به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، بیژن زنگنه درباره سفر هفته گذشته خود به کویت و قطر در آستانه اجلاس اوپک اظهار کرد: هدف از این سفرها مشورتهای متعارفی است که معمولا هنگام خروج بازار از حالت عادی، اعضای اوپک (چه بصورت تلفنی چه بصورت حضوری) بویژه در زمان نزدیک به برگزاری اجلاس انجام می دهند.
وی افزود: دیدار با امیر قطر و امیر کویت و همچنین مقامهای نفتی این دو کشور نیز همسو با این هدف انجام شده است و در این دیدارها دلایل کاهش قیمت نفت و راهکارهای جلوگیری از آن بررسی شد.
به گفته زنگنه، وحدت و استحکام اعضای اوپک برای تامین منافع بلند مدت و کوتاه مدت از اهداف مهم این سازمان است.
وزیر نفت درباره این که در این مذاکرات نظر ایران به چه میزان به این دو کشور نزدیک بوده است، تصریح کرد: در این دیدارها دیدگاه های مختلفی بحث و بررسی شد؛ به صورت درصدی نمی توان تخمین زد که چند درصد دیدگاه های ایران به این دو کشور نزدیک بوده است، زیرا هم اکنون زمان تبادل نظرها است تا در اجلاس پیش رو درباره آن تصمیم گیری شود.
وی درباره اجلاس ١٦٦ اوپک و حساسیت ویژه آن از نظر سیاسی و اقتصادی گفت: در اوپک با کاهش قیمت نفت، حساسیتها زیاد می شود.
کاهش قیمت تولید نفت از ذخایر غیرمتعارف را به تاخیر می اندازد وزیر نفت درباره افزایش تولید نفت از ذخایر غیرمتعارف و تاثیر آن بر تصمیم گیری اعضا در اجلاس جاری اوپک گفت: قیمت پایین نفت قاعدتا ثبات و رشد تولید نفت از ذخایر غیرمتعارف را حداقل در میان مدت به تاخیر می اندازد و این موضوعی است که همه به آن اذعان دارند، در نتیجه در اجلاس آتی اوپک باید در زمینه تاثیر تولید نفت از ذخایر غیر متعارف بر بازار نفت بحث و گفتگو شود.
زنگنه گفت: "آنچه مهم است این که برخی از کشورها به دلیل خارج شدن برخی دیگر از کشورها از مدار تولید، تولید خود را افزایش دادند، هم اکنون برای آنها دشوار است تولیدشان را کاهش دهند تا بازار نفت به یک وضع با ثبات برسد و برای این تصمیم خود دلایلی می تراشند".
انتهای پیام/