رئیس هیئت مدیره انجمن صرع با اعلام اینکه هر بیمار مبتلا به «صرع مقاوم به درمان» ماهیانه یک میلیون تومان هزینه دارو دارد، گفت: در تلاشیم که این بیماری را در ردیف بیماری‌های خاص قرار دهیم.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی انجمن صرع ایران: دکتر کورش قره گزلی استاد بیماری‌های مغز و اعصاب (نورولوژیست) و رئیس هیئت مدیره انجمن صرع درباره قرار گرفتن این بیماری در ردیف بیماری‌های خاص گفت: در تلاش هستیم که بیماری «صرع مقاوم به درمان» را در ردیف بیماری‌های خاص قرار دهیم. جلساتی برگزار شده است که افراد مبتلا به این بیماری را جزو بیماران خاص قرار دهیم تا بتوانند خدمات مناسب درمانی دریافت کنند. 

وی گفت: این طرح تا به حال باید تصویب می‌شد؛ اما به خاطر مسائل کمبود بودجه در مرحله کار‌شناسی باقی مانده است که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک این اتفاق بیافتد. 

این متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) در ادامه خاطر نشان کرد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از داروهای مربوط به صرع درکشور تولید می‌شود ولی بیماران «صرع مقاوم به درمان» نیازمند این هستند که برای دریافت داروهای جدید با مجامع بین المللی در ارتباط باشیم. بنابراین با توجه به اینکه داروهای جدید گران هستند، می‌طلبد که افراد مبتلا به این بیماری توسط متخصصان شناسایی و به بیمارستان دانشگاه‌های علوم پزشکی معرفی شوند تا داروهای جدید برایشان تجویز شود. 

وی در خصوص متوسط هزینه‌ای که یک بیمار مبتلا به صرع برای درمان باید بپردازد، گفت: بیماران مبتلا به صرع متوسط ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در ماه باید هزینه کنند، اما بیماران مبتلا به «صرع مقاوم به درمان» هزینه درمانشان بیش از یک میلیون تومان در ماه است. 

رئیس هیئت مدیره انجمن صرع با توصیه به نزدیکان افراد مبتلا به صرع در هنگام تشنج این بیماران گفت: مهم‌ترین مسئله حفظ خونسردی است. همچنین بیمار اگر دچار تشنج شد چیزی در دهانش قرار ندهند و وی را در جای نرم به سمت چپ با سر رو به پایین بخوابانند تا ترشحات از دهانش خارج شود. 

قره گزلی درباره کنترل این بیماری گفت: خواب مناسب و کنترل استرس در زندگی عمده‌ترین راه‌های کنترل این بیماری است. همچنین اگر بیمار احساس می‌کند که مصرف غذایی خاص در تشدید بیماری‌اش موثر است باید از خوردن آن پرهیز کند. 

وی رژیم غذایی را در کنترل صرع چندان موثر ندانست و عنوان کرد: گاهی اوقات بیماران متوجه می‌شوند که برخی غذا‌ها ممکن است در تشدید ویا کنترل بیماری موثر باشد که باید به این نکات توجه داشت. در طب سنتی اشاره شده است که غذاهای سرد برای صرع خوب نیست و غذاهای گرم مثل عسل برای صرع خوب است. 

این متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) علل بروز چنین بیماری را بسیار متنوع دانست و گفت: ممکن است از زمان نوزادی با عفونت‌های مغزی که بسیار شایع است آغاز شود. گاهی وارد شدن صدماتی به مغز و همچنین تومورهای مغزی و هر عاملی که باعث صدمه مغزی شود ممکن است باعث بروز صرع شود. 

وی در پایان نشانه‌های بروز صرع در نوزادان را خیره شدن بیش از حد نوزاد و همچنین حرکت‌های نامتعادل و غیر متعارف در دست و پای نوزادان دانست. 

بنابر این گزارش: یازدهمین کنگره بین المللی انجمن صرع ایران در راستای تبادل تجربیات و ارتقاء هرچه بیشتر سطح دانش در زمینه صرع از تاریخ هشتم الی دهم بهمن ماه در سالن همایش‌های رازی برگزار خواهد شد که از پژوهشگران درخواست می‌شود، خلاصه مقالات خود را حداکثر تا تاریخ ۱۵ آبانماه ۹۳ به دبیرخانه این کنگره ارسال نمایند. 

 محورهای اصلی یازدهمین کنگره بین المللی انجمن صرع ایران، پاتولوژی و پاتوفیزیولوژی صرع، pitfall‌های تشخیص در صرع، بررسی‌های پاراکلینیک، جنبه‌های روانی-اجتماعی صرع، توان‌بخشی، درمان دارویی، فارماکولوژی بالینی در صرع، صرع اطفال، سایکولوژی و صرع، درمان جراحی، داروهای ضد تشنج، روش‌های پیشگیری از صرع، کاربردهای MEG در صرع، صرع super status، صرع و تغذیه، تشخیص و درمان صرع در بخش‌های مراقبت ویژه می‌باشد.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار