مناسبی را برای کشت محصولاتی از جمله زعفران و زرشک دارد.

«علی زارعی» می‌گوید: با آغاز برداشت محصول زرشک از باغ‌های شهرستان زرند پیش‌بینی می‌شود 700 کیلوگرم‌ زرشک خشک از مزارع شهرستان زرند تولید شود.

زارعی ادامه می‌دهد: با توجه به خشکسالی‌های پی در پی و کمبود آب، کشاورزان دهستان دشتخاک زرند نسبت به کشت محصول زعفران و زرشک اقدام کردند، زرشک نیز همانند زعفران نیاز بسیار کمی نسبت به دیگر محصولات به آب دارد و کاشت محصول زرشک از سال 86 در منطقه دشتخاک‌ شهرستان زرند آغاز شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند با بیان اینکه در حال حاضر11 هکتار سطح زیرکشت این محصول است، می‌گوید: از این میزان کشت محصول زرشک پنج هکتار آن بارور و شش هکتار آن غیربارور است.

زارعی می‌افزاید: از هر هکتار به طور متوسط 140 کیلوگرم محصول خشک برداشت می‌شود و برآورد تولید آن در این شهرستان 700 کیلوگرم زرشک خشک است.

وی با بیان اینکه مرغوب‌ترین نوع زرشک در منطقه دشتخاک تولید زرند می‌شود، مدت برداشت زرشک در‌ شهرستان زرند را یک هفته برشمرد و می‌گوید: با توجه به استقبال خوب کشاورزان در گسترش سطح زیر کشت این محصول در مناطق مستعد و کوهستانی این مدیریت از کشاورزان حمایت جدی دارد.

و اما شهرستان زرند بعنوان خاستگاه طلای سرخ کویر با داشتن بیشترین سطح کشت رتبه‌ی نخست تولید زعفران ‌کرمان را نیز دارد‌.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند می‌گوید: ۱۷۰ هکتار زمین در منطقه‌ی دشتخاک، سربنان و حتکن‌ شهرستان زرند زیرکشت زعفران قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود‌ امسال، حدود ۸۰۰ کیلوگرم زعفران از مزارع این شهرستان برداشت شود.

زارعی مناطق زعفران‌خیز شهرستان زرند را دهستان‌های دشتخاک، سربنان، جرجافک و حتکن عنوان و متوسط برداشت زعفران در هر هکتار از زمین‌های منطقه را‌ چهار تا پنج کیلوگرم اعلام می‌کند.

وی می‌گوید: چون پیاز زعفران آب کمی نیاز دارد، کشاورزان منطقه از کشت این محصول استقبال چشمگیری داشتند، طوری‌که امسال سطح زیر‌کشت زعفران در‌ شهرستان زرند ۱۰ هکتار افزایش داشته است.

زارعی ادامه می‌دهد: میزان اشتغال در فصل برداشت زعفران در شهرستان زرند ۱۲هزار نفر بصورت روزانه است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند می‌افزاید: هم‌چنین شهرستان زرند با توجه به اقلیم آب و هوایی سردسیری ظرفیت مناسبی برای کشت زرشک را نیز دارد.

وی می‌گوید: چون‌که پیاز زعفران آب کمی نیاز دارد، کشاورزان منطقه از کشت این محصول استقبال چشمگیری داشته‌اند، به طوری که امسال سطح زیر کشت زعفران در این شهرستان 12 هکتار افزایش داشته است.

زارعی می‌گوید: یکی از کشاورزان نمونه منطقه، امسال افزایش عملکرد دو برابری در برداشت محصول زعفران داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی زرند می‌گوید: خشکسالی‌های چند سال گذشته و برداشت بی‌رویه و غیرهدفمند از سفره‌های آب زیرزمینی، منطقه را به مشکلاتی در زمینه تأمین آب در بخش‌های مختلف دچار کرده است، و از این‌رو بسیاری از چاه‌های آب کشاورزی منطقه به کلی خشکیده و دبی آب چاه‌های باقی مانده کاهش چشمگیری داشته است.

زارعی تنها راه مقابله با بحران کم آبی را اصلاح الگوی کشت و جایگزین کردن محصولات کم آب به جای محصولات پر آب می‌داند و می‌گوید: خشکسالی‌های 17 ساله، همراه با برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های ذخیره زیرزمینی امروز این شهرستان را دچار معضلی کرده که اگر از هم اکنون مدیریت نشود، پیامدهای ناگواری برای آیندگان به همراه دارد.

فرماندار زرند نیز با اشاره به بحران کم‌آبی، می‌گوید: کشت‌های جایگزین مانند زعفران و زرشک که به آب کمی نیاز دارند در این شهرستان دنبال می‌شود.

«حبیب‌الله خنجری» می‌گوید: برای مقابله موثر با کم‌آبی باید الگوی کشت اصلاح شود و در این راستا تسهیلات بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

وی می‌افزاید: در شهرستان زرند‌ 210 هکتار اراضی زیر کشت محصول زعفران قرار دارد که 160 هکتار آن بارور ‌است و در سال زراعی جاری میزان سطح زیرکشت در مقایسه با پارسال، به پنج برابر افزایش یافته است.

خنجری می‌افزاید: این میزان تولید نشانگر استقبال خوب کشاورزان در کشت جایگزین است و شهرستان زرند از کشاورزان کشت محصول کم آب حمایت می‌کند.

فرماندار زرند با بیان اینکه با حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی و در سایه تلاش بهره‌برداران بخش زراعی، این شهرستان به قطب تولید زعفران استان کرمان‌ تبدیل شده بر اصلاح الگوی کشت تاکید می‌کند و می‌گوید: باید محصولاتی که به آب کمتری نیاز دارند همانند زعفران‌ و زرشک کشت شود.

 شهرستان زرند رتبه‌ی نخست برداشت زعفران استان کرمان را به خود اختصاص داده است و در سال زراعی جاری میزان سطح زیر کشت در مقایسه با پارسال،۵ برابر افزایش یافته است.


انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
برچسب ها: کرمان ، زعفران ، زرند
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.