رییس انجمن علوم اعصاب ایران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: با اشاره به اینکه افزایش وزن مغز عمدتا مربوط به قبل از تولد و سالهای اول زندگی فرد می شود، گفت: وزن مغز نوزاد هنگام تولد ، به طور متوسط یک ششم وزن بدن اوست یعنی اگر حدود سه هزار گرم وزن نوزاد بطور متوسط باشد ، حدود 400 گرم از آن مربوط به وزن مغز نوزاد است درصورتی که وزن مغز در یک فرد بالغ که بطور متوسط 75 کیلوگرم وزن دارد ، حدود 1400 گرم است.
وی افزود: از سویی، از بعد تولد نوزاد تا سه سالگی او (سه سال اول زندگی ) بیشترین افزایش رشد مغز را شاهد هستیم . بنحوی که در سه سالگی ، وزن مغز کودک به 1100 گرم می رسد و در واقع پس از سه سالگی ، فقط 300 گرم به وزن مغز فرد اضافه می شود.
بگفته این متخصص علوم اعصاب ، تغذیه کودک در سه سال ابتدای زندگی بویژه با شیرمادر و ریزمغذی ها، به رشد حجم مغز او بسیار کمک می کند و پس از آن نیز، غنی سازی محیط (چگونگی ارتباط با همسالان ، نوع اسباب بازی ها و امکانات محیط اطراف او) و همچنین روابط اجتماعی کودک ( روابط با خانواده، دوستان ، آشنایان و...) در شکل گیری شخصیت او و کسب مهارت های لازم بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: برخلاف تصور عامه مردم ، گیرایی کودک از محیط خانواده و اجتماع بیشتر از سنین بزرگسالی اوست و چون دوران یادگیری کودکان ، تقلیدی است لذا محیط و روابط اجتماعی ، در رشد مغزی و شکل گیری شخصیت او بسیار تاثیرگذار است.
وی افزود: چون مغز در دوران کودکی ، درحال رشد بوده و حالت انعطاف پذیری دارد لذا اگر مشکلی یا اختلالی نیز در این دوران ، در مغز ایجاد شود ، با اقدامات پزشکی و توانبخشی قابل درمان و بهبودی خواهد بود . به همین دلیل در بسیاری از کشورهای دنیا برای پیشگیری از اختلالات مغزی کودکان و یا انجام درمان های بموقع ، غربالگری کودکان برای ارزیابی عملکرد مغزی آنان، انجام می شود.
انتهای پیام/