به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، از ساری به نقل از روابط عمومی استانداری مازندران، علی احسانی در نشست توسعه کشت گیاهان دارویی استان، اظهار کرد: بیش از 450 گونه گیاه دارویی در استان شناسایی شده و مازندران ،خاستگاه گیاهان دارویی در کشور محسوب می شود.
وی افزود: دشت های مناطق بالادست مازندران مستعد کشت گیاهان دارویی بوده و توجه به مناطق شیب دار می تواند رونق تولید و اشتغال را برای استان به دنبال داشته باشد.
احسانی با تأکید بر لزوم گسترش فرآوری گیاهان دارویی در کنار توسعه کشت این محصولات، خاطر نشان کرد: فرآوری کامل گیاهان دارویی از دیگر مباحث مورد پیگیری در استانداری مازندران است.
معاون استاندار، تصریح کرد: زنجیره ارزش فعالیت ها در حوزه تولید گیاهان دارویی باید مشخص شود و ضروری است تا زنجیره ای از فعالان تولید گیاهان دارویی برای برنامه ریزی در حوزه تحقیقات، صنعت بازرگانی و دیگر عوامل مؤثر در تولید گیاهان دارویی ایجاد شود.
وی با اشاره به تنوع آب و هوایی شرق تا غرب مازندران افزود : برنامه ریزی منسجم برای تولید کشاورزی می تواند موفقیت های تولیدی این بخش را بیشتر کند و استانداری مازندران با حمایت از انجمن گیاهان دارویی کشور، بررسی تولید و توسعه کشت گیاهان دارویی در اراضی شیبدار را به طور جدی پیگیری می کند.
احسانی از در نظر گرفتن حمایت های تشویقی در رونق تولید گیاهان دارویی نیز خبر داد و گفت: استانداری مازندران از هر اقدامی در حوزه توسعه کشت گیاهان دارویی حمایت می کند و این موضوع از راهبردهای حمایتی مازندران بوده که می تواند در توسعه استان تأثیری عمیق بگذارد.
معاون استاندار مازندران واگذاری زمین، تسهیل در خدمات توسعه ای و تخصیص منابع مالی را از مهم ترین برنامه های حمایتی در توجه به کشت گیاهان دارویی برشمرد و با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه، خاطر نشان کرد: همه اندیشمندان استانی نظرات خود را در مورد برنامه ششم توسعه ارائه داده و چشم انداز توسعه مازندران در برنامه ششم توسعه تغییر کرده است.
احسانی تغییر نگاه چشم انداز توسعه استان به سمت کشاورزی دانش بنیان را از مهم ترین محورهای برنامه ششم توسعه دانست و بر تلاش همه فعالان تولید گیاهان دارویی و لزوم افزایش مشارکت در این حوزه برای رونق بخشی به تولید گیاهان دارویی تأکید کرد.
آیت اله طبرسی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ساری نیز در سخنانی با اشاره به اینکه باید بستر و نیروی کار برای توسعه گیاهان دارویی در استان مهیا گردد، گفت : تغییر الگوی کشت منطقه کار سختی است که زحمات و تلاش های زیادی را می طلبد و توجیه زیادی برای فرهنگ سازی مناطق لازم است.
وی افزود: توسعه کشت گیاهان دارویی راه حل مناسبی برای رفع مشکل اقتصادی و بیکاری در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی می باشد و علمای منطقه برای توجیه مردم و فرهنگ سازی در این زمینه آمادگی کامل دارند.
انتهای پیام/ م