به گزارش
حوزه تجسمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، دکتر حمیدرضا آویشی، متولد 1342 زابل است و سالها است به عنوان مجسمهساز و استاد دانشگاه سیستان و بلوچستان فعالیت دارد. وی در سال 1383 نیز در خانه هنرمندان، نمایشگاه بزرگی از مجسمههایش را برگزار کرد و در سال 1388 در پنجاه و سومین دوره دوسالانه ونیز به عنوان نماینده ایران، حضور داشته که این حضور با بازتاب ویژهای همراه بوده است.
در ویژهنامهdienal exidart ضمن معرفی هنرمندان ایرانی آمده است: «هنر ایران را سابقا از طریق هنرمندانی میشناختیم که تجلی هنر آنان برای ما ساده و قابل درک بود زیرا به سلیقه غرب نزدیکاند. اما هنر بومی هنرمندان این دوره یادآور آیین و رسوم اسلامی و هنر تزیینی ایرانی در مساجد، آثار باستانی و مجسمهسازی تخت جمشید است». این ویژهنامه با چاپ عکسهایی از آثار حمیدرضا آویشی، آنان را نمایندگانی از هنر ایران و خاورمیانه دانسته که ویژگیهای فرهنگی و هنری کشورمان در آنها هویدا است.
در نمایشگاهی که از 24 آبان ماه در نگارخانههای طبقه همکف خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد، آثاری با مواد اولیه متفاوت مانند آهن، چوب، سفال و نیز ویدیوآرت به نمایش در خواهد آمد که تمامی این آثار برای اولین بار است به نمایش گذاشته میشوند.
حجمهای حمیدرضا آویشی، نشان از آشتی آهن سخت و محکم و دستهای یک هنرمند دارد. وی در خصوص استفاده از آهن در کارهایش، میگوید: «من از ابتدای کار از مواد مختلفی استفاده کردم. جنسیتهای مختلف را محک زدم اما جواب لازم را نگرفتم، چرا که با طرحها همخوانی نداشت. در نهایت آهن را امتحان کردم و پاسخم را گرفتم و توانستم ارتباط لازم را پیدا کنم.»
آویشی کار با آهن را بسیار لذتبخش میداند و میافزاید: «طی این مدت زمان توانستم ارتباط خوبی با این فلز سخت پیدا کنم. آهن مثل آدمهای بداخلاق است که به راحتی دوست نمیشوند، اما اگر دوست شوند، دوستیاش لذتبخش خواهد بود و حتی از موم نرمتر خواهند شد.»
این نمایشگاه تا 3 آذر در نگارخانههای طبقه همکف خانه هنرمندان ایران برپا خواهد بود و علاقهمندان می توانند برای دیدن آثار همه روزه از ساعت 13 تا 20 به نشانی خیابان آیت الله طالقانی، خیابان موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
انتهای پیام/