رییس خبرگزاری صدای افغان گفت: مسئولیت حرفه ای ما حرکت در جهت نظامی اسلامی همانند نظام جمهوری اسلامی ایران در افغانستان است ما ایران را تنها کشور مقابله کننده با استکبار جهانی و ولایت فقیه را حامی مستضعفان جهان و نهضت های اسلامی در جهان می دانیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، نشست خبری در خصوص وضعیت رسانه های افغانستان و معرفی خبرگزاری صدای افغان با حضور حجت الاسلام عیسی حسینی مزاری رئیس خبرگزاری صدای افغان پیش از ظهر امروز شنبه 18 آبان‌ماه دردومین روز برگزاری بیستمین نمایشگاه مطبوعات در سالن اصلی غرفه اداره کل رسانه های خارجی برگزارشد.

دراین نشست حجت الاسلام مزاری گفت: وضعیت رسانه های افغانستان به خصوص پس از سقوط طالبان و با به وجود آمدن حاکمیت جدید، از وضعیت متفاوتی برخوردار شده است. یکی از دستاوردهای حاکمیت جدید ایجاد فضای مناسب برای رشد و تکثر مطبوعات جمعی است.شاید این فضا در تاریخ افغانستان سابقه نداشته باشد و از بعضی جهات نظیر و نمونه ای ندارد. در این بین رسانه‌های مختلفی ظهور و بروز کردند که در حال حاضر دو دسته رسانه در افغانستان موجود است. یکی رسانه های دینی و دیگری رسانه های غیر دینی.

وی افزود: رسانه های دینی که صرفاً از یک جهت موضوع مشترکی دارند و آن رعایت و پرداختن به شئونات و معیارهای دینی مردم افغانستان است. گاهی هم به ارائه مطالب در جهت گرامیداشت دینی و ترویج و تبلیغ مسائل دینی می پردازند. اما به دلیل کم بودن تعداد رسانه های دینی و پوشش ندادن برنامه های همدیگر آنها تأثیرگذاری زیادی در کشور ندارند. وقتی هم رسانه دینی تأثیرگذار پیدا شود با حمایت نشدنش ، تنها می ماند.

رییس خبرکزاری صدای افغان ادامه داد: متأسفانه رسانه های دینی افغانستان از اثرگذاری جدی و خاص در افغانستان برخوردار نیستند در حال حاضر رسانه های دینی افغانستان یک حالت خودسانسوری دارند. یعنی وقتی احساس می کنند امنیت‌شان با خطر مواجه می شود سعی می کنند به گونه ای حرکت کنند که امنیت و آرامش‌شان به هم نخورد. اکثر رسانه های دینی پذیرای معضلات و مشکلات داخلی نیستند. لذا این مسئله باعث شده رسانه های دینی افغانستان از جهت دهندگی لازم برخوردار نباشد.

مزاری تصریح کرد: از طرفی دیگر هم تهاجمات گسترده رسانه های سکولار و حتی رسانه های غربی که در افغانستان فعالیت جدی دارند و از طرف برخی ارگانها حمایت می شوند بر اثرگذاری مطلوب رسانه های دینی بر مردم افغانستان کاسته اند. آنها برروی رسانه های دینی حساسیت دارند و این مسئله عرصه را برای رسانه های دینی تنگ کرده است. این رسانه ها عملا ملاک ها و معیارهای رسانه های دینی را زیر سوال نمی برند اما اکثر تولیدات آنها به گونه ای است که همان ملاک ها و معیارها دینی مردم را هدف قرار داده و سنت و رسومات دینی مردم را با مشکل مواجه می سازند.

وی افزود: رسانه های غیردینی افغانستان را شاید بتوان رسانه های ضد دینی نامید اما رسانه ضد دینی شاخص و اینکه بطور مستقیم ارزشها و باورهای دینی مردم افغانستان را مورد هجمه قرار دهند وجود ندارد. زیرا شرایط افغانستان ایجاب نمی کند که چنین رسانه هایی در کشور فعالیت کنند. به عنوان مثال در روزهای اخیر روزنامه «افغان اکسپرس»موضع گیری ای آشکار علیه ارزشهای دینی کرد و بلافاصله از سوی علمای افغانستان مورد نکوهش قرار گرفت و دکتر عبدالله هم به دنبال آن دستور به بسته شدن و تعطیلی  و زندانی کردن مسئولین ارشد این روزنامه داد. بنابراین چنین صراحتی در مقابله با رسانه های دینی از سوی رسانه های غیردینی و غربی در افغانستان وجود ندارد.

مزاری تصریح کرد: آن چیزی که شرایط را کاملا بغرنج کرده و معضلات گوناگونی برای ما فراهم آورده است چیزی به نام آزادی بیان و آزادی مطبوعات در افغانستان است. این مسئله ، بعد از طالبان و بیشتر از سوی غربی ها مطرح شد. هرجا که رسانه های دینی بخواهند مثلا از برهنگی زنان در فیلمهای هندی و یا آمریکایی اعتراضی کنند فورا رسانه های غیردینی و ضد دینی  و نهادهای وابسته به آنها حداکثر استفاده از این مسئله را می کنند و دهان ما را می بندند. آنها به بهانه اینکه اعتراض به پخش اینگونه فیلمها، آزادی بیان را مخدوش می کند و یا دموکراسی را با اضمحلال مواجه می سازد ضربه محکمی به ما می زنند. این شرایط باعث شده رسانه های دینی در افغانستان در مضیقه باشند. به‌عنوان مثال از همین جریان اخیر(روزنامه افغان اکسپرس) تعدادی از سفارتخانه های غربی و رسانه های ضد دینی در برابر ما موضع گرفتند  و خواستار رفع توقیف از این روزنامه شدند.

وی افزود: در حال حاضر 170 رادیو در داخل افغانستان برقرار است که 34 عدد آن دولتی و 136 عدد آن خصوصی هستند. 70 شبکه تلویزیونی هم داریم که در میان آنها 3 یا 4 عدد از آنها دینی و مابقی غیر دینی هستند. 1500 رسانه چاپی دتریم که 1000 عدد آن روزنامه است. در مورد فضای مجازی، 5000 وبلاگ و ب سایت در افغانستان فعالیت می کنند. در چنین فضایی ما احساس کردیم باید در افغانستان از این فضا استفاده کنیم و در سال 1380 اقدام به راه اندازی خبرگزاری صدای افغان کردیم.این خبرگزاری اولین خبرگزاری خصوصی در افغانستان است و مشخصه دوم آن این است که یک خبرگزاری بین المللی است و در خارج از افغانستان هم خبرنگار دارد. شاخصه دیگر خبرگزاری صدای افغان این است که خبرگزاری اسلامی (اسلام ناب محمدی) است.

مزاری بیان داشت: مسئولیت حرفه ای ما حرکت در جهت نظام اسلامی ای همانند نظام جمهوری اسلامی ایران در افغانستان است. می خواهیم برنامه هایی که دین مبین اسلام برای سعادت جامعه دارد به مردم گوشزد کنیم و در نظرگرفتن منافع عمومی و منافع ملی از دیگر مشخصه های خبرگزاری ما است. معتقدیم نظام ولایت فقیه اختصاص به جغرافیای خاصی ندارد و در تمام ممالک شیعه نشین می تواند برقرار شود. ما از جمهوری اسلامی ایران دفاع می کنیم زیرا آن را تنها کشور مقابله کننده با استکبار جهانی می دانیم و ولایت فقیه را حامی مستضعفان جهان و نهضت های اسلامی در گوشه و کنار جهان می دانیم. ما صددرصد بیشتر از جمهوری اسلامی ایران آماده جان دادن و شهادت هستیم و از دستورات ولی امر مسلمین جهان تبعیت می کنیم.

/انتهای پیام


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.