به گزارش
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،
آَشپزخانه مکانی پرتردد و پرکاربرد است و اگر نامرتب و بهم ریخته باشد، در احساس کلی اعضای خانواده به خصوص خانم های خانه دار از حضور در خانه تاثیر بدی می گذارد و باعث یک احساس نارضایتی نسبت به دکوراسیون عمومی منزل هم خواهد شد. جالب است بدانید که یکی از رازهای مهم داشتن دکوراسیونی مطلوب در تمامی محیط خانه، توجه به آشپزخانه و رسیدگی مداوم به مرتب بودن آن است. در ادامه این مطلب قصد داریم نحوه سر و سامان دادن به دکوراسیون این قسمت مهم از منازل را در هفت مرحله شرح دهیم.
گام اول/ نظافت و سازماندهی تجهیزات آشپزخانه در مرحله اول بدون توجه به سطوح و کابینت ها تنها به رسیدگی و نظافت تجهیزاتی از قبیل یخچال، اجاق گاز، مایکروفر و ... بپردازید. برای نظافت یخچال و فریزر، طبقه به طبقه مواد غذایی را بیرون بیاورید و آن ها را بررسی کنید. موادی که تاریخ مصرف شان گذشته است، را دور بریزید. پس از جدا کردن و ساماندهی موادی که باید به یخچال و فریزر برگردند، فضای داخلی آن ها را طبقه به طبقه تمیز کنید و سپس مواد را کاملا منظم و مرتب سر جای خود بچینید.
گام دوم/ بررسی و سازماندهی فضای داخلی کابینت ها این مرحله یکی از مهم ترین اقدامات برای داشتن آشپزخانه ای مرتب محسوب می شود. وضعیت اشیا و عناصر داخل کابینت ها و کشوها را دقیقا بررسی و اجناس مورد نیاز را دسته بندی و سازماندهی کنید. اشیا و لوازم بدون استفاده را که می دانید در آینده نزدیک از آن ها استفاده نمی کنید از آشپزخانه خارج کنید. در غیر این صورت، حداقل اشیا و لوازمی را که حداکثر سالی یک یا 2 بار از آن ها استفاده می کنید، در قسمت های عقب آشپزخانه قرار دهید تا دست و پاگیر نشوند.
گام سوم/ نظافت سینک دستشویی و سطل زباله اگر راه آب سینک تان تا حدودی گرفته شده است، سرکه سفید داخل و دور تا دور آن بریزید و 10 دقیقه صبر کنید. سپس مقداری آب جوش روی سینک و راه خروج آب بریزید. ریختن آب جوش باعث می شود علاوه بر تمیز و درخشنده تر شدن سینک، چربی های احتمالی هم زدوده شود. در ضمن دور تا دور سینک و جدارهای شیر آب را با شوینده های مناسب، جرم گیری کنید و شستو شو دهید تا کاملا براق و درخشان شود. همچنین سطل زباله را با محلول جوش شیرین و سرکه بشویید و ضد عفونی کنید. سپس بگذارید در فضای باز تا حد امکان در جریان هوای آزاد خشک شود.
گام چهارم/ نظافت سطوح و طبقات کابینت ها اشیا و لوازم روی سطوح کابینت ها را بردارید و طبقات کابینت ها را از وسایل خالی کنید. صرفا زمانی که این سطوح و طبقات خالی است، به نظافت اساسی آن ها بپردازید. سپس اشیا و لوازم ذکر شده را بررسی و در صورت نیاز بشویید و تمیز کنید. بعد از این کار، سطوح و داخل طبقات کابینت ها را با دستمال و شوینده مناسب تمیز کنید. در پایان و بعد از حذف وسایل غیر کاربردی، دوباره وسایل را در طبقات مختلف کابینت و روی کابینت ها بچینید.
گام پنجم/ نظافت دیوار، پنجره و کف آشپزخانه پرده و قالیچه
های موجود در آشپزخانه را خارج کنید. نظافت دیوارها را از بالا به سمت
پایین شروع کنید. کنج های سقف، شیشه و فریم پنجره ها را تمیز و درخشان
کنید. دیوار پوش و کف آشپزخانه را به خوبی تمیز کنید. سپس پرده ها و قالیچه
ها را بشویید و بعد از خشک شدن به جای اصلی شان در آشپزخانه برگردانید.
گام ششم/ دوست داشتنی کردن فضای آشپزخانه حقیقت این است که
محیط آشپزخانه نباید صرفا یک محیط کاری و خشک باشد، بلکه باید از بودن در
فضای آن لذت برد؛ بنابراین بهتر است به توصیه هایی که در ادامه گفته می
شود، توجه داشته باشید. اگر به اندازه کافی جا دارید، نیمکت یا نشیمن کوسن
دار و نرمی تدارک ببینید تا گاهی بتوانید روی آن بنشینید و یک چای دلچسب
بنوشید و البته همزمان از غذای روی اجاق گاز غفلت نکنید. همچنین با قرار
دادن یک وسیله مورد علاقه و دوست داشتنی، به طور مثال یک قاب عکس خاطره
انگیز، می توانید فضای محیط را تحت تاثیر قرار دهید و آن را لطیف و جذاب
سازید.
گام هفتم/ مراقبت برای حفظ شرایط ایده آل حاصل شده با انجام مراحل ذکر شده، در حال حاضر شما یک آشپزخانه ایده آل و مرتب دارید پس مهم ترین مسئولیت شما حفظ شرایط به وجود آمده است. برای دستیابی به این امر از این پس به صورت روزانه یک سری اقدامات ساده انجام دهید تا شرایط مناسب حاصل شده را برای چندین ماه حفظ کنید و از داشتن یک آشپزخانه مرتب و تمیز لذت ببرید. به یاد داشته باشید از این منظم بودن آشپزخانه تان احساس خوبی را درک خواهید کرد، به شرط این که هر چیزی را بعد از استفاده در صورت نیاز تمیز کنید و سر جایش قرار دهید. همچنین هر لکه ای را به محض به وجود آمدن پاک کنید و در پایان هر روز یک جمع و جور مختصری انجام دهید و مرتب کردن هایتان را به روزهای بعد موکول نکنید.