به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، مدیرعامل یک شرکت روغنگیری زیتون اظهار کرد: کیفیت روغن زیتون به دو عامل اسیدیته و پراکسید وابسته است.
سیدمحمدحسین میرابوالفضلی در این گفتوگو گفت: روغن زیتون ایرانی نسبت به سایر روغنهای وارداتی مطمئنتر است، چرا که روغنهای دیگری را مخلوط نمیکنند.
وی همچنین ادامه داد: کیفیت روغن زیتون به دو عامل اسیدیته و پراکسید وابسته است که روغن زیتونی خوب است که اسیدیته و پراکسید پائینتری داشته باشد.
این کارشناس ادامه داد: روغن زیتون مرغوب باید بیخ گلو را بسوزاند و به اصطلاح تلخ مزه باشد.
وی با بیان اینکه استحصال زیتون به 2 روش فیزیکی و شیمیایی صورت میگیرد، افزود: روغنگیری در استان به روش فیزیکی صورت میگیرد و هیچ گونه موادشیمیایی اضافه نمیشود.
میرابوالفضلی درخصوص ارقامی که برای روغنگیری استفاده میشود، ادامه داد: درصد روغندهی 2 واریته کلونیکی و آرنیکی بسیار خوب است و روغنهای حاصله از این ارقام بهترین روغنهای دنیا است و همچنین زیتون اصیل ایرانی نیز واریته خوبی داشته و تا 23 درصد روغندهی دارد.
وی همچنین درخصوص شرایط مطلوب انتقال زیتون برای روغنگیری، ادامه داد: زیتونها باید با جعبه حمل و نقل شوند تا آسیبی نبینند و فاصله چیدن زیتون تا روغنگیری تا 24 ساعت تجاوز نکند و در حین روغنگیری حرارت کمتری ببیند.
وی درخصوص مشکلات روغنگیری افزود: سال گذشته در ایران به دلیل کمبود زیتون، کارخانههای روغنگیری عملاً بیکار بودند و زیتونها برای کنسروسازی بیشتر استفاده شده است.